לאחר תחקיר המלונות הגדול: אלה בתי המלון שבטוח לאכול בהם

 
עודכן 22:41 06/08/2017

לאחר שהתגלו ליקויים תברואתיים במטבחים של בתי מלון מובחרים בארץ, מבטיחים בהנהלת המלונות שכשלו בתחקיר להפיק לקחים ולהשתפר

 
 
 
 
 

 

תחקיר המלונות הגדול של "הכל כלול" חשף ליקויים תברואתיים במטבחים של בתי המלון, ואולם היו גם בתי מלון שיצאו מצטיינים מהתחקיר, ללא פגם אחד: מלון קרלטון תל אביב ומלון אסטרל וילג' אילת "יצאו צדיקים" עם התנהלות תקנית בסביבת המטבח.

 

מנגד, בהנהלת בתי המלון בהם התגלו הליקויים במהלך התחקיר, מגיבים כעת לממצאים הקשים ומבטיחים להפיק לקחים ולהשתפר.

 

חלק ראשון: תחקיר מטבחי המלונות - מהמלון לחדר מיון

חלק שני: תחקיר מטבחי המלונות: מה מתבשל באילת?

חלק שלישי: תחקיר המלונות: מי יצא צדיק?

 

תגובת מלון רימונים


הכתבה והמצוין בה התקבלו בהפתעה גמורה. המתואר אינו מתיישב כלל עם נהלי החברה ותהליכי העבודה הקפדניים הנהוגים בה, בפרט בתחום בטיחות המזון, כולל ביקורת תברואה חיצונית המבוצעת פעמיים בחודש במטבחי המלון. אנו מתחייבים ללמוד לעומק את ממצאי התחקיר ובמידת הצורך, נפעל באופן מידי לטיפול בכל ליקוי, ככל שיימצא.

תגובת מלון באלי טבריה


לטענות הכלולות לא היתה כל עדות בביקורות הפנימיות שאנו עורכים דרך שגרה. הדברים אינם עומדים בשום אופן בסטנדרטים המחייבים של המלון. מייד עם הגיע פנייתכם להנהלת המלון סגרנו את המטבח ל-24 שעות ופעלנו מיידית בשני מישורים במקביל:


א. קיימנו בקרת תחזוקה ולוגיסטיקה לאיתור ליקויים - והמעטים שאותרו - תוקנו מייד.


ב. הפסקנו כל פעילות במטבח, כינסנו את הצוות לתיחקור האירועים שנטענו על ידכם, חידדנו נהלים, הגדרנו תפקידים וחילקנו מחדש את תחומי האחריות.

 

אנו מודים לכם על הפניית תשומת לבנו לטענות החמורות ועל ההזדמנות לתקנן.

תגובת לאונרדו קלאב טבריה


המלון מקפיד על כל כללי הבטיחות וההיגיינה הנדרשים לרבות ביצוע הדרכות מקצועיות לכלל העובדים. מהממצאים עלה הצורך לחדד נהלי עבודה וכך נעשה.

 

 
מטבח מלון מתוך תחקיר "הכל כלול"
מטבח מלון מתוך תחקיר "הכל כלול" צילום : צילום מסך -
 

 

תגובת מלון ספא קלאב ים המלח

 

אנו מקפידים על הסטנדרטים הבינלאומיים המחמירים ביותר. יחד עם זאת תמיד יש מקום ללמוד, לתקן ולהפנים ואנו מתייחסים ברצינות המרבית לממצאי התחקיר ומודים לכם עליו. חשוב לציין כי המלון עובר בתקופה האחרונה מספר ביקורות עצמיות בעזרת מבקר איכות ובטיחות למטבח וחדרי האוכל וזאת לטובת בקרה שוטפת של מצב ההיגיינה והתברואה וחידוד נהלים בקרב עובדי המטבח. כמו כן סביבת המטבח עוברת הדברה שוטפת וניקיון יומיומי על מנת לעמוד בסטנדרטים מחמירים אלו.

 

תגובת ישרוטל ים המלח

 

הרשת מבצעת בדיקות שוטפות לבקרת איכות המזון וטריותו, תוך הקפדה קלה כחמורה על היגיינה ועבודה עם מזון בהתאם לדרישות המחמירות של משרד הבריאות. נמשיך לחדד את הנהלים בקרב כלל העובדים, כפי שאנו עושים באופן קבוע.

 

תגובת קראון פלאזה ים המלח

 

המקרה המתואר הינו חריג ולא משקף בשום אופן את רמת התברואה של המלון.המלון מנוהל תחת פיקוח מוקפד, בהתאם לנהלים המחמירים של הרשת העולמית. המלון עבר בהצלחה מרובה ביקורות ובדיקות פתע מטעם משרד הבריאות, האחרונה שבהם נערכה לפני חודש. בנוסף, אחת לשבוע, מדי שבוע, מתבצעת במלון הדברה ולמערכת התכנית הועברו אישורים על כך. אנו נלמד את הליקויים הבודדים שנמצאו ונפעל לתקנם באופן מיידי.

 

 
בית מלון באילת
בית מלון באילת צילום : GettyImages/אימג'בנק
 

 

תגובת מלון בי קלאב

 

בית המלון פועל בהתאם לכל התקנים והרשיונות הנדרשים. המזון המוגש לאורחים נבדק על ידי חברת מזון חיצונית המתמחה בנושא. אנו נפעל במהירות לשיפור ותיקון הליקויים שימצאו על ידינו, לרבות שינויים שידרשו בנהלים ובפיקוח".

 

תגובת מלון קיסר

 

הכתבה מתארת מצב רגעי בתפקוד עובדי המטבח של המלון ולא מאפיינת את ההתנהלות השוטפת של מטבח המלון. יחד עם זאת, הנהלת המלון מתייחסת ברצינות רבה לטענות שהועלו על ידכם ותטפל בנושא באופן מיידי ויסודי.

 

תגובת מלון דניאל

 

המלון מקפיד על סטנדרטים מחמירים ופועל בהתאם לתקנים ולהנחיות של משרד הבריאות. הליקויים שנמצאו בבדיקתכם הם בבחינת חריג, ואנו כמובן נלמד אותם על מנת לתקן ולהפיק הלקחים ככל שיידרשו.

 

 
 


 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.