איציק ורותי מציגים: סנדוויצ'ים מנצחים לבית הספר

 
עודכן 13:20 30/08/2017

לא תאמינו, אבל אפשר לשבור את המבנה המוכר של לחמניה עם שוקולד, שוקולד ועוד קצת שוקולד. קיבלנו מבעלי דוכן הסנדוויצ'ים החשוב בארץ את הטיפים להכנת סנדוויץ' בית הספר המושלם, כולל אופציה שהורים יאמצו בשמחה

 
 
 
 
 
הרוויח את הפרגון הרבתי בצדק רב. דוכן הסנדוויצ'ים של איציק ורותי
הרוויח את הפרגון הרבתי בצדק רב. דוכן הסנדוויצ'ים של איציק ורותי צילום : יסמין ענב אהרוני
 

דוכן הסנדוויצ'ים שקרוי על שם מקימיו איציק ורותי, חגג השנה 60 שנה להיווסדו. פרק זמן לא מבוטל בעיר שבה מסעדות לא מצליחות לשרוד יותר משנה. האגדה סביב המקום מספרת שבשנת 1956 איציק זכה בטוטו בסכום שהספיק בדיוק לקניית המקום ולפתיחת העסק. 60 שנה מאוחר יותר וכבר בשעות הבוקר המוקדמות משתרך תור שקט וסבלני של אנשים שמחכים לביס הפותח של היום. כיום מנהלים את הדוכן דודי (בנם של איציק ורותי) ושולי אשתו, אך המתכונים נשארו בדיוק כפי שהיו, כך שאם יגיע אורח ותיק, הטעם יהיה בדיוק כפי שזכר אותו.

 

>> את התוספת המוזרה הזאת לפיצה, ספק אם הייתם טועמים

 

הגדולה של המקום הזה טמונה בסנדוויצ'ים המופקים בו, והם בהחלט שווים את הפרגון. הלחמניות או הפיתות נמצאות בשיא טריותן, הממרחים תמיד מלאי טעם באופן שגורם לבלוטות הטעם לקפץ באושר, הירקות פריכים וגם כוכבות הסנדוויץ' - חביתת שף משודרגת או שקשוקה, גורמות לחך לגרגר מהנאה. הבעיה הגדולה ביותר של הדוכן הפשוט והיעיל הזה, הוא שבסביבות 09:00 רוב המנות נגמרות, וכשהממרח האחרון נמרח על הלחמנייה האחרונה, נסגר הדוכן ומשאיר את הרעבים המומים וכואבים.

 

 

 
שונה מכל מה שטעמתם עד כה. סנדוויץ' סלט קישואים  אצל איציק ורותי
שונה מכל מה שטעמתם עד כה. סנדוויץ' סלט קישואים אצל איציק ורותי צילום : יסמין ענב אהרוני
 

לכבוד החזרה לבית הספר פנינו לאשפי הסנדוויצ'ים המדופלמים דודי ושולי, או כפי שהם מכנים זה את זה קוצ'י וקוצ'י, וביקשנו להכין עבורנו את סנדוויץ' בית הספר המושלם שילדים יאהבו ומבוגרים ישמחו לגלות שאין בו טיפת שוקולד. את המתכונים אמנם שומרים השניים עמוק בתוך הכספת, אך מוכנים לפזר רמזים שיסייעו להתקין את המנה כמעט כפי שהתכוון המשורר שהגה אותה.


הילדים יופתעו, המבוגרים יתמכרו: סלט ביצים קרמי עם תבשיל גזרים


שימו בצד דעות קדומות, ילדים יכולים להתחבר לסלט ביצים, במיוחד אם הוא מגיע עם המרכיב הסודי ותוספת מתקתקה ויושב בתוך לחמנייה אוורירית ורכה. מה צריך? לא הרבה: ביצים קשות, הרבה בצל לבן, בצל ירוק והמרכיב הסודי - בצל מטוגן עד למרקם קראנצ'י, אליו מגיעים לאחר אידוי כל הנוזלים. לכל הטוב הזה מוסיפים מיונז מעולה, ועוברים להכנת תבשיל הגזרים המתקתק. אופים גפרורי גזרים או בטטות בתנור עם שמן זית ומלח, כשהשוליים מתחילים להתקרמל, מוציאים ומצרפים לסנדוויץ'.

 

 
שולי בפעולה. דוכן הסנדוויצ'ים של איציק ורותי
שולי בפעולה. דוכן הסנדוויצ'ים של איציק ורותי צילום : יסמין ענב אהרוני
 

קלאסיקה שתמיד מצליחה: סנדוויץ' שקשוקה עם טחינה


דודי טוען שלא צריך להוסיף לשקשוקה כלום חוץ מקצת טחינה, ונראה שכדאי לשמוע בקולו. אז בפעם הבאה שאתם עושים שקשוקה לארוחת ערב הכינו כמות כפולה ושימו לילדים בסנדוויץ'. רוצים לשדרג את המנה? הוציאו קצת מה"לבן" של הלחמנייה וכך יהיה מקום ליותר שקשוקה. מחפשים שדרוג בריא? הוסיפו לשקשוקה תרד או מנגולד קצוצים.

 

 
אנשים נאמנים לו שנים. סנדוויץ' שף אצל איציק ורותי
אנשים נאמנים לו שנים. סנדוויץ' שף אצל איציק ורותי צילום : יסמין ענב אהרוני
 
 

ביס של אנרגיה: סנדוויץ' שף


הסנדוויץ' הזה חביב על ילדים ומבוגרים כאחד, והוא אחד ממנות הדגל של המקום. מדובר על ביצה מקושקשת עם קבנוס ונקניקים מעושנים. המתכון של דודי סודי ביותר ולא ימסר גם תחת עינויים קשים, אבל את הבסיס להשגת הטעם המיוחד והמרקם המשגע הצלחנו לחשוף: מטגנים בשמן זית בצל קצוץ יחד עם פרוסות דקות של קבנוס ונקניק שאוהבים. כשהכל מתחיל להשחים שופכים פנימה ביצה ומקשקשים. הסנדוויץ' הולך עם מיונז, ירקות טריים ומלפפון חמוץ. רוצים להגניב גם לכאן עוד ירק? הוסיפו במהלך הטיגון גם קוביות גמבה.

 

 
קצת טחינה וזהו. שקשוקה אצל איציק ורותי
קצת טחינה וזהו. שקשוקה אצל איציק ורותי צילום : יסמין ענב אהרוני
 

והנה עוד כמה טיפים להשגת הסנדוויץ' המושלם:
1. השתמשו בלחמניות טריות ונטולות ציפוי. בצל יבש ופרג לא נמנים על העדפותיהם של הקטנים ועלולים ליצור מראה מרתיע.
2. ירקות טריים לא מיטיבים עם סנדוויץ' שלא נאכל מיד. לכן מומלץ לשים את הירקות הטריים בקופסת האוכל של הילדים ולאפשר להם לשלב אותם בסנדוויץ' בזמן הארוחה.
3. ילדים לא אוהבים סנדוויצ'ים רטובים, ולמעשה גם מבוגרים. לכו על סלטים שנולדו כדי להשתלב בסנדוויץ', דוגמת סלט טונה עשיר, סלט עוף ואפילו סלט חצילים (לילדים מביני עניין), אך דאגו להוציא מהם את הנוזלים כדי שלא ירטיבו את הלחמניה. את הטונה, למשל, סננו היטב. את החצילים הקלויים הכניסו למסננת וחכו להגרת הנוזלים, ואת המלפפון חמוץ שמלווה סלטים רבים - יבשו היטב בנייר סופג. כך יתקבל סנדוויץ' במרקם אידיאלי - עסיסי אך לא רטוב, ששומר על הלחמנייה שלמה ויציבה.

 

 

הסנדוויץ' של איציק ורותי - שנקין 53, תל אביב 03-685-2753

 

:


 

 

 

 

 

 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.