אוכלת בישיבה: איך המשלוח ממינה טומיי?

 
עודכן 15:32 31/08/2017

תמיד כשמגיע הרעב אבל אין כוח לבשל, מגיעה ההתלבטות האמיתית - מאיפה להזמין אוכל. מדור משלוחים חדש יספר לכם את כל האמת על משלוחים, כולל הפרטים הקטנים שתמיד מציקים או מענגים. והפעם: מינה טומיי

 
 
 
 
 
עושה חשק לעזוב הכל ולהתנפל, אבל איך הטעם?
עושה חשק לעזוב הכל ולהתנפל, אבל איך הטעם? צילום : יעל רייף
 

המסעדה: הסניף התל אביבי של מינה טומיי, מסעדתו של השף משה בדישי המגישה מנות מחמישה מטבחים אסייתיים: וייאטנמי, תאילנדי, קוריאני, הודי ויפני.

 

>> גלידת שערות סבתא כבר טעמתם?

 

ההזמנה: אתר האינטרנט נוח להפליא גם לסבלים מנכות טכנולוגית. היות שלא כל המנות מתאימות למשלוח, אגף שלם מוקדש למנות שאפשר להזמין במשלוח, כולל תמונה ברורה של המנה ופירוט מסודר וברור, שלא משאיר יותר מדי מקום לשאלות. גם התייעצות טלפונית עם האחראית על המשלוחים היווה בסיס למערכת יחסים אוהדת, עם אפס גלגולי עיניים וירטואליים ומקסימום שירותיות ויכולת הכלה, גם כשהקשינו בשאלות קיטבג של ארבעה סועדים עם ארבע העדפות שונות, וביקשנו המלצות מפונקים.

 

 

 

 
הצהוב הזה שם למעלה? הוא המצטיין של ההזמנה. קארי גואה עוף
הצהוב הזה שם למעלה? הוא המצטיין של ההזמנה. קארי גואה עוף צילום : יעל רייף
 

ההמתנה: האתר מבטיח זמן הגעה שבין 90 ל-105 דקות, שגרמו לנו להתכדרר לתנוחה עוברית בפינת החדר ולצעוק שאנחנו רעבים, אך המשלוח שהזמנו הגיע אחרי 60 דקות בדיוק, ותודה לבורא עולם.

 

המשלוח: שלוש שקיות גדושות כלל המשלוח, ובתוכו המנות שנארזו בצורה מאובטחת ואטומה. התבשילים הגיעו בתוך קופסאות מעוררות אמון, ועל כל מכסה הודבקה מדבקה עם שם המנה. כך יוכלו צמחונים ובשרונים לחיות בשלום ובאמונה שלמה האחד עם השני ולעודד שלום עולמי. עוד צורפו להזמנה סכו"ם, מפיות, מקלות אכילה וגם כלים קטנים עם שברי בוטנים לפיזור על המנות. גם מבחינת טמפרטורת המנות הכל היה מושלם: התבשילים היו חמים, האורז פושר והסושי שנארז בשקית נפרדת היה קריר.

 

 
אריזות מאובטחות, עמידות ומסומנות בהתאם לפריט שהוזמן
אריזות מאובטחות, עמידות ומסומנות בהתאם לפריט שהוזמן צילום : יעל רייף
 

האוכל


הקר: גיוונו והזמנו מכמה מטבחים. הראשון להידגם היה הסושי. קומבינציית "טומיי" (92 שקלים) כללה 22 יחידות סושי מסוגים שונים, שמונה מהן נעטפו בעלה חסה ירוק ויפה, אך לא ממש תורם לטעם או למרקם. למעשה, אם יפני מבטן היה טועם את התוצאה, סביר להניח שהיה מפתח אנטישמיות קלה על בסיס קולינרי בלבד. אחרי שנתנו צ'אנס גם עם סויה, גם עם טריאקי וגם עם וואסבי, הגענו למסקנה שאין שום הצדקה לשדך בין חסה לאורז, אצה ודגים, גם אם התוצאה מצטלמת ממש יפה. ארבע יחידות נוספות נעטפו בבלילת טמפורה ועברו טיגון בשמן עמוק. גם לביס הזה לא מצאנו הצדקה וגם התבאסנו מהמרקם הרך שהתבשל לו בקופסה האטומה ולא השאיר כל זכר לטמפורה הפריכה מהאגדות והסרטים.

 

 

 
שום סיבה מוצדקת לעטוף רול בחסה. סוזוקי ווג'י רול
שום סיבה מוצדקת לעטוף רול בחסה. סוזוקי ווג'י רול צילום : יעל רייף
 
 

גם ה"ווג'י רול פוטומאקי" (36 שקלים), רול צמחוני עם מלפפון, קנפיו, גזר, בצל ירוק, טמאגו, אבוקדו העטופים באורז ובדף סויה - לא הבריק. המרכיבים הרבים הונחו בתוך הרול בצורה מרושלת ולא מהודקת. גם האורז עצמו היה תפל וחסר את המתקתקות החיונית האופיינית לסושי היפני המסורתי.

 

 

 
ריווח שמאפשר למרכיבי הסושי לרקוד ולגלוש החוצה. סושי ממינה טומיי
ריווח שמאפשר למרכיבי הסושי לרקוד ולגלוש החוצה. סושי ממינה טומיי צילום : יעל רייף
 

החם: התבשילים כבר שיפרו את המצב, אם כי סבלו גם הם מהרעה החולה של רוב המנות האסייתיות בארץ: עודף מתיקות ושימוש מוגבר בסויה וטריאקי. המלאי כופתא (42 שקלים) מהמטבח ההודי הכיל ארבע כופתאות ורוטב מתקתק-חרפרף על בסיס עגבניות וקשיו. בגרסה של מינה טומיי מולאו הכופתאות בגבינה דמויית פניר, אך סבלו ממרקם דחוס ובצקי מדי, שהזכיר קציצות לחם שילדים מכינים כשמשעמם להם. הרוטב היה דווקא טעים מאוד ונגנב לטובת מנות נוספות שהוזמנו.

 

"קארי גואה עוף" (62 שקלים) היה התבשיל המצטיין של ההזמנה והכיל שתי קופסאות - באחת אורז לבן ובשנייה תבשיל צהבהב וריחני על בסיס קארי צהוב, חלב קוקוס, עדשים, קשיו ,בצל , אפונה, נתחי עוף, נענע וכוסברה. זה אולי נשמע כבד, אבל היינו שותים את כל הטוב הזה בשמחה גם בתור שייק. זה טעים, ארומתי ועושה טוב ליחסים הדיפלומטיים של שתי המדינות. את אותה מנה אפשר להזמין גם בגרסה הצמחונית עם טופו, כך שגם הצמחונים יוכלו ליהנות משילוב הטעמים הנהדר.

 

 

 
לא היה עובר את מבחן הטעם של ההודי הממוצע. מלאי כופתא
לא היה עובר את מבחן הטעם של ההודי הממוצע. מלאי כופתא צילום : יעל רייף
 

מהמטבח הוויאטנמי הזמנו הו צ‘י מין פפר (86 שקלים), מנה מוצלחת ושוברת שגרה עם נתחוני סינטה (או פירות ים, תלוי בבחירה) ברוטב פלפלת מתקתק, במיה, עשבי תיבול וסטיקי רייס. הבמיה הייתה קראנצ'ית וכיפית, הסינטה רכה ואיכותית ורוטב הפלפל האפרפר התגלה כתמהיל סקסי בין שמנתי, חרפרף ועוקצני.

 

אחרונה להידגם הייתה המנה הצמחונית "שיטאקי אודון טופו" (59 שקלים), קופסה גדולה ובה, לפחות על פי התפריט, אמורים היו להיות טופו, שיטאקי, שמפניון, פורטובלו, ברוקולי, עירית, רוטב ברביקיו יפני ואטריות אודון. את השיטאקי הצלחנו לאתר וכך גם את השמפניון, אך עקבות הפרטבלו נעלמו עד עצם היום הזה. רוטב הברביקיו היפני התגלה, שבו וקחו נשימה עמוקה, כעוד רוטב מתקתק, ואם היינו שומרים בצד את כל הרטבים של המנות, היינו יכולים לעשות מסיבת קרמל ולהזמין את השכנים.

 

 
גיוון נחמד ושובר שגרה, וכל הכבוד לבמיה הפריכה. הו צ‘י מין פפר
גיוון נחמד ושובר שגרה, וכל הכבוד לבמיה הפריכה. הו צ‘י מין פפר צילום : יעל רייף
 

סיכום ומילות פרידה:

כן: זמן משלוח מהיר, משלוח מוקפד ונוח להזמנה. מנת הקארי גואה

לא: הסושי, המלאי כופתא והנודלס.

לא, לא, לא: חסה מסביב לסושי.

 

במילה: מינה טומיי מנסים לרקוד על כמה מדינות אסייתיות, והדבר בעוכריהם. חמישה מטבחים זו הצהרה, וכשהמכנה המשותף לכל המנות הוא רמת מתיקות מוגזמת, אנחנו בבעיה ואלוהים יודע איך ניפטר מהטעם המתקתק ומהגרעפסים בהשראת טריאקי. 377 שקלים + 7 שקלים דמי משלוח + 10 שקלים לשליח הוצאנו על ההזמנה, אך היות שמדובר במנות ענקיות שכל אחת מהן יכולה בקלות להספיק ל-2.5 רעבים, ניצלנו את השאריות גם ביום המחרת בצהריים ובערב. אוכל זה אוכל, זה אוכל. כאלה אנחנו, נסיכים של החיים.

 

מינה טומיי - הארבעה 17, תל אביב

 


 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.