סטטוסים מתוקים: הסודות של האיש שמאחורי עמוד הפייסבוק המצליח

 
עודכן 22:43 30/08/2017

עמוד הפייסבוק הזה יגרום לכם לשבור דיאטה ולפנטז כל היום על מזרקות שוקולד. הוצאנו מהאיש שמאחורי הסטטוסים המתוקים את הסוד ליצירת חטיף השוקולד המושלם וקיבלנו טיפ למשלוח מנות מנצח, שיהפוך אתכם להורי על

 
 
 
 
 

לפני שנתיים נפתח "סטטוסים מתוקים", העמוד הישראלי הכי מגרה בפייסבוק, שהוקם על ידי בחור צעיר בשם אסף כדורי (34) מהרצליה, שהחליט לחלוק את אהבתו למתוקים עם שאר עם ישראל, מבלי לחסוך במראות קשים ומגרים. האמצעים: תמונות נוטפות שוקולד, השווצה בחטיפים מתוקים הרבה לפני שיצאו לשוק, וגם סרטון בכיכובו של מקרר עמוס שוקולדים, שהצליח לשבור את הרשת.

 

74,000 גולשים התאהבו, עקבו וחיכו להברקה המתוקה הבאה, וכעת מזילים ריר על בסיס יומיומי על כל תמונה מגרה של ערימת פנקייקים מושחתת, שרק מלהסתכל עליה הצורך להתחיל דיאטה מציף את כל הגוף. תפסנו לשיחה את מייסד העמוד כדי להבין איך הוא מצליח לתפקד עם כל כך הרבה סוכר בגוף, איזה שני ממתקים יוצרים את המפלצת המתוקה המושלמת וכמה חורים יש לו בשיניים. ויש גם בונוס: משלוח המנות האולטימטיבי שיהפוך אתכם להורים הכי טובים בעולם או אולי הכי מושחתים בעולם, תלוי מאיזו זווית מסתכלים.

 

מה הכי רחוק שהגעת בשביל ממתק?

"הגעתי במיוחד לניו יורק בשביל המילקשייקים המטורפים של בלק טפ. היה שווה כל מייל. בארץ הגעתי עד מעלות בשביל הפנקייקים של 'פטיסייר - קינוחים בהגזמה'".

 

איזה ממתק תמיד נמצא אצלך במקרר?

"הממתקים לא מחזיקים אצלי מעמד כדי להגיע למקרר, הם מחוסלים מיד".


איזה ממתק נוסטלגי היית רוצה שיחזירו למדפים?

"חייבים לבצע קאמבק לחטיף 'מוגזם'. אני זוכר את זה בתור משהו פשוט טעים וממכר".


מהו הממתק האהוב עלייך ומהו הממתק השנוא עלייך ולמה?

"הממתק האהוב הוא ללא ספק טורטית. הטעם הזה פשוט ממכר. שנוא? אין, כולם היו בני".

 

 
קאבר סטטוסים מתוקים
קאבר סטטוסים מתוקים צילום : קולאז'
 

אילו שני ממתקים חובה לאכול ביחד אבל אף אחד עוד לא עלה על זה?
"חמאת בוטנים וריבת תות! בארצות הברית זה להיט, אבל בארץ משום מה זה לא תפס, וחבל. אנשים מפסידים את הטעם המושלם שמתקבל משניהם יחד. ממתק נוסף שמשום מה עדיין לא הוטמע פה זה השילוב המעולה של הריזס - חמאת בוטנים ושוקולד, שתודה לאל יש עכשיו בסופר בהרבה וריאציות".

 

איזה ממתק או חטיף חובה להפוך לממרח?
"במבה. ולא, זה לא חמאת בוטנים. אני מדבר על להפוך את הטעם הייחודי של במבה לממרח של ממש".

 

כמה ממתקים אתה אוכל ביום וכמה חורים יש לך בשיניים?
"אני באמת משתדל לא לאכול הרבה, אבל יש ימים מרוכזים מאוד שאני מאבד שליטה. לשיננית אני הולך פעם בחצי שנה ובאופן כללי שומר על עצמי".

 

מה מילוי הבמבה שעדיין לא חשבו עליו?
"ללא ספק - במבה במילוי טורטית".

 

 
אסף כדורי וסוג המתוק המוגזם שפרסם אותו
אסף כדורי וסוג המתוק המוגזם שפרסם אותו צילום : צילום עצמי
 
 

איך נראה סדר היום של מנהל עמוד שמוקדש כולו לממתקים? מה אתה עושה כשאתה לא זולל?

"כשאני לא מתעסק עם מתוק בסטטוסים מתוקים, אני מתעסק עם אוכל ומנהל קרוב ל-30 עמודי פייסבוק של מסעדות. בנוסף אני גם מבקר מסעדות".


למה מראש החלטת לפתוח את העמוד?
"סטטוסים מתוקים תמיד היה קיים, אבל רק בראש שלי. תמיד הייתה לי זיקה לדברים מתוקים ומוצרים חדשים שיוצאים במהדורות מיוחדות. תמיד הרגשתי שאני חייב ישר לטעום ולנסות. אותי, אישית, דברים כאלה מלהיבים ורציתי להעביר את ההתלהבות הזאת באמצעות פלטפורמת הפייסבוק, שבשנים האחרונות יצא לי להכיר מקרוב מאוד בעקבות תפקידי כמנהל מדיה חברתית. אני לא חושב שהיה בארץ עמוד כזה שמרכז את כל הדברים הללו. זה עמוד שמח שגורם לך לשכוח מהצרות והמטלות של היום יום".

 

איך אתה מסביר את השיגעון של הישראלים בכל הקשור לסרטונים מושחתים, במיוחד כשאנשים מודעים יותר ויותר לתזונה בריאה ונכונה?
"מי לא אוהב ממתקים? במיוחד כשהם מושחתים מתמיד. זה מחזיר אותנו לילדות ולדברים שאנחנו באמת באמת אוהבים, ולא משנה בני כמה אנחנו. זו מעין בריחה מהמציאות לעולם אחר, מתוק וטוב יותר. יש משהו יותר משמח משוקולד נוזל? את השמחה הזאת אני מנסה להעביר על בסיס יומי בסטטוסים מתוקים".

 

המילקשייק שהביא את כדורי לניו יורק>>

 

מתי הבנת לראשונה שהעמוד מצליח, האם ישנה אידאולוגיה מסוימת סביב העמוד?
"זה היה חודשיים לאחר פתיחתו. נסעתי לביקור בפריז והעלתי משם פוסטים שהתחילו לצבור חשיפה גבוהה ולייקים רבים. האידיאולוגיה היא פשוט לעשות שמח בבטן ולהלהיב כמו שאני מתלהב מהדברים האלה".

 

מהן התגובות שאתה מקבל מהסביבה הקרובה אלייך על ההתעסקות הרבה במתוקים?

"הסביבה הקרובה שלי מפרגנת בטירוף. אני חושב שאחד ההישגים הגדולים שלי בעמוד, בנוסף לגודל ולהצלחה שלו, היא שהצלחתי להשאיר אותו אותנטי. כמות הפעמים שמישהו כתב לי שהתכנים פרסומיים היא אפסית. אני באמת נותן את הנשמה שלי מהרגע שהעמוד נפתח ועד היום, ולרגע לא הורדתי את הרגל מהגז. תמיד מנסה להשתפר, לחדש וכמובן גם להיות נגיש לקהל שעוקב אחרי".

 

 

 

מאיזו מדינה צריך ללמוד ממנה בכל הקשור לתרבות ואהבה לממתקים ואיזו מדינה מאכזבת בצורה מפתיעה?

"ללא ספק, מספר אחת בעולם - ארצות הברית. הכמות, המגוון! יש שם כל כך הרבה סוגי ממתקים, אבל מעבר להכל מושך אותי המנהג הזה שכל הממתקים משנים צורה בחג מסויים, כמו למשל בקריסמס, אז הכל בטעם דלעת וקינמון (פמפקין ספייס). זה מרגש, זה מחדש וזה פשוט כיף. להיות בסופר בארצות הברית זו חוויה לא נורמלית, בעיקר בטארגט ובוולמרט. המאכזבת ביותר מבחינת מתוק ועניין היא ספרד. חוץ ממקום של שוקו מדהים והשוק המרשים בברצלונה, לא מצאתי דברים מסעירים. גם הסופרים היו די מאכזבים".

 

לסיום - המון אנשים, מבוגרים ומתבגרים סוחבים עד היום את הפצע של משלוח מנות מאכזב ולא מושקע. מהו לדעתך משלוח המנות האולטימטיבי שכל ילד היה שמח לקבל?

"אוי אלוהים, איזו טראומה זו המשלוחי מנות האלה. עד היום זה רודף אותי, והשנה איכשהו לצערי העניין חזר במשחק הגמד והענק במשרד, כשאני פינקתי וקיבלתי בתמורה משהו די מעפן. משלוח המנות האולטימטיבי מבחינתי זה מארז שמורכב מכל סוגי הטורטית הקיימים - חטיף, וופלות בראוניז, במבה וגם צנצנת נוטלה במשקל קילו!"

 


 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.