הקינוח היפני הזה הרבה יותר טעים מכל גלידה מפונפנת שתטעמו

 
עודכן 14:59 03/09/2017

דגי פנקייק ממולאים בחמאת בוטנים ונוטלה, אוניגירי שיוציא כל חובב סושי משלוותו וגלידת מאצ'ה שמוגשת בכלי הקיבול הכי הזוי שאפשר להעלות על הדעת. הכירו את "יפני", ההתמכרות החדשה שלכם

 
 
 
 
 
אל תפספסו את גלידת המאצ'ה המצוינת. טאי-יאקי במילוי גלידת תה ירוק
אל תפספסו את גלידת המאצ'ה המצוינת. טאי-יאקי במילוי גלידת תה ירוק צילום : סטודיו אוריה גנור
 

אם תצליחו לפתוח את האוניגירי על פי ההוראות הממוספרות כבר בפעם הראשונה - ראו עצמכם יחידי סגולה. לא פשוט לעקוב אחר ההוראות, לקלף את היריעה שמקיפה את האוניגירי מכל הצדדים, ואז למשוך ימינה את כנף ימין, שמאלה את כנף שמאל ולהשאיר את האצה שלמה. אבל אם תעקבו טוב-טוב אחרי ההוראות ותצליחו, תזכו בביס פריך מאין כמוהו, שמשלב את כל מה שטעים בסושי, בלי הצורך להשתמש במקלות אכילה או לטבול בסויה, וכבונוס - להיראות מהוגנים בזמן הלעיסה.

 

>> כך עובדים עלינו בסופרמרקט ואנחנו אפילו לא שמים לב

 

המעדניה היפנית "אוניגירי יפני", או בקיצור "יפני", היא בשורה של ממש לאוהבי תרבות וטעמי יפן. יש בה את כל מה שיגרום ללב לפרפר בשמחה - החל ממשקאות תה של ענקית המשקאות היפנית "קירין", דרך סוגי אצות שונים, רטבים יפניים ועד לגולת הכותרת של המקום - אוכל יפני אמיתי, מסורתי, בלי שום קיצורי דרך או שימוש בטריאקי - הרעה החולה של המסעדות האסייתיות בארץ, שמאמינות שאוכל יפני נמדד ברמת המתיקות.

 

 

 

 
הביצוע יפני, העיבוד ישראלי. אוניגירי ביפני
הביצוע יפני, העיבוד ישראלי. אוניגירי ביפני צילום : סטודיו אוריה גנור
 

בתפריט תמצאו מרק מיסו אמיתי ועמוק טעים עם טופו קליל ורך כמשי שמייצרים במיוחד עבור המקום, אוניגירי מסוגים שונים ולקינוח טאי-יאקו במילויים שונים, אליו נגיע בהמשך. את האוניגירי, הדור הבא של הסושי, אולי כבר פגשתם בתור אימוג'י חמוד בנייד. מדובר משולש עשוי אורז המשמש גם להכנת סושי, ובתוכו מילוי עדין של דגים או ירקות. את כל המעודן הזה עוטפת אצה פריכה, התורמת לא רק לטעם ולמרקם הפריך, אלא גם משמשת מעין מפית אכילה שחוצצת בין האורז ליד האוחזת. את האוניגירי אוכלים "סתם" כך בפני עצמו או מטפטפים לתוכו מעט סויה, שמוסיפה מליחות עדינה. אם הייתם ביפן, סיכוי סביר שהתקלתם במאכל הרחוב המדויק, שלא רק מספק תאוות לסושי, אלא גם משביע מבלי לגרום לאוכל אותו לתחושת כבדות. אם טרם הכרתם, זה הזמן להכניס את החבר היפני החדש לחייכם.

 

 

 

 
צנובר וכוסברה על תקן הטוויסט הישראלי. אוניגירי ספייסי סלמון ביפני
צנובר וכוסברה על תקן הטוויסט הישראלי. אוניגירי ספייסי סלמון ביפני צילום : סטודיו אוריה גנור
 

חמישה אוניגירי שונים מכינים כאן כל יום, כמה פעמים ביום, על פי מתכון יפני מסורתי. המילויים הם כבר אדפטציה ישראלית שרקח הבעלים דוד אלישע, שחי ביפן, השתלם במסעדות ופתח כאן בארץ הקודש את "איזקיה", המסעדה היפנית הראשונה בישראל שנפתחה בשנות התשעים ברחוב חשמונאים בתל אביב. בתפריט האוניגירי שלוש אופציות דגיות (18 שקלים למשולש גדול) ושתיים טבעוניות (15 שקלים): סלמון נא, מיונז יפני, צנוברים קלויים ומעט כוסברה ממלאים את ה"ספייסי סלמון". דומה לו בהרכב העדין אבל שונה במרקם הוא האוניגירי במילוי סלמון צלוי וצנוברים, ויש גם מטיאס ובצל ירוק - גרסה הולנדית וחביבה עם טעמים יפניים, שעושים מיקס נעים בפה. באגף הטבעוני יש מילוי של בטטה צלויה, בצל מקורמל וצנוברים או אוניגירי במילוי פטריות אפויות, בצל מקורמל וצנוברים.

 

>> המקרר של האיש הזה מלא בשוקולדים, ולא תאמינו איך הוא נראה

 
ויש גם אופציות טבעוניות. אוניגירי ביפני
ויש גם אופציות טבעוניות. אוניגירי ביפני צילום : סטודיו אוריה גנור
 
 

אלישע, ששנותיו כיבואן מזון מיפן ניכרות בבחירת חומרי הגלם בהם הוא משתמש, מכין את האוניגירי מאורז "קושי היקארי" (koshi hikari), זן עילי שמגיע ממחוז ניגאטה ומאופיין בחלביות נעימה שמזכירה מעט אורז של ריזוטו, ובטעם מתקתק נהדר, שכל מי שמכנה את עצמו "סנוב סושי" יבחין מיד בקסמו. גם האצה שמגיעה מימת אריאקה, שונה מאצות הסושי הרווחות. ביס אחד לתוך הדף הפריך-פריך הזה ישכנע אתכם שיש אצה ויש אצה, וזאת אצה שתרצו לנגוס בה לשארית חייכם.

 
עסקית מרעננת ושוברת שגרה. יפני
עסקית מרעננת ושוברת שגרה. יפני צילום : סטודיו אוריה גנור
 

האוניגירי השונים מגיעים גם כחלק מעסקיות משתלמות (29-59 שקלים) בהרכבים שונים, הכוללים 1-3 אוניגירי לבחירה, סלט או מרק מיסו עם טופו, אייס טי שמכינים במקום ולקינוח - מנת הדגל השנייה של המקום: טאי-יאקי, דג-פנקייק מתוק ופריך בשוליים, העשוי מבלילה המזכירה בהרכבה פנקייק, ובתוכו 3-4 מילויים לבחירה: נוטלה, חמאת בוטנים סקיפי, שוקולד מריר והמיוחד מכולם - אנקו, ממרח מתוק וסגלגל משעועית אדומה. את הדגים הפוטוגניים להפליא הנ"ל אפשר לקנות גם ללא העסקית במחיר 7 שקלים ליחידה. חימום מהיר בטוסטר הופך את כל העסק לביס פריך ונהדר, רך מבפנים וחמים, כשבפנים מסתתר מילוי מתוק ונמס.

 

>> מדור המשלוחים החדש שלנו יחסוך לכם הרבה כסף מיותר

 

 
ההתמכרות החדשה שלכם. פנקייק פריך שוליים במילויים שונים
ההתמכרות החדשה שלכם. פנקייק פריך שוליים במילויים שונים צילום : סטודיו אוריה גנור
 

לצד מניגירי תמצאו גם פוטומאקי שמגלגלת מכונה רובוטית חמודה שניצבת בחזית המעדנייה, אותו מגישים רק בשעות הערב בשל לחץ הצהריים שמייצר סרוויס קשוח בדוכן הפעלתני. לצידו, על תקן קינוח נוסף מתפקדת גלידת מאצ'ה אמיתית ממכונת גלידה אמריקאית, שמוגשת בכוס או בתוך לועו הפעור לרווחה של פנקייק הדג (15-25 שקלים, תלוי בגודל הדג והגלידה).

 

 
הדרך הטעימה לספק תאווה פחמימתית. טאי-יאקי
הדרך הטעימה לספק תאווה פחמימתית. טאי-יאקי צילום : סטודיו אוריה גנור
 

בצהריים צובאים על הדוכן עובדי המשרדים הקרובים ששמעו על הדיל המשתלם ורוצים לרענן קצת את שגרת הסלט/ חומוס/ שניצל/ מוקפץ, אבל אם תגיעו בשעות הערב, תוכלו לצייד את המזווה הביתי בחומרי הגלם היפניים שמחכים על המדפים, להשתכר קלות משיכר השזיפים שמכינים במקום (7 שקלים לכוסית) ואף לקבל מאלישע רצפטים למזונות הדגל של מדינת האיים.

 

יפני - שוק צפון, ראול ולנברג 20, רמת החייל, תל אביב

 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.