הירוק ירוק מאוד: 7 סלטי קיץ מרעננים שחייבים לטעום

 
עודכן 15:39 03/07/2017

סלט אבטיח חריף, כריות מוצרלה נמסות עם ירוקים ושילוב משוגע בין פריך ובריא למעושן ומושחת. אם מאסתם בעגבנייה, מלפפון ובצל, אלו סלטי הקיץ שירעננו לכם את שגרת השרב

 
 
 
 
 
עין רפא
עין רפא צילום : באדיבות המקום
 

העולם נחלק לשניים: אלו שאוכלים סלט כדי להשקיט את המצפון ולטפח את הגזרה, ואלה שעבורם סלט הוא הדבר הכי טעים שיש. בחלק השני אנחנו מקנאים. לא משנה לאיזה פלג אתם שייכים, כשעולות המעלות והחום הישראלי מעיק על הנשמה, גם ליצורים גרגרניים כמונו קצת קשה "לרדת" על המבורגר וצ'יפס. הבעיה היא שבמרבית התפריטים נבחרת הסלטים גוררת פיהוק גדול או געגועים לקפולסקי, ולמצוא צדיק אחד בסדום בלי בולגרית או פטריות בטריאקי זו משימה לא פשוטה.

 

>> מה פחות מזיק: המבורגר או פיצה?

 

כאן אנחנו נכנסים לתמונה, ואל תדאגו, כי גם הקרייבינג שלכם לסלט הולך להתפתח במהלך הכתבה, וזה בהחלט טוב לעור הפנים ולגיזרה. את המלפפון, העגבניה והחסה השארנו על רצפת חדר העריכה ויצאנו ללקט את הסלטים הכי מקוריים, מעניינים ומרעננים לקיץ 2017.

 

 

סלט כריות בנונו


אל תיתנו לשם המנומנם להטעות אתכם. מדובר בסלט הכי מעורר שיש. השחקניות הראשיות בסלט האיטלקי הזה הן כמובן הכריות, והן עשויות משני חומרי גלם איטלקיים - מוצרלה ופולנטה שנחתכות לקוביות, מצופות בפירורי לחם ועוברות טיגון שהופך אותן לרכות מבפנים ופריכות וזהובות מבחוץ. במהלך האכילה מצפה לכם הפתעה, כי מבחוץ אי אפשר לדעת מה טומנת הכרית, ואז כשמגיעים לתוכה מתפרצת מכל עבר המושחתות הנעימה.

 

לשחקנhת הראשית בסלט חוברים אספרגוס, שעועית ואפונה פריכה שמשתכשכים ברוטב צחור של קרם פרש חמצמץ ורענן. חצאי עגבניות שרי מוסיפות צבע ועסיסיות, ופלחי לימון ובזיליקום חותמים את הסלט הכי הריחני ומקפיץ שייצא לכם לטעום (וגם להעדיף על פני פיצה פריכה).
כמה: 52 שקלים
איפה: ז'בוטינסקי 2, הוד השרון

 

 
כריות מסוג אחר, פריך ומהנה הרבה יותר. סלט כריות בנונו
כריות מסוג אחר, פריך ומהנה הרבה יותר. סלט כריות בנונו צילום : מרב וסרמן
 

סלט פטרוזיליה בייקונאי בקפה איטליה


התפריט של קפה איטליה הוותיקה שמרני באופן יחסי. מנות הדגל האהובות מצליחות לשמור על מעמדן הרלוונטי במרוצת השנים בלי יותר מדי שינויים. למרות אותה שמרניות, תפריט הסלטים טומן הפתעה ומגלה מנות מקוריות שמנפצות את הקלאסיקות האיטלקיות המוכרות. כזה הוא סלט הבייקון והפטרוזיליה הרעננה, המורכב מערימה גדולה שעיקרה פטרוזיליה קראנצ'ית קצוצה, יחד עם מעט אורגולה, נענע, בצל סגול, חסה אייסברג, עגבניות שרי ומעט צלפים.

 

אחרי כל הבריא הזה מצטרפות לראש הערמה הירוקה רצועות בייקון שטוגנו ונחתכו לקוביות נגיסות, וביצה קשה מגוררת כשלג אוורירי על ראש המגדל. הרוטב המפתיע שמחבר את כל המרכיבים שלא רגילים לחיות זה לצד זה, הוא וינhגרט משמש מתקתק, שנותן קונטרה לבייקון המלוח. נשמע מוזר? דעו שמדובר בהנאה צרופה, כשהסכנה היחידה היא סבך הפטרוזיליה שנשאר בין השיניים בתום האכילה.
כמה: 48 שקלים
איפה: קרמינצקי 6, תל אביב

 

 
נחת שמנמנה לאוהבי הבייקון. סלט פטרוזיליה בקפה איטליה
נחת שמנמנה לאוהבי הבייקון. סלט פטרוזיליה בקפה איטליה צילום : מיכל רביבו
 
 

יאם סום או בצ'אנג בה


הסלטים האסיאתיים כבר מזמן כבשו את הלב הישראלי. יש בהם את המינון המדויק בין רעננות, פריכות, מתיקות, חמיצות וחריפות, שיושב עלינו פרפקט. לאב גיי ונאם טוק הפכו ליקירנו, וגם הפופלריות של הפאפיה מסרבת לדעוך. בצ'אנג בה, התאילנדית השובבה מחיפה, מוגש סלט "יאם סום או" שלוקח את כל הטעמים האסייתים צעד קדימה למקום חסר נוחות ומאתגר חך, בקטע טוב כמובן.

 

שרימפסים מקוצצי זנב לנוחיות הזלילה, מתערבבים עם פומלה עסיסית, מקלות סלרי פריכים, בזיליקום ונענע ריחניים, שעועית ירוקה קראנצ'ית, עגבניות שרי אדומות ושני סוגי בצלים. הירוק מתערבב בסלט, ובצל מטוגן זהוב שמונח בפסגת ההר נותן מתקתקות פריכה. רוטב דגים מאוזן בלימון, סוכר דקלים וצ'ילי, שוטף את הסלט בחמיצות, מתיקות וחריפות, כך שכל קשת הטעמים האפשרית מדגדגת בלשון בהנאה.

כמה: 36 שקלים
איפה: הנמל 23, חיפה

 

 
הקראנצ'יות נמצאת בכל ביס. יאם סום או בצ'אנג בה
הקראנצ'יות נמצאת בכל ביס. יאם סום או בצ'אנג בה צילום : גלעד הר שלג
 

סלט אבטיח בהלנה


במסעדה הרומנטית בקיסריה לקחו את הצמד הקולינרי שהפך לסמלו של הקיץ הישראלי - אבטיח וגבינה בולגרית - והרחיקו אותו שנות אור ממעמדו כמנשנוש כייפי בים. האמצעים: הפיכתו לסלט חגיגי, שהוא לא רק מרענן, אלא גם מרווה. ההכנות לסלט שמוגש בחודשי הקיץ בלבד, מתחילות כבר באביב, עם קטיף שקדים ירוקים שעוברים תהליך כבישה, בסופו הם חמצמצים וקראנצ'יים.

 

השקדים הכבושים חוברים לקוביות אבטיח "ג'וסי", גבינת כבשים מלוחה ממחלבת השומרון ופלפלים אדומים קלויים, שנשרפו על הגריל והושרו בחומץ שרי ושום. את אפקט הפריכות משלימים גרעיני דלעת קלויים שמעניקים עושר ועומק, וחיזוק של פטרוזיליה, נענע ופלפל חריף חותם את הסלט. התוצאה המפתיעה היא מפץ של טעמים מתוקים-מלוחים-חריפים-חמוצים, שגורם לבלוטות הטעם לקפץ בהנאה. כמובן שאת מנת הקיץ הזאת אין מנוס מלאכול במרפסת המסעדה הבריזתית מול הים.
מחיר: 56 שקלים
איפה: נמל קיסריה

 

 
ממציאים מחדש את השילוב בין אבטיח לבולגרית. סלט אבטיח בהלנה בנמל
ממציאים מחדש את השילוב בין אבטיח לבולגרית. סלט אבטיח בהלנה בנמל צילום : שרית גופן
 

סלט תאנים במאג'דה


הסלט נולד בהשראת הסלט האיטלקי המחבר בין תאנים לפרושוטו, אך במאג'דה הכפרית המחברת בין מטבח ישראלי לערבי, הוא עבר אדפטציה מקומית. בהכנת המנה אין בישול, כבישה או טיגון, אפילו הרוטב לא מצריך ערבוב. למעשה מדובר במפגש בין שלושה חומרי גלם בלבד, כולם מלכים קיציים: תאנים פתוחות, מתוקות ועסיסיות, גבינת ברינזה עשירה שמוגשת כאן מפוררת ואחראית על המליחות והחמיצות העדינה, ועלי רוקט שנותנים טון מריר. על השלושה מזלפים שמן זית מקומי ודבש מהרי נטף, וזוכים לפשטות מענגת שמחייה את הנפש בימי הקיץ המהבילים.

 

>> בדקנו אם המוצרים הבאים שווים את הכסף שלכם

 

כמה: 58 שקלים
איפה: עין ראפה

 

 
עין רפא
עין רפא צילום : באדיבות המקום
 

סלט הודי בג'ירף


הכירו את הכוכב ההודי החדש שהצטרף ממש החודש לרשת "ג'ירף": מדובר בסלט מפתיע ומקורי, שעל אף הצירוף הכבד של בשר ותיבול הודי, מצליח לרענן את הפה וללוות כל ביס בקראנצ'יות נעימה. הוא מורכב מעוף קצוץ לפיסות קטנטנות, שהוקפצו בתערובת תבלינים של קארי צהוב, קינמון, כמון וציפורן, העוטפים אותו בפיקנטיות נפלאה שמזכירה שאוורמה, אבל ברוח אסייאתית.

 

העוף מגובה בתערובת ירוקים שמקלילים ומרעננים אותו, רצועות פאפאיה, מלפפון, חסות וכוסברה יחד עם שקדים קלויים בתיבול חריף. הרוטב, שנמצא בכלל בתחתית הקערה ודורש עירבוב עקבי, מזכיר את הרהיטה ההודית ומורכב מיוגורט מתובל בבוטנים, הל, ג'ינג'ר וחלפיניו, שצובע אותו בירוק ומעניק לו חריפות נוכחת.
כמה: 30 שקלים
איפה: סניפי הג'ירף מהקריות ועד אילת

 

 
סלט הודי ירוק של ג'ירף
סלט הודי ירוק של ג'ירף צילום : אנטולי מיכאלו
 

סלט זודלס טבעוני בהרצוג


הטבעונית הקטנטנה מכיכר רבין מגישה מידי יום חמש מנות בלבד. כולן יפות, כולן מהודקות, מזינות ומשביעות. את מנת ה"זודלס" שהפכה ללהיט מרגע פתיחת שערי המקום תוכלו למצוא כאן תמיד. זודלס על שום קישואים חיים, להלן זוקיני, המועברים דרך סלייסר, שחותך אותם לאטריות (נודלס) דקיקות ומסולסלות.

 

הזודלס מוגשות בקערה אובלית על מצע עלה חסה, כשהן מעורבבות עם "יהלומי" מלפפון, נענע, פלפלים ירוקים חריפים, ושבבי ספירולינה, לעוד קצת אנרגיה זמינה. לא פחות מחמישה רטבים משדרגים את הזודלס: פסטו של מלפפונים, איולי קישואים, שמן זית-לימון, טחינה לבנה עדינה וטחינת קצח שחורה. חייבים קצת פחמימה מתקתקה ליד? גם אנחנו. לצד הסלט מוגשות צמד פרוסות בטטה צלויה ומקורמלת.
כמה: 47 שקלים
איפה: אבן גבירול 48, תל אביב

 

 
זודלס
זודלס צילום : מרב וסרמן
 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.