אחת ולתמיד: כמה זמן ניתן לשמור גבינות במקרר?

 
עודכן 13:55 13/08/2017

מגבינת גאודה לפרמזן ועד גבינת שמנת רכה - איך מאחסנים גבינות בקירור וכמה זמן הן מחזיקות מעמד?

 
 
 
 
 

בין היא נערמת על קרש חיתוך או שוחה התוך פסטה מוקרמת בשמנת, גבינה נחשבת למזון נוחות אולטימטיבי.  בין אם  זה להנאתינו או לפריסה כאשר אורחים מגיעים - רובינו אוהבים להצטייד בגבינות כמה סוגים ולשמור עליהן במקרר. החיסרון היחיד, שישנן גבינות שלא מחזיקות מעמד כל כך הרבה זמן. בדיוק בשביל זה אנחנו כאן - כדי לעזור לכם להבין אילו גבינות מחזיקות יותר ואילו פחות.  שימור גבינה משתנה בהתאם למקום שבו היא נמצאת ולאיך שהיא מאוחסנת. כך תוכלו לזהות.

 

גבינות קשות

כמה מהגבינות האהובות עלינו בקטגוריה זו הן, פרמזן, אסיאגו, צ'דר, אדם, רומנו וצ'דר. אם מאחסנים גבינות קשות כראוי במקרר, אריזה שנפתחה יכולה להחזיק בין חודשיים לארבעה חודשים. חבילה נפתחת יכולה להימשך בין שניים לארבעה חודשים. מצד שני חבילה פתוחה של פרמזן או בלוק של צ'דר, מחזיק מעמד במשך שישה שבועות במקרר.

 

אם אתם נמצאים קרוב לגבול פג התוקף, השתמשו בגבינות אלו בהכנת ריזוטו גבינות, פשטידות או פסטה עם שמנת.

 

אם אתם רוצים לשמור את הגבינה לפעם אחרת,שימו אותה במקפיא שם היא תשמר כשמונה חודשים.  יש לזכור, שלגבינה קפואה יהיה טעם שונה מגבינה טרייה.

 

טיפ: בגבינת פרמזן שהייתה במקפיא אפשר להשתמש במרקים ותבשילים.

 
צילום : Getty Images / אימאג'בנק
 

גבינות חצי קשות

אפשר לשמור על נתח של גאודה למשל במקרר במשך שבועיים או שלשה שבועות ובמקפיא עד חודשיים. לקבלת אחסון טוב יותר, יש להשאיר את הגבינה באריזה המקורית שלה, לקשור את האריזה ברפיון, כדי להניח לאוויר להסתובב מבלי שהגבינה תתייבש.

 
צילום : פוטוליה
 
 

גבינות רכות

גבינות רכות, כגון גבינת שמנת, ברי, מוצרלה, פטה, גורגונזולה וקממבר, מכילות לחות יותר מאשר גבינות קשות. כלומר, הן לא יחזיקו מעמד זמן רב ויש לצרוך אותן בתוך שבוע עד שבועיים במקרר. למרות שמבחינה טכנית, אפשר לאחסן גבינות כמו מוצרלה במקפיא, אך הן יאבדו את הרכות מהמרקם בזמן שיופשרו.

 

לקבלת התוצאות הטובות ביותר, יש לשמור על גבינות רכות באריזה המקורית ולפתוח אותן רק בזמן השימוש.

 
צילום : פוטוליה
 


 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.