השוקולדים שמוציאים את הקיטש מט"ו באב

 
עודכן 16:17 06/08/2017

תירס קלוי, זעפרן, צ'יפוטלה צנוברים ושמן זית הם רק חלק ממילויי הפרלינים החדשים. כך תוציאו מהערב הכי רומנטי בשנה את הקיטש ותמלאו אותו בתשוקה אכילה

 
 
 
 
 
אהבה זה מתוק וכואב. הפרלינים של ג'וליקה שוקולד
אהבה זה מתוק וכואב. הפרלינים של ג'וליקה שוקולד צילום : רויטל כהני
 

ביום שבו הפסקנו לקנות דובי ורוד ופרוותי לערב ט"ו באב, משהו טוב התחולל בנפשנו. הבנו שקיטשיות היא דבר לגיטימי ליישום חד פעמי, ושלשלושה דובים פרוותיים וחופן בלונים אדומים אין מקום בדירת שני חדרים במרכז העיר, אלא אם כן מוותרים על מכונת הכביסה. היות שאנחנו אנשי מעשים, יש בפינו פתרון לא רע בכלל, מתוק, חריף, מתובל וגם מתכלה במהרה. שוקולדים מפנפנים תמצאו בכל מקום, אבל אנחנו הצלחתנו לשים את הטלפיים שלנו על ארוחה שלמה, כולל התיבול ואפילו קוקטייל, כשכל הטוב הזה מוקף במעטפת שוקולד. בתפריט: צנוברים, שמן זית, זעפרן, ג'ינג'ר ואפילו תירס, וזאת רק התתחלה. כך תוציאו מהערב הכי רומנטי בשנה את הקיטש ותמלאו אותו בתשוקה אכילה.

 

כל תבליני העולם התאחדו: ג'וליקה שוקולד


שוקולטיירית הבוטיק מרמת השרון מאמינה שאסור ללעוס שוקולד. 15 שניות ממליצה ג'וליקה (שלי גולדנברג) להשאיר את הפרלינים בפה לפני שהם מתמוססים וחודרים בהכנעה לבלוטות הטעם. מכאן כנראה הבחירה בטעמים לא קונבנצינאליים, שמזכים את בלוטות הטעם בחוויה קולינרית עשירה. דובדבן עם ג'ינג'ר ואוזו, פרלין במילוי יוזו או צ'ילי צ'יפוטלה מעושן הם העדינים שבטעמים. לצידם תמצאו שוקולד לבן עם מנגו וזעפרן שממלא את הפה בטעמים ממחוזות רחוקים, פרלין דבש וזרעי שומר עם רמז אניסי עדין, נוגט אגוזי לוז וזרעי כוסברה שמעיף את בלוטות הטעם לגבהים חדשים, והגאוני מכולם - פרלין שוקולד חלב עם תירס קלוי, שמזכיר פופקורן רך וחמאתי.

כמה: 6 שקלים לפרלין, 129 למארז לב גדול במילוי פרלינים.
איפה: יבנה 48, רמת השרון

 

 
ארוחה שלמה בתוך פרלין. הפרלינים של ג'וליקה שוקולד
ארוחה שלמה בתוך פרלין. הפרלינים של ג'וליקה שוקולד צילום : רויטל כהני
 

בהשראת שבעת המינים: COCO BY KEREN TAL


לשוקולטיירית מהוד השרון יש תחביב מעניין: לחבר בין שוקולד לחלל החיצון. כל אחד מהפרלינים  החלליים-צבעוניים-זוהרים שלה נראה כיצירת אמנות אכילה שקצת חבל לאכול. בימים כתיקונם ממלאת קרן את הפרלינים שלה בקמפארי עם שבבי קוקוס, בזוקה עם סוכריות קופצות וליים וגם קרמל מלוח, אך לרגל ט"ו באב השיקה קולקציה שכל כולה הומאז' לשבעת המינים, הכוללת שני פרלינים גדולים וצבעוניים במילוי גנאש שמן זית וצנוברים שממלא את הפה בטעם עצי-אגוזי מתקתק, ופרלין שני במילוי גאנש תאנה פסיפלורה ושבבי טופי, שמפוצץ את החך במרקמים מפתיעים. היות שמדובר בפרלינים עגולים וגדולים מהממוצע, מדובר בביס הזוג המושלם, בלי לריב על פינות או צדדים.

כמה: 25 שקלים למארז של 2 פרלינים, 60 שקלים למארז של 6 פרלינים.

איפה: להשיג אצל קרן טל בטלפון 0545374402

 

 

 
יצירת אמנות אכילה. הפרלינים של COCO BY KEREN TAL
יצירת אמנות אכילה. הפרלינים של COCO BY KEREN TAL צילום : דניאל לילה
 
 

אלכוהול, והרבה ממנו: אלי טראב מקרדניל


תשכחו כל מה שידעתם על פרלינים במילוי ליקרים מתקתקים ודובדבן מסוכר. הפרלינים של אלי טראב משלבים בין יין, והרבה ממנו, לשוקולד, שקדים, פירות וחמאה. הקולקציה הצבעונית שהושקה לרגל ט"ו באב כוללת ארבעה פרלינים צבעוניים ויפים עם חיבורים לא שגרתיים, בהם שוקולד לבן במילוי גנאש פטל וגוורצטרמינר של תשבי בציפוי פטל מיובש, קרם מרציפן עם ברנדי וגנאש בציפוי שקדים, וטראפלס מריר 70% עם קברנה סוביניון של יקב תשבי. בניגוד למראה התמים והחמוד, מדובר בפצצה אלכוהולית שמציפה את הפה בטעמים מרעננים, כשציפוי השקדים מעניק קראנץ' נהדר. אם אתם על קיבה ריקה, סיכוי טוב שתרגישו מבוסמים.

כמה: 28 שקלים למארז של 4 פרלינים.

איפה: אבן גבירול 60, תל אביב

 

 
האלכוהול כבר בפנים. הפרלינים של קרדינל
האלכוהול כבר בפנים. הפרלינים של קרדינל צילום : דני גולן
 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.