גילינו את המנה הסודית במסעדה החדשה של ד"ר שקשוקה

 
עודכן 18:16 06/07/2017

החריף יטריד גם דרקונים, קולקציית השקשוקות מרשימה ומאחורי עמודי השווארמה מסתתרת מנה לא פחות חשובה. הכירו את "בינו" החדשה של ד"ר שקשוקה

 
 
 
 
 

עריכת וידאו: מייסאן חדאד

 

נתחיל מהסוף. במסעדה החדשה של ד"ר שקשוקה יש קינוח סודי שלא מופיע בתפריט, ובשביל לקבל אותו תצטרכו לגשת לאחד העובדים, לבקש במיוחד ורק אז ללכת לקופה ולשלם 16 שקלים. וזה שווה את הטירחה, כי מוס השוקולד שמונח ישירות על נייר חום כהומאז' לאייל שני, על אף היותו פרווה, טעים לאללה, כולל מליחות קלה, קרמיות ענוגה ושוקולדיות נפלאה.

 

>> אזהרת התקף לב: דומינוס משיקה פיצת שוקולד

 

אבל זה הסוף המתוק. ב"בינו" מסעדת הפיתות החדשה של בינו גבסו, המוכר יותר כד"ר שקשוקה, הבשר הוא העיקר, ויש לא מעט ממנו. שני שיפודי השווארמה האימתניים - אחד מוקדש לכבש (38 שקלים לפיתה) והשני לעוף (35 שקלים לפיתה) - ניצבים במטבח האחורי, אך ריחם המתובל נמצא בכל חלל המסעדה. חוץ מהשווארמות, מנות הדגל של ד"ר שקשוקה בשנים האחרונות, יש גם מנות בשר קלאסיות בפיתה, חלקן תזכורת משמחת משנות השמונים. כזה הוא סטייק בפיתה עם טחינה, סלט וצ'יפס (55 שקלים), מעורב שאולהמלך בפיתה (38 שקלים), מחווה קולינרית למסעדן שאול אברון ז"ל, חברו הטוב של הד"ר. את כל מנות הבשר אפשר לקבל גם בצלחת קומפלט שכוללת פיתה על הגריל, טחינה, צ'יפס וירקות כבושים (52-79 שקלים).

 

 
תכינו ליד מטף. שקשוקה של ד"ר שקשוקה
תכינו ליד מטף. שקשוקה של ד"ר שקשוקה צילום : יעל רייף
 

חוץ מהן יש גם נקניקיות מבעאר חריפות אש (38 שקלים), פיתה עם שקשוקה (22 שקלים) וגם קולקציית מחבתות שקשוקה מסוגים שונים: קלאסית (39 שקלים), פטריות (45 שקלים), מרגז (45 שקלים) ואפילו טבעונית נטולת ביצים (45 שקלים). המשותף לכולן הוא רמת חריפות שהייתה מטרידה קלות אפילו דרקון ותיק.

 

>> זה סלט כריות, ואתם חייבים לטעום אותו, לא משנה כמה הוא מושחת

 

חם שם בחוץ


מאוד חם, כי השולחנות נמצאים בחוץ, רק בחוץ, ולא משנה כמה מזגנים חיצוניים יופנו לעברכם, השמש והלחות מנצחות בגדול. יחד עם חריפות האוכל, המיקום המרכזי באמצע שדרות רוטשילד והאווירה הערה - מדובר במתכון מנצח לחוויה רטובה. הדבר היחיד שיכול לצנן קצת את הגוף והנפש הוא ברד לימונדה (12 שקלים) או קרלסברג/ טובורג מהחבית במחיר ריצפה (12/15 שקלים לרבע או חצי ליטר). כשהשמש שוקעת והלחות מתנרמלת, החוויה נעימה הרבה יותר. אם אתם רגישים לחום קחו זאת בחשבון וכוונו את הבליסה לשעות הבריזתיות.

 

 
תכירו, המנה הסודית. קרם שוקולד בבינו
תכירו, המנה הסודית. קרם שוקולד בבינו צילום : יעל רייף
 

ואיך האוכל?


מתובל ולא מרחם על בלוטות הטעם, כמיטב המסורת של הד"ר. רק שהמלח נוכח בכל מנה ומנה בצורה מוגזמת מעט, כזו שחורכת את הלשון ומשטיחה את הטעמים. ניקח לדוגמה את הצ'יפס הנהדר. הוא עובר שני טיגונים ומגיע במרקם רך מאוד בחלקו הפנימי ופציח מבחוץ. משהו שאפשר לכרסם בלי הפסקה, רק שכמות מוגזמת של מלח הופכת את המשימה לבלתי אפשרית כמעט, ואולי זה לטובה.

 

>> ואם כבר שקשוקה, אלו הטובות ביותר בארץ

 

 

 
בהשראת שאול אברון ז"ל. מעורב שאולהמלך בבינו
בהשראת שאול אברון ז"ל. מעורב שאולהמלך בבינו צילום : יעל רייף
 
 

גם השווארמה מלוחה היטב ומתובלת. הטחינה הנייטרלית הקרירה אמנם ממתנת את הביס, אבל בלעדיה מדובר בחוויית אכילה שתתאים לאוהבי התיבול הבועט שכמעט לא משאיר לטעמו המקורי של הבשר מקום. המעורב בהשראת שאול אברון טעים וממותן יותר במליחות, ומתנאה בשלל מרקמים כיפיים לעיסים. קצת טחינה, חיזוק של עמבה וחריף, ונהנים מיופי של ביס.

 

 
חוויה חמימה ומכילה. שווארמה אצל בינו
חוויה חמימה ומכילה. שווארמה אצל בינו צילום : יעל רייף
 

מחבתות השקשוקה נאמנות לטעם הנוסטלגי הזכור מהביקורים ביפו, רקר שכאן הן מקבלות חיזוק חריף, שגורם לפה לבעור אך להמשיך ליהנות בו זמנית. שקשוקת הפטריות מגיעה עם חתיכות נדיבות של פטריות בשרניות, שנותנות גוף וטעם אדמתי. לחם לבן שמגיע בצד או פיתה עבה ואוורירית עם קערית טחינה, חותמות את המנה המשביעה, שיש סיכוי טוב שתהפוך לפייבוריטית בקרב צמחונים. בהמשך יצטרף לתפריט פלאפל כרובית ואולי גם קינוח נוסף. בינתיים אל תרשו לעצמכם לעזוב את המקום מבלי לדגום את קרם השוקולד שמסתתר לו מתחת לדלפק.

 

בינו - שדרות רוטשילד 73, תל אביב

 

 

 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.