מרגריטות וטאקוס בצהריים? הו יס! הכירו את המקסיקנית החדשה בעיר

 
עודכן 12:50 13/06/2017

יש מקסיקניות, ויש מקסיקניות שהחליטו לעשות את זה אחרת עם 10 סוגי מרגריטה, 30 מנות מקסיקניות ואווירת חופש צבעונית במיוחד. הכירו את טאפאצ'ולה, השכנה החדשה והלא פחות טעימה של עומר מילר

 
 
 
 
 
גם הצ'יפס בסגנון מקסיקני. טאפאצ'ולה החדשה
גם הצ'יפס בסגנון מקסיקני. טאפאצ'ולה החדשה צילום : יעל רייף
 

בשעה טובה ושנתיים אחרי הבום הגדול, אפשר להפסיק לדבר על המקסיקניות כטרנד. הן כאן כחלק בלתי נפרד מהנוף המקומי, ובהיעדר גימיקים מעייפים אפשר לדבר עליהן כאוכל רחוב יעיל ומשביע, שיכול בקלות להחליף מנת שווארמה בלאפה, את הפלאפל או את הסביח.

 

>> הגלדירייה החדשה של מחלבת הבוטיק

 

המקסיקנית החדשה בשכונה, העונה לשם הקינקי "טאפאצ'ולה", מגיעה עם שני ערכים מוספים לא פחות חשובים מתפריט עתיר בוריטוס: היא יפה וצבעונית במיוחד (ויש שיאמרו שגם עושה חשק להזיז קצת את הגוף), ומציעה לסועדים החל מהצהריים לא פחות מעשרה קוקטיילים מבוססי מרגריטה, כולל שילובים הזויים דוגמת פונץ' בננה ומנגו-תות.

 

 
לא פחות מעשרה סוגי מרגריטה
לא פחות מעשרה סוגי מרגריטה צילום : יעל רייף
 

מאחורי השם, הקונספט והתפריט עומד דן נורדמן מבעלי ה"גורדו", שעד לפני כמה חודשים עמד בראש מסעדת "ריו גרנדה", שנסגרה לאחרונה ואת מקומה תפסה המקסיקנית השמחה. כשהקים את טאפאצ'ולה ראה נורדמן בחזונו מקום של כיף, עם אווירת הבטלנות הנינוחה והשיכורה של מקסיקו, ומחירים שלא גורמים ללבטים מיותרים. בהתאם, האלכוהול כאן זול במיוחד. קוקטיילים, לדוגמה, עולים 35 שקלים, יינות מתחילים מ-24 שקלים לכוס או 70 שקלים לליטר, וליטר טובורג יעלה 49 שקלים.

 

>> הבר הירושלמי החדש שמחבר בין יינות מהעולם לאבטיח ישראלי

 

עוד לפני שנכנסים, קשה שלא להתלהב מהצבעוניות הכיפית שמוסיפה ססגוניות עליזה לרחוב הסואן. הקירות מכוסים ציורים בסגנון מקסיקני, עם הרבה אננס, פלחי לימון וסומבררוס, הבר הצהוב עתיר ברזי בירה (כולל "מלכה" הישראלית) ועליו מנורות בצורת פלמינגו, ומנורות נייר האורז הצבעוניות משלימות את אווירת ה"פיאסטה מקסיקנה" שכיף לספוג ואז לתעד ולהעלות לאינסטגרם.

 

 
אל תתביישו לחזק את המאנצ'יז המושלם הזה במרגריטה. בוריטו עוף
אל תתביישו לחזק את המאנצ'יז המושלם הזה במרגריטה. בוריטו עוף צילום : יעל רייף
 

התפריט ממשיך את האג'נדה עם כמעט 30 מנות, הלקוחות כולן מהמטבח המקסיקני, עם השראות עולמיות פה ושם ודאגה למגזר הצמחו-טבעוני. חמשת אגפי האוכל מוקדשים למנות פתיח (11-39 שקלים), בהן צ'יפס נהדר עם צ'יפוטלה (29 שקלים) שמגיע בצורת רבעי תפוחי אדמה קריספיים ומתובלים היטב, אגף טאקו עם שבעה מילויים שונים, אגף טוסטאדאס (39 שקלים), כולל אחת יצירתית במיוחד, המכוסה בברזאולה, מח עצם וגבינה נמסה.

 

באגף הקסדיות, סוג של טוסט טורטיה מקסיקני (39 שקלים), שלוש אופציות צמחו-טבעוניות ושתיים בשריות ועופיות, כולל ורסיה טעימה של פיצה עם הרבה גבינה מותכת ורוטב פיקנטי. מבין הבוריטוס (44 שקלים) שווה לטעום את הבוריטו בורגר, שמגיע עם צ'יפס וחלפיניו, או את ה"וג'טריאנו" הממולא בפריחולס, חלפיניו, פיקו דה גאיו, אורז, כוסברה ושמנת חמוצה. מדובר באחת המנות המשביעות והעשירות בסביבה.

 

 
באים לעשות שמח. טאפצ'ולה החדשה
באים לעשות שמח. טאפצ'ולה החדשה צילום : יעל רייף
 
 

אם אתם נטולי גלוטן לכו על הפהיטס (69 שקלים) - תבשיל מקסיקני מסורתי עם רצועות עוף או בשר, פלפלים ובצל, המוגש עם טורטיות (אפשר לבקש בלי), אורז מקסיקני, גוואקמולי ופיקו דה גאיו. כל המנות מגיעות עם בקבוקי רטבים חריפים, שכיף לערבב וליצור את הבערה הקולינרית המושלמת. ואם מגיעים ללאנץ' באמצע יום עבודה (היוש לעובדים בכלבו שלום בואכה הרצל) ומגבים את האוכל באחת המרגריטות, אפשר לתפוס את הבאזז המושלם ולחזור חייכנים יותר לכס המשרדי.

 

>> הסודות הטעימים של שוק רמלה

 

 
מקסקנית שאוהבת טבעונים. טאקו פטריות בטאפאצ'ולה
מקסקנית שאוהבת טבעונים. טאקו פטריות בטאפאצ'ולה צילום : יעל רייף
 

המקום נפתח בתחילת השבוע ופועל משעות הצהריים ועד הלילה, אז מעמעמים את האורות, מגבירים את המוזיקה ומעבירים את הבר להילוך ראשון. מאנצ'יז אמנם יש בכל אחד מאגפי התפריט, אבל על הקינוחים עדיין עובדים, ובינתיים תוכלו לספק תאוות מתוקות באמצעות צ'ורוס מגולגל בסוכר וקינמון, שמוגש עם הר קצפת בצד.

 

טאפאצ'ולה - הרצל 4, תל אביב | 03-5737277

 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.