הגלגול החדש והזול של המסעדה של רושפלד

 
עודכן 17:26 10/09/2017

השף קולומביאני, המנות לא מפחדות מטעמים עזים והלוקיישן עלול לעורר לא מעט צפיות בקרב מי שאכל כאן בעבר. הכירו את ג'וני היל, החבר החדש בשכונה

 
 
 
 
 
עיצוב עץ כבד
עיצוב עץ כבד צילום : יחצ
 

היום כשמדברים על טאפאסים, אף אחד לא מרים גבה או מוסיף את המילה "טרנד" לפני או אחרי המילה. למרות שהם מרגישים חלק בלתי נפרד מתרבות הנשנוש, הטאפאסים חייבים את תודתם במידה גדולה לשף יונתן רושפלד, שהכניס ללקסיקון את צורת האכילה החברתית במוסד הקולינרי "טאפאס אחד העם" שפתח לפני שבע שנים. לפני כשנה וחצי נסגר המקום ונותר גלמוד ועזוב, עד שלפני חודש תפס את מקומו "ג'וני היל", טאפאסיה מודרנית עם שני יתרונות בולטים: מחירים נעימים לכיס ושף קולומביאני שמוציא מנות צבעוניות מהמטבח, ומאחוריו רזומה נאה של בישול במסעדות מובילות.

 

>> זה מה שעשתה "תן ביס" אחרי שגילתה מה משלוחי האוכל דרכה עוברים עד ללקוח

 

 
ד"ש מהמטבח הקולומביאני. אסאדו מפורק
ד"ש מהמטבח הקולומביאני. אסאדו מפורק צילום : יחצ
 

מאחורי המקום עומד ניר בזק, הבעלים של ה"אולד פאשן" ו"דון חוליו", שהתגעגע לקונספט ובחר להחיות אותו בדרך קצת אחרת. המקום, שעוצב מחדש אבל עדיין מזכיר את מה שהיה כאן פעם, משלב בין בר למסעדה, עם תפריט לטיני שמח בהובלת השף ג'וני היל. היל, שעל שמו קרוי המקום, בישל בעבר במסעדת "מיקה", "בריו דה קובה" ו"מסה", ולאטאפס הנוכחי מביא טעמים מהבית עם חיבה גדולה ל'דגים, פירות ים ובשר.

 

>> ארוחות הבוקר הטובות בירושלים

 

בין המנות: מפוקה טונה מושרה באננס וחלב קוקוס (42 שקלים), צ'וריסוס פירות ים (42 שקלים) שרימפס פריך עם גבינת צ'דר (42 שקלים), אמפנדס בשר (25 שקלים), פרגית קצוצה עם סלסה חריפה (38 שקלים) ושתי מנות דגל שחייבים לנסות: צ'וריסו בצל מטוגן וגוואקמולי (42 שקלים) ובשר אסאדו מפורק (42 שקלים). גם בגזרת הקינוחים באות הנגיעות הדרום אמריקאיות לידי ביטוי עם סופלה אלפרדו, קרם ברולה וצ'ורוס ריבת חלב (34 שקלים לקינוח).

 

 

 

 

 

 

 
פריך והולך מצוין עם אלכוהול. אמפנדס מקמח תירס
פריך והולך מצוין עם אלכוהול. אמפנדס מקמח תירס צילום : יחצ
 

למרות אגף הבשרים הרחב, המנה ששבתה את ליבנו ברעננותה ועוקצנותה הממזרית היא דווקא הטונה הקולומביאנית, שמוגשת כאן בסגנון מקפיץ ומלא טעמים. רוצים לנסות בבית? הנה המתכון המלא באדיבות שף המקום ג'וני היל.

 

סשימי טונה בצ'יפוטלה ויוזו


 

מצרכים:

300 גרם טונה טריה

 

לרוטב:

200 גרם אננס טרי או שימורים (עדיף טרי)
250 מ"ל קרם קוקוס
60 גרם צ'יפוטלה
2 כפות מיץ יוזו או ליים
חופן כוסברה
מלח לפי טעם

 

 
חלוקה היא מצווה. סשימי טונה
חלוקה היא מצווה. סשימי טונה צילום : יחצ
 
 

אופן ההכנה:

 

  • טוחנים את כל חומרי הרוטב יחד.
  • חותכים את הטונה באחת משתי צורות: לקוביות או בסגנון סשימי (רצועות רחבות יותר).
  • משרים את נתחי הטונה ברוטב כשעה ומגישים ומגישים מיד.

ג'וני היל - אחד העם 27, תל אביב

 

 

 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.