הכל בגלל כלי הקיבול: המתחרה של אייל שני פתח מקום

 
עודכן 12:24 09/08/2017

שניצל מוח, עוף מפורק והרבה ענפים שמזדקרים מהפיתה. הכירו את מזנון הפיתות החדש על קו הים

 
 
 
 
 
הכל מגיע בסופו של דבר לפיתה. פיתת בשר מפורק. השוק
הכל מגיע בסופו של דבר לפיתה. פיתת בשר מפורק. השוק צילום : באדיבות המקום
 

נראה שהחך הישראלי לא ישבע לעולם מקונספט המנות בפיתה, אחרת קשה להסביר את כמות ה"פיתיות" שנפתחות חדשות לבקרים בארץ. רק לא מזמן סיפרנו לכם על מזנון הפיתות החדש של ד"ר שקשוקה, והנה גם הטיילת של

אשדוד מתחדשת במקום ממנו בוקעים ניחוחות בשריים וניחוחות אפייה בו זמנית. "השוק" היא מסעדה קטנה בה מוגשות מנות רחוב בפיתה בגיבוי נגיעות ביתיות שהופכות כל מנה להרבה יותר אישית. מה זה אומר נגיעות ביתיות? אחת מהמנות המוגשות כאן היא שניצל מוח בפיתה, וזו רק דוגמה אחת לחיבור של שף המקום למטבח שבו גדל.


>> לגזור ולשמור: העסקיות הכי משתלמות בארץ

 

 

 

 

 
שווה לברר מה הוא הספיישל היומי. השוק
שווה לברר מה הוא הספיישל היומי. השוק צילום : באדיבות המקום
 


 

תשע מנות מוגשות כאן באופן תדיר, כולן בתוך כלי הקיבול הכי טעים שיש. "אגדיר" היא מנה של קציצות בקר עסיסיות המוגשות עם מטבוחה ביתית חריפה ופרוסות חציל מטוגן (36 שקלים). במנה הנושאת את השם "תל אביב" מככב נתח אנטריקוט, שלאחר צלייתו על הפלנצ'ה מעורבב עם עלי רוקט, עגבניה צלויה בצל סגול ושמן זית, והופך לסלט בשרני מלא עסיס שממלא את חלל הפיתה (47 שקלים). יש גם מנות שיפודים אופייניות דוגמת קבב, פרגיות, המבורגר וכבדים בציר בקר.

 

>> הפאב שמביא את הממלכה הקטנה לגבעתיים

 

את המקום פתח רני אלבז, שהמשותף לו ולאייל שני ,פרט לחיבה העזה לפיתות, הוא ששניהם אוחזים במסעדה בוינה בירת אוסטריה. אלבז נושם את תחום המסעדנות כבר 25 שנה, בהן הספיק להיות השף של "אידי" המפורסמת, לשמש יועץ קולינרי למסעדות באשדוד ומחוצה לה, וכיום הוא הבעלים של בית הקפה "ג'וליה" האשדודי, אולם אירועים, קייטרינג, ומסעדת המבורגרים במרכז וינה. ב"השוק" הוא מגיש אוכל ישראלי שמח באווירת, איך לא, שוק. בהתאם התפאורה במקום כוללת ירקות שמסודרים על הבר הארוך ממש כמו בבסטות של השוק, ותפריט שרשום בגירים צבעוניים על לוח ירוק גדול. שם גם מופיעים הספיישלים היומיים המתחלפים, הכוללים בין היתר עוף מפורק בפיתה, תבשיל אסאדו או שניצל מח.

 

 

 

 
פיתת כדורי בשר ב"השוק"
פיתת כדורי בשר ב"השוק" צילום : באדיבות המקום
 
 

אם אתם לא במצב רוח בשרי, תמיד תוכלו לבחור ב"שיראז" - פיתה במילוי קציצות ירק עשבוניות עם טחינה ובצל ירוק (23 שקלים) או ב"בגדדי" הקורצת לעבר הסביח העיראקי עם חציל מטוגן, ביצה, ירקות פטרוזיליה וטחינה (23 שקלים). את הפיתות מלוות תוספת פחמימתית כתומה של בטטה מטוגנת או אפויה. (15 שקלים לצ'יפס, 18 שקלים לבטטה אפויה בתנור) וברז הבירות יסייע לשטוף את הגרון עם קרלסברג או הוגרדן צוננות. בואו רעבים.


השוק - נורדאו, בניין 24 בטיילת, אשדוד | טלפון: 08-9183060

 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.