המצנן של הקיץ: גספצ׳ו עגבניות ופרוזן יוגורט

 
עודכן 13:12 03/07/2017

חם שם בחוץ: השף שניר אנג סלע ממסעדת גוז' ודניאל מכין מנה מרעננת של מרק עגבניות דורה קר בתוספת פרוזן יוגורט

 
 
 
 
 
הכי טעים עם פרוזן יוגורט בצד
הכי טעים עם פרוזן יוגורט בצד צילום : אורית אלפסי
 

מצרכים:

6 עגבניות דורה בשלות מאוד


1 מלפפון


1 בצל שאלוט קלוף


1 פלפל חלפניוס ללא זרעים


2 שיניי שום


1 כוס מי קרח


1/3 כוס שמן זית ישראלי איכותי


2 כפות חומץ שרי


1/2 חבילת בזיליקום


1/2 חבילת פטרוזיליה


מלח


פלפל שחור גרוס טרי

 

 

אופן ההכנה:

 

  • חותכים את הירקות גס, מתבלים היטב במלח, פלפל שחור גרוס טרי, שמן זית וחומץ שרי ומוסיפים את המים.
  • מעבירים את הירקות עם הנוזל למקרר לשעתיים או שלוש עד שהנוזל מלא בטעמים של הירקות.
  • אחרי שעתיים, טוחנים את כל המסה עם בלנדר ידני עד לתערובת גסה.
  • מתקנים תיבול אם צריך - מלח ופלפל שחור גרוס טרי.

 

 

הצעת הגשה:

אמנם זה לא קלאסי, אבל השף מגיש את הגספצ'ו עם פרוזן יוגורט. לרובנו אין מכונת גלידה בבית ולכן אפשר פשוט להקפיא את היוגורט ואז לגרד אותו בעזרת מזלג למעין גרניטה ולקשט איתו את הגספצ'ו עם מעט שמן זית מעל.

 

 
עגבניות הזרע
עגבניות הזרע צילום : אורית אלפסי
 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.