צ'יפס בטעם סלט ומרק מתנפח: המקדש הטעים לאוהבי יפן נמצא בישראל

 
עודכן 13:28 02/08/2017

מה זה פוריקקה ולמה אתם חייבים את זה על האורז שלכם, איך אוכלים מוצ'י ולמה הנאטו ישנה את חייהם של הצמחונים? גילינו גן עדן קולינרי שמוקדש למוצרי מזון, ממתקים ואלכוהול מיפן

 
 
 
 
 

על הכביש הראשי בדרך רמתיים בהוד השרון נמצאת חוויה אמיתית לחובבי התרבות היפנית: חנות קטנה ומיוחדת שנפתחה לפני כשנה על ידי קייקו פורת ויאנה אודנופוזוב, יפנית וישראלית המתגוררות בישראל, שרצו לקדם ולהפיץ את התרבות היפנית בישראל. התוצאה היא "גו ג'פאן", שבניגוד גמור לגודלה הקטן, מדובר במיקרוקוסמוס של כל מה שיפה וטעים בארץ השמש העולה, מינוס מחיר כרטיס הטיסה.

 

>> מה עושה היום מיכל הכדורסלנית ממאסטר שף?

 

יפן נהפכה בשנים האחרונות ליעד מבוקש בקרב המטייל הישראלי, ואת החנות פוקדים לא רק יפנים החיים בארץ, אלא גם ישראלים רבים שנשבו בקסם היפני ומתגעגעים לטעמים ולמראות הבלתי שגרתיים. בחנות אפשר למצוא מגוון כלי מטבח, מוצרים לבית, דברי אמנות, סוגים שונים של סאקה, פוריקקה - תערובת תיבול נהדרת לאורז וסלט על בסיס אצות, דגים מיובשים וואסאבי ותבלינים, מבחר רב של ממתקים, תבלינים, רטבים שחורגים מסויה וטריאקי, צירים שונים באבקה וגם מחלקת קפואים שלא תמצאו באף חנות אסייתית אחרת, ושספק אם החך הישראלי מכיר את טעמם. אם ביקרתם וליבכם עדיין ביפן, אם אתם חובבי חטיפים מכל העולם וגם אם אתם "סתם" סקרנים ואוהבים לארח במזווה מוצרים חדשים, שווה לקפוץ לממלכת יפן הקטנה, להתאבזר בחומרי גלם איכותיים ולהסניף קצת מאצ׳ה, על הדרך. הנה כמה מוצרים מרתקים שתשמחו להכיר.

 

 
השפע שניתן למצוא בחנות גו ג'אפאן בהוד השרון
השפע שניתן למצוא בחנות גו ג'אפאן בהוד השרון צילום : מיכל לנדאו
 

פולי העל שכל צמחוני ישמח להכיר


בגזרת המזון הטרי המסורתי תמצאו את הנאטו, פולי סויה מותססים עם ריח ומראה מאתגרים במיוחד ומרקם חלקלק שגם היפנים חלוקים לגביו. למרות המראה המרתיע, מדובר בפצצת חלבון, שמהווה ארוחת בוקר שגרתית של היפני הממוצע החל מגיל הילדות. הפולים נראים אמנם די תמימים, אבל כדי לאכול אותם צריך לערבב נמרצות, וככל שמערבבים, כך הולך העניין ומתחיל להקציף, כולל קורים שנמתחים לכל עבר. המראה אמנם לא פשוט, אבל הטעם יחסית "עובר מסך". מעט מריר, טיפה מלוח הודות לסויה שמוסיפים לפני העירבוב והמרקם, ובכן, הדעות לגביו חלוקות. את הנאטו אוכלים על אורז או סתם כך עם מעט סויה או רוטב דגים אחר. לא מדובר כנראה בתחליף היומי שלכם לדגני בוקר, אבל אנחנו תמיד דוגלים בכך שחשוב לנסות הכל, גם אם זה נראה ועושה קולות של נאטו.

כמה: 10 שקלים לקופסה אישית

 

 
 
 

הצד הבצקי של הפופקורן


מחפשים משהו שובר שגרה לנשנש מול הפרק הבא של "משחקי הכס"? הכירו את חטיף "פופקורן מיקס" רגיל ומצופה, גרסת פיוז'ן לחטיף יפני מסורתי בשם karinto (בצק מטוגן מצופה בסוכר חום), שמשלבת בצורה ממכרת בין מתוק-מלוח מבלי להימאס על החך אי שם במהלך הביס הרביעי.

כמה: 18 שקלים לאריזה גדולה

 

 
חטיף פופקורן מיקס
חטיף פופקורן מיקס צילום : מיכל לנדאו
 

מרקים מתנפחים


עד כמה שמרקי מיסו קלים להכנה, המוצר הזה יעשה את החיים שלכם לקלים עוד יותר, ובטעם משובח. בשונה ממרקים מהירי הכנה, אלו שמגיעים מיפן מקיימים את ההבטחה בזכות תוספות שממש מתעוררות לחיים. מתוך המבחר הנאה שווה לנסות את מרק המיסו הכהה שמגיע עם פטריות נמקו ומרק המיסו הבהיר עם טופו. ההכנה פשוטה מאוד: מעבירים את תכולת השקית לקערה, מוזגים מים חמים וצופים בכל המרכיבים מקבלים נפח, מתעוררים לחיים וצפים על פני הקערה. ההתרחשות הזאת מפתיעה ביחס למשקל הנוצה של האריזה. רק לזרוק לתיק ויש לכם יופי של תוספת לארוחה בעבודה, ליום לימודים ארוך או אפילו ליום בו אתם עצלנים במיוחד.

כמה: 7.50 שקלים לאריזה אישית

 
 

כשסויה הופכת לקרקר אוורירי


יש קרקרים ויש קרקרים יפניים, ואלו הרווחים בכל סופרמרקט יפני (ומהווים נישנוש אולטימטיבי לילדים) וגם כאן בחנות, יצליחו להתחבב גם על ילדים וגם על מבוגרים. קרקר האורז שמתובל בסויה מתוקה ומאופיין במרקם קראנצ׳י ואוורירי, הוא גרסה של ה-senbei המפורסם (קרקר אורז במגוון טעמים וצורות) שתוכלו למצוא ביפן. היפנים אלופים ב-packging ועטיפות, וגורמים לכל דבר להיראות יפה, מקסים וחמוד (kawaii). כל חטיף עטוף באריזת צלופן אישית ששומרת על טריות מירבית ומפחיתה את אפקט המאנצ׳. וטוב שכך.

כמה: 18 שקלים

 

 

 
כל קרקר מקבל יחס אישי בעטיפה חמודה
כל קרקר מקבל יחס אישי בעטיפה חמודה צילום : מיכל לנדאו
 

צ'יפס בטעם סלט


חטיף מפורסם נוסף שתתקלו בו בכל קונביני (כינוי לחנות נוחות דוגמת am:pm שנמצאות בכל פינת רחוב ביפן ופתוחות 24 שעות ביממה) ביפן הוא מקלות הצ׳יפס של calbee. בגו ג׳פאן אפשר לקנות את המוצר בטעם סלט (גזר ופטרוזיליה). מצד אחד יש לו נראות ומרקם של צ׳יפס מיובש ברשתות מזון מהיר, ומצד שני יש לו את הקריספיות המצוינת של תפוצ׳יפס. הטעם המובטח של סלט לא מאוד מורגש, ושווה לנסות גם את הטעם הטבעי, שמהווה נישנוש מצטיין.

כמה: 15 שקלים לאריזה.

 
מקלות צ'יפס בטעם סלט?!?
מקלות צ'יפס בטעם סלט?!? צילום : מיכל לנדאו
 

הביס שנלעס ונלעס ונלעס


ביקור ביפן אינו שלם מבלי לטעום את ממתקי המוצ׳י המגוונים (ממתק עם או בלי מילוי מבצק אורז במרקם מסטיקי שדורש לא מעט עבודת לעיסה). בחנות שלושה טעמים: מאצ׳ה (תה ירוק), ערמונים ואנקו (ממרח שעועית אדומה). לממתק בעל המראה המיוחד מרקם מרשמלואי רך וענני והמילויים לא מאוד מתוקים. אם רוצים למלא את הגוף באפקט גלידתי מצנן, שווה לאכול קר מהמקרר.

כמה: 10 שקלים ליחידה

 
ממתקי מוצ'י בשלושה טעמים
ממתקי מוצ'י בשלושה טעמים צילום : מיכל לנדאו
 

שלל מוצרים נוספים אפשר למצוא בחנות:

-  תבליני אורז בטעמים: שזיף יפני, סלמון ואצות וואקמה.

-  קינאקו - אבקת פולי סויה קלויה.

-  ״מנות חמות״ כמו ראמן אינסטנט בטעמי סויה, מיסו ומלח.

-  אצות ורטבים.

-  טופו טרי מ״טופו אן״.

-  מבחר של תה יפני וסאקה מרשים.

 

וכל מה שצריך כדי להתקין ארוחה יפנית מסורתית כהלכתה.

 
ארוחה יפנית מסורתית וכן זה צולם בישראל!
ארוחה יפנית מסורתית וכן זה צולם בישראל! צילום : מיכל לנדאו
 

Oishii!

 

go japan - גו ג'אפאן

א'-ה' 10:00-18:00

ו' וערב חג 10:00-14:00

דרך רמתיים 77, הוד השרון.

עושים גם משלוחים

 

 

 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.