צ'כיה זה כאן: לא תאמינו לגלגול החדש של המסעדה הוותיקה

 
עודכן 12:33 21/06/2017

עם קיר שלם שמוקדש לברזי בירה ומנות מושחתות שעברו שינוי וכעת מושחתות עוד יותר, הגלגול החדש של "פראג הקטנה" הוא בשורה נהדרת למי שמחפש שבירת שיגרה קולינרית בתוספת בריזה מהים

 
 
 
 
 
כל מה שצריך ליד הבירה. צלחת שרקוטרי בפראג הקטנה
כל מה שצריך ליד הבירה. צלחת שרקוטרי בפראג הקטנה צילום : אנה ליברזון
 

מכירים את זה שאתם עוברים כל יום ליד מקום מסוים, ובגלל שהוא כל כך שגרתי לעין אתם אף פעם לא מציצים פנימה כדי לתהות על קנקנו? אנחנו חוטאים בהרגל הזה לא מעט, ולכן פספסנו את המגה שינוי שעבר לאחרונה על מסעדת "פראג הקטנה" הנוסטלגית, נוף קבוע ברחוב אלנבי הסואן בתל אביב.

 

>> במסעדה מהוואי כבר ביקרתם? כל הרטים על הופונו-פונו

 

 

 
מנות מהוקצעות ומדויקות יותר. פראג הקטנה
מנות מהוקצעות ומדויקות יותר. פראג הקטנה צילום : אנה ליברזון
 

עם ותק של מעל 12 שנים, אפשר בהחלט לדבר על המקום שמגיש אוכל צ'כי-רוסי מסורתי כמוסד קולינרי ובית מקדש לאוהבי האוכל המושחת. הגבינה המטוגנת והשניצל האימתני הפכו כבר מזמן למנות דגל שמפתות כל פעם מחדש לקוחות חוזרים. לפני כמה חודשים עבר המקום שיפוץ נרחב, וממסעדה קצת עייפה עיצובית הפך לבר אוכל אלכוהולי, שהמילה המדויקת לתאר אותו היא "מגניב". כבר בכניסה מקבל את העיניים קיר בירות מרשים עם מעל 25 ברזים שונים, מתוכם בירות צ׳כיות אוטנטיות וגם שמונה מבשלות בוטיק ישראליות, ביניהן בזלת, Jems berry ale ,Negev oasis. חדר הבירות המקורר (אופציה נהדרת להימלטות בימים חמים) הוא גם חדר עישון, ובאופן כללי מרשים מאוד לישיבה קצרה או ארוכה.

 

 
יהיה טעים. מטיאס בפראג הקטנה
יהיה טעים. מטיאס בפראג הקטנה צילום : אנה ליברזון
 

גם התפריט עבר שינוי נרחב בידי השף זורה קומושווילי, וכעת המנות מהודקות, מעניינות, פוטוגניות וטעימות יותר. אפילו הגבינה המטוגנת הפכה לליידי אמיתית ומוגשת היום בצורת שלושה קרוקטים מפוצצים בגאודה בציפוי פירורי לחם פריכים (36 שקלים). כל מנות הדגל עדיין קיימות בתפריט בעיבוד מהוקצע יותר, ולהן נוספו כמה מנות שהן בגדר מאסט, כולן מוכנות מאפס במטבח המסעדה, כולל הנקניקים, ויש אפילו מנה טבעונית משתנה. אנחנו דגמנו ואהבנו גבינה טבעונית כבושה לצד מרמלדת פירות.

 

 
קיר שלם שמוקדש לבירות. פראג הקטנה
קיר שלם שמוקדש לבירות. פראג הקטנה צילום : אנה ליברזון
 
 

כמיטב מסורת המטבח הצ'כי, רוב המנות כאן מושחתות ולא חוסכות בכולסטרול, אחוזי שומן, גבינה, מיונז ואושר. אם אתם אוהבים את החיים ולא אכפת לכם לקצר אותם מעט בשביל ביס שימלא את הגוף באושר, לכו על "הממרח הצ'כי" (34 שקלים), צלחת גדולה ובה ממרח שעשוי (קחו אוויר) מגבינת גאודה, שום ומיונז איכותי שחוברו יחדיו לסלט סמיך ועשיר. לצידם מגיעים סלמי לבן, לחם ופנכת חמוצים.

 

 
אותה גברת בשינוי ציפוי. גבינה מטוגנת בפראג הקטנה
אותה גברת בשינוי ציפוי. גבינה מטוגנת בפראג הקטנה צילום : אנה ליברזון
 

עבור הקרניסטים פלטת שרקוטרי (49 שקלים) היא מנה נהדרת, שמורכבת מרול סינטה לבן עם בייקון וגבינה באמצע, שני סוגי לאקסים בתיבולים שונים, פסטרמה ביתית, קורנדביף ביתי, מקלות צ׳דר, זיתים וקורנישונים ביתיים. כל הנקניקים הם תוצרת בית, והמנצח הוא רול הסינטה עם הבייקון והגבינה. גם צלחת הנקניקיות הצ'כיות (59 שקלים) היא מנת חובה, וכוללת שתי נקניקיות לבחירה מתוך מבחר של בקר עם גבינה, עגל ובשר לבן, המגיעות עם חרדל, כרוב כבוש ותוספת לבחירה. הצלייה מדויקת, המעטפת החיצונית עושה קראנץ' התנגדותי טעים בפה והתוכן עשוי מבשר איכותי הכי ביתי שיש. למרות שחלק גדול מהתפריט מוקדש לבשר על גווניו השונים, יש לא מעט אופציות צמחוניות, ואם תבקשו מהמטבח, סיכוי טוב שיתקינו עבורכם מנה שתתאים להעדפה, בין אם היא פליאוליסטית ובין אם פחמימתית.

 

 
יופי של פתרון למאנצ'יז. קורדון בלו בפראג הקטנה
יופי של פתרון למאנצ'יז. קורדון בלו בפראג הקטנה צילום : אנה ליברזון
 

גם אחרי השיפוץ הנרחב וריענון התפריט, מבחוץ נראה המקום כמעט אותו דבר, אבל אם מציצים מעט פנימה מגלים שחלל הישיבה הפנימי התרחב וכעת נעים יותר לישיבה. גם המרפסת עברה רענון וכעת בריזתית, יפה יותר ומהווה יופי של מקום להעביר בו ערב שיכור עתיר מאנצ' או סתם תאוות בשרים.

 

>> הוויאטנמית החדשה של כוכבת משחקי השף

 

 

פראג הקטנה - אלנבי 56, תל אביב

 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.