בבית האוכל הזה מגישים סנדוויץ' מרשמלו, וזו רק ההתחלה

 
עודכן 12:48 25/07/2017

אחרי שגרמה לשופטי מאסטר שף להתמכר לעוגת הגבינה שלה, מקימה כוכבת מאסטר שף בית אוכל מיוחד במינו עם מאפים מושחתים כריכים אלוהיים ומנות מבוססות חשקים

 
 
 
 
 
איך לא חשבו על השילוב הזה קודם? סנדוויץ' רוסטביף ושמנת חמוצה ב-eats, בית חנה
איך לא חשבו על השילוב הזה קודם? סנדוויץ' רוסטביף ושמנת חמוצה ב-eats, בית חנה צילום : יעל רייף
 

כשמסתכלים מבחוץ על המקום החדש בלב שדרות בן גוריון, לא רואים שום דבר חריג. המרפסת גדולה ומרווחת, הריהוט נעים והכל משדר רוגע. בפנים, לעומת זאת, אנשים רעבים. כל מי שחולף ליד ויטרינת הסלטים הצבעוניים והמאפים שקשה מאוד להישאר אדישים לחזותם המגרה, עוצר וחוקר, חוקר ומזמין, ואז גם מתחיל לשבח. מאחורי הויטרינה ניצבת מיכל אפשטיין, אחת המתמודדות האהובות בתולדות "מאסטר שף", שזכורה לרוב המזהים בזכות עוגת הגבינה הניו יורקית שהכינה, ושהשאירה את ארבעת השופטים פעורי פה ומלאי שבחים.

 

>> פופקורן-פיצה כפי שלא טעמתם מעולם

 

 
מגשימה פנטזיות במטבח. מיכל אפשטיין
מגשימה פנטזיות במטבח. מיכל אפשטיין צילום : יעל רייף
 

ב-eats החדשה, המוגדרת "קפיטריה אורבנית", מגישה אפשטיין קונספט פשוט וקליל לקהל הרעבים: מתוך מבחר יפה ומגרה של סלטים עשירים, תבשילים וירקות אפויים בשילובים שונים, מרכיבים "לאנץ' בוקס" (44 שקלים), "קופסת צהריים" שכוללת כל מה שרוצים ונכנס לקופסה הלבנה והלא קטנה, כך שלא צריך לבחור, להתאפק או לחכות לפעם הבאה שתבקרו במקום.


>> במסעדה החדשה של כוכב מאסטר שף מגישים אוכל בפחיות

 

המצאי נאה ומשתנה כל יום בהתאם לחשקים של אפשטיין ולזמינות של חומרי גלם טריים. ביום שהגענו הכילה הוויטרינה קערות ומגשים צבעוניים עמוסי סלטים, ביניהם סלט אורז מלא עם בטטה ובצלים צלויים, שומשום שחור, גרעיני חמנייה ודלעת ברוטב סויה, שום, קינמון ושמן שומשום; זוקיני ירוקים וצהובים צרובים וטריים ברוטב לימוני נהדר; סלט קוסקוס מלא עם פיסטוקים, ענבים ושלל פריכים, סלק צלוי; חציל בתנור עם טחינה, עגבניות שרי, שקדים, פטרוזיליה ופלפלים חריפים בשני צבעים, וסלט שהפך ליקיר המקום: כרוב שמבלה שעתיים וחצי בתנור ומוגש עם קייל חלוט, קוטב קיסר ופרמזן.

 

 
סנדוויץ' מרשמלו כבר טעמתם? eats בבית חנה
סנדוויץ' מרשמלו כבר טעמתם? eats בבית חנה צילום : יעל רייף
 

כשסקונס פוגש סנדוויץ' מרשמלו


אבל אלו רק הסלטים. אחרי שהעין תשבע מהצבעוניות המרעננת, היא תעבור ככל הנראה באופן אוטומטי דווקא לפחמימות, והמגוון הפחמימתי לא קטן. על מגש פוטוגני מסודרים בקפידה סנדוויצ'ים מכמה סוגי לחמניות: מבריוש חמאתי דרך לחמניות ביס ועד לחמניות המבורגר עתירות שומשום, כל אחת במילוי שונה: סלט טונה, קציצת פראסה צמחונית עם אריסה והמוברגר טבעוני נהדר, שמגיע עם צ'אנקים עסיסיים של פטריות, בהן שיטאקה, פורטבלו ושמפיניון. דווקא החריג שמגיע עם מילוי בשרי הוכתר על ידינו כאחד הסנדוויצ'ים הטובים בעיר.

 

 
כל יום תפריט אחר. סלט חצילים וירוקים ב-eats בית חנה
כל יום תפריט אחר. סלט חצילים וירוקים ב-eats בית חנה צילום : יעל רייף
 
 

כולם יפים, כולם טעימים, אבל לקורנדביף המדובר יש אופי, מראה וטעם שונים מדומיו בעיר בזכות הרכב יצירתי ובנייה נכונה: בתוך לחמניית חלב גדולה ואוורירית מונחת שכבה עבה של שמנת חמוצה, אחר כך מגיע תבשיל של קורנדביף קצוץ שהוקפץ עם בצל מטוגן וחתיכות חלפיניו עד שהפך לסוג של סלופי ג'ו, ומעל סלט רענן מעלי פטרוזיליה ונענע.

 

>> המקום הזה מגשים פנטזיות בתוך לחם, וזה ממכר

 

כשנוגסים בלחמנייה החמאתית נתקלים במרקם אוורירי של ענן מתוק, ואז מגיע הטעם הבשרי שמלווה בעיקצוץ החלפיניו. בצלצלי שאלוט טריים מוסיפים קראנץ' נהדר יחד עם העלים הירוקים, ואז המגיעה השמנת החמוצה ומכבה את הבערה. אם אתם אוהבים בשר ומחפשים משהו להתמכר אליו, זה ללא ספק הסנדוויץ' שלכם.

 

 
סנדוויצ'ים ששוברים את המבנה המוכר. eats בבית חנה
סנדוויצ'ים ששוברים את המבנה המוכר. eats בבית חנה צילום : יעל רייף
 

לצידה של אפשטיין מנהל את המקום איש המיתוג והיועץ הקולינרי יונתן קובארי, חבר ילדות של אפשטיין ובן למשפחה אמריקאית גם הוא. את השורשים הניו יורקים מיישמים שניהם בתפריט המאפים והמתוקים, שם מוגשמות לא מעט פנטזיות מתוקות. עוגת הגבינה המפורסמת היא רק אחת מהמתוקים שיצודו את העיניים, והיא מוגשת כאן קפואה ומרעננת כריבוע קטן או בפרוסה (8/32 שקלים). לצידה יש בראוניז שוקולד מלוח, עוגיות צ'וקלט צ'יפס, עוגת גזר מתובלת עם פורסטינג עבה באמצע, לחם בננה, עוגיית חמאת בוטנים, בריוש, סינמון רול (12-16 שקלים לפרוסה או מאפה) וגולת הכותרת שאל לכם לפסוח עליה בשום מקרה - סקונס מייפל ובייקון בעל מרקם חלומי וטעם אלוהי שמשלב בין גריליות, מתקתקות וחמאתיות עדינה (16 שקלים).

 

 

 

 
הרבה יותר מקפיטריה. eats בבית חנה
הרבה יותר מקפיטריה. eats בבית חנה צילום : יעל רייף
 

מנת דגל נוספת היא סנדוויץ' שחוקיותו מוטלת בספק, לפחות בקרב השומרים על הגזרה. בתוך לחמניית ביס שאופים במאפיית "לחם ושות'" במיוחד עבור המקום לפי מתכון אישי, מונחת שכבה עבה של גנאש שוקולד ומעליה קוביית מרשמלו אימתנית שמכינה אפשטיין במקום. חימום קצר לפני ההגשה יוצר קראסט עדין, ממיס את השוקולד ואת שולי המרשמלו, והתוצאה היא אחד הביסים המתוקים שתחוו השנה.

 

 

 
בקרוב בגרסה הטבעונית. המבורגר צמחוני ב-eats, בית חנה
בקרוב בגרסה הטבעונית. המבורגר צמחוני ב-eats, בית חנה צילום : יעל רייף
 

eats היא רק חלק קטן ממתחם "בית חנה" המרשים, ששאר חלליו וקומותיו מוקדשים לשיעורי פילאטיס ויוגה, טיפולי גוף והרצאות. בקרוב יצטרפו לתפריט תבשילים מגוונים, ביניהם קדירת סלק, פול, לימה ופלפלים צבעוניים עם עלי סלק, עשבי תיבול, סילאן ובהרט; קארי מסמאן ירקות, וגם קוסקוס ירקות עם כרוב, שומר, דלעת וחומוס. באוגוסט ישיק המקום בראנץ' שנע על הקו של ברוקלין-ישראל עם מנות ביצים על מאפים אמריקאיים, סלטים וממרחים שוברי שיגרה.


Eats קפיטריה - אדם הכהן 1, תל אביב | טלפון: 03-6027888

 

 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.