הגרסה הבריאה והממכרת: לחמניות בטטה

 
עודכן 11:31 12/09/2017

היכונו לניחוחות המדהימים שיתפשטו בבית - לחמניות רכות ומתקתקות מקמח ושמרים עם מעטה גרעיני דלעת פריכים

 
 
 
 
 
התמכרות בטוחה. לחמניות בטטה בריאות
התמכרות בטוחה. לחמניות בטטה בריאות צילום : יפית בשבקין
 

12 לחמניות (פרווה)

 

מצרכים:

3 כוסות קמח


1 כף שמרים יבשים


1 כף סוכר


1 בטטה מבושלת ומרוסקת


1 כוס מים פושרים ועוד חצי כוס לפי הצורך


3 כפות שמן זית


1 כפית מלח


1 כפית פלפל צי'לי גרוס - לא חובה מומלץ

 

לציפוי:


1 ביצה טרופה


גרעיני דלעת קלופים

 

 

 

 

 

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות. במיקסר עם וו לישה או בקערה עמוקה מניחים קמח, סוכר ושמרים, מערבבים יוצרים גומה ומניחים בתוכה בטטה מרוסקת, כוס מים, שמן זית, מלח וצ'ילי גרוס, מתחילים ללוש עד שמתקבל בצק גמיש ויחסית דביק, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים.
  • מעבירים לקערה משומנת ומכסים את הקערה.
  • מתפיחים כשעה ועל משטח מקומח היטב מניחים את הבצק ללישה ידנית קלה, יוצרים כדורים בגודל של תפוז קטן ומניחים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה במרווחים של כ- 3 ס"מ .
  • מצפים בביצה טרופה ומקשטים בגרעיני דלעת.
  • מתפיחים כחצי שעה ואופים בתנור כ-25 דקות.

 

>> לעוד מתכוני בטטה מנצחים - לחצו כאן

 

 
צילום : יפית בשבקין
 
עוד כתבות במדור מתכונים עם בטטה - אקונה בטטה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.