מקופלת וקפריסאית: הפיצרייה שטורפת את חוקי הפיצה

 
עודכן 20:23 23/08/2017

את העגבניות הוא מייבא בשלמותן מאיטליה, הקמח מטוסקנה נותן לבצק את הקראסט הייחודי, וחכו שתשמעו על מנת הדגל הצבעונית. כל הפרטים על הפיצרייה הירושלמית שמביאה לעיר הקודש טעימות מארץ המגף

 
 
 
 
 
הדרך ההגיונית לאכול פיצה. רוני'ס פיצה
הדרך ההגיונית לאכול פיצה. רוני'ס פיצה צילום : רני חברוני
 

אם תמיד חלמתם לטוס לטוסקנה ולטעום מהפיצות המיוחדות של האזור, אלה שמגובות בעגבניות בשרניות ועזות טעם וקראסט פריך שאין שני לו - הנה טיפ מקצר דרך עד ליום שבו זה יקרה: סעו לרחוב יפו בירושלים. ב"רוני'ס פיצה", הפצרייה החדשה של רוני חברוני, כמעט כל חומרי הגלם מיובאים מהאזור, כולל הקמח הייחודי לחבל הארץ, והעגבניות הבשרניות והנהדרות שמרכיבות את רוטב הפיצה המתקתק שמכין חברוני במיוחד עבור הפיצות שלו.


>> הייתם מנסים את הפטנט הזה בשביל להוריד כמה ק"ג?

 

חברוני מכין פיצות כבר ארבעה עשורים, וברזומה המקצועי שלו פיצרייה מיתולוגית במעלה אדומים שזכורה לטובה עד היום בקרב תושבי הסביבה. אחרי פאוזה ארוכה החליט חברוני שהוא ופיצה זה סיפור אהבה מוצלח, ועלה לעיר הקודש עם פיצריית בוטיק במטרה להשריש באזור תרבות של פיצות איכותיות עם שילובים שוברי שגרה, כולל פיצה מקופלת ופיצה קפריסאית שלא תטעמו באף מקום אחר.

 

 
מחווה טעימה לארץ המגף. פוקצ'ת דגל איטליה ברוני'ס פיצה
מחווה טעימה לארץ המגף. פוקצ'ת דגל איטליה ברוני'ס פיצה צילום : רני חברוני
 

חוץ מאננס, בטטה, ביצה קשה, פלפל קלוי, שום קונפי וארטישוק איטלקי ועוד מיני ירקות, תמצאו כאן פיצת חלומי עם ביס גבינתי שנמתח ונמתח ונמתח, וגם "דגל איטליה", מנה פוטוגנית במיוחד שהולכת לככב בפיד שלכם לא מעט, המורכבת מפוקצ'ה עשירה המגובה בבייבי מוצרלה, פסטו שמכין חברוני, וקוביות עגבניות שמונחות על הרוטב המיוחד. התוצאה היא יציר פחמימתי משגע, עם פריכות של פיצה, אלסטיות של לחם שום ותוספות שממלאות את הפה בטעמים מארץ המגף.

 

 
גם העגבניות עשו עלייה. רוני'ס פיצה
גם העגבניות עשו עלייה. רוני'ס פיצה צילום : רני חברוני
 

את כל הפיצות אפשר לקבל כסלייס (12 שקלים), במגש בינוני (44 שקלים) או במגש משפחתי (77 שקלים), לגבות בתוספות הנבחרות (בתוספת תשלום) או ללכת עם דיל ה"טרצטו" (39 שקלים), הכולל משולש פיצה, סלט ושתייה. חוץ מפיצות, תמצאו כאן גם סלטים ומנות איטלקיות משתנות לפי החשק, עם הרבה כבוד לחצילים וארטישוק. לצידן תוכלו ללגום בירות בוטיק מחבית (אל תפספסו את "נגב" הישראלית המצוינת ב-25 שקלים לפיינט) ויינות שמתחלפים על בסיס שבועי. למרות שהפיצות כאן הן הלב הפחמימתי, חברוני ממליץ בחום לא להתעלם מהפוקאצ'ות, אותן הוא מכין לפי מתכון מיוחד שמפיק בצק פריך ושמנמן עם פנים רך ואוורירי. האהובה עליו ביותר היא פוקאצ'ה עם חצילים פלפל קלוי שום קונפי וחומץ בלסמי (12 שקלים), שמשלבת בין טעמים מתוקים למרירות גרילית נעימה של חציל קלוי.

 

 
לא דקה ולא עבה, בדיוק כמו שפיצה איטלקית צריכה להיות. רוני'ס פיצה
לא דקה ולא עבה, בדיוק כמו שפיצה איטלקית צריכה להיות. רוני'ס פיצה צילום : רני חברוני
 
 

המקום אמנם קטן, אבל זה מה שהופך אותו לאינטימי וכיפי במיוחד לישיבה על הבר עם כוס יין ומגש פיצה שממלא את המקום בריחות אפייה. בימים שהשמש מרחמת, אפשר לשבת גם בחוץ סביב השולחנות הפזרים על הרחבה או לקחת הביתה את הפיצה הנבחרת. כרגע מוקדש המקום רק למלוחים, אך בהמשך, מגלה חברוני, יצטרף לנבחרת קינוח אחד איטלקי למהדרין, על רקיחתו עובד חברוני בימים אלה. התוצאות, הוא מבטיח, בקרוב.


רוני'ס פיצה - יפו 25, ירושלים (כשר למהדרין)

 

 


 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.