כתום הוא הכתום החדש: מנות הבטטה הכי שוברות שגרה

 
עודכן 17:38 04/09/2017

היא הרבה יותר בריאה ומעניינת מתפוח אדמה, אגוזית, מתוקה והולכת נהדר כמעט עם כל דבר, כולל בתוך עוגה! קבלו את מנות הבטטה הכי מעניינות שעדיין לא יצא לכם לטעום

 
 
 
 
 
העונג הכתום המושלם. ענני בטטה במטבחון
העונג הכתום המושלם. ענני בטטה במטבחון צילום : אייל קרן
 

אף אחד לא רוצה להיות בטטה, אבל כולם אוהבים אותה. קרניבורים, חובבי גבינות, צמחונים, טבעונים, מכורים לפליאו, שוחרי בריאות או מושחתים - הבטטה המתוקה כובשת את כל הלבבות. אחרי שנים שחיה בצל קונצנזוס תפוח האדמה, הבטטה כבר לא שחקנית משנה בצלחת, אלא הופכת לכוכבת בזכות עצמה בזכות כמות נאה של ויטמינים ובטא קרוטן. כדי להצדיק את מעמדה בחזית הבמה היא משתחלת לבצק, מעזה להחליף את רוטב העגבניות בפיצה, מתגלגלת בתוך סושי, נדחסת אל לחמניית ההמבורגר ואפילו מכה שורשים מסקרנים בעולם הקינוחים.

 

>> פנקייק ממולא גלידה כבר טעמתם?

 

הארגנטינאים משתגעים כבר שנים על הדולסה דה בטטה, ריבת בטטה קרמית ועשירה, ובשיטוט מהיר באינטרנט תמצאו קינוחים רבים שמתחילים בבראוניז בטטה ומסתיימים בעוגות קרם עשירות על בסיס השורש הכתום. רוצים להפוך את היום שלכם כתום יותר? הנה מנות הבטטה הכי יצירתיות בארץ, כולל עוגת בטטה שתנער מאדישותו כל חובב מזון.

 

כשהסושי הגיע למקסימקו: אינצ'לדה בטטה בקפה גן סיפור


רשת בתי הקפה שמציעה תפריט אקלקטי שחושב מחוץ לקופסה, לקחה את מנת האינצ'לדה המקורית ששורשיה ממקסיקו לטיול ביפן אחרי שהשאלה "מה אין לכם סושי?" חזרה על עצמה אינספור פעמים. לכל אותם לקוחות צמאי סושי עונים ב"גן סיפור", אין לנו סושי, אבל יש לנו מנה מפתיעה שנראית כמו סושי. האינצ'לדה היא טורטייה דקה ומגולגלת בכל טוב. כשאנחנו אומרים כל טוב, אנחנו מתכוונים לקוביות בטטה, חצילים וכרישה שטוגנו וחברו לגבינת שמנת, כוסברה וגבינת צ'דר, שנותנת עוד חיזוק כתום. רול הטורטייה מצופה בבלילת טמפורה ופירורי פנקו, נשלח לטיגון עמוק יחד עם כל מה בפנים, ואחרי שהוא שזוף ופריך, נחתך לפרוסות ממש כמו סושי ומוגש כשמעליו רוטב מתוק של צ'ילי, חרדל ד'יז'ון ודבש.
כמה: 39 שקלים
איפה: בן ציון מיכאלי 20, הרצליה | מוטה 15, חולון | לוין מיכאל וחנה, גן בעברית, ראשון לציון מזרח

 

 
ביס מלא פריכות. אינצ'לדה בקפה גן סיפור
ביס מלא פריכות. אינצ'לדה בקפה גן סיפור צילום : לינה מיארה
 

חג לקרניבורים: "ג'אקט" בטטה מעושן בצ'ופ צ'ופ


צ'ופ צ'ופ היא מסעדה של בשרים מעושנים בשיטה מסורתית כמו של פעם, עם פחם ועץ שנותנים לבשר טעם מעושן אמיתי בלי קיצורי דרך. הקונספט מאחוריה הוא מנות פאסט פוד, שבהתאם לתזונת הפליאו, חלק מאג'נדת הבעלים, יצליח להיות גם בריא ואיכותי. את הבשרים המגרים ניתן לקבל בדרך הקונפורמיסטית בג'בטה, ואז ביי ביי פליאו או בדרך האוונגרדית הייחודית, בתוך "ג'קט בטטה". הבטטות הגדולות והבשרניות נכנסות לתנור מפוחם לצלייה ארוכה של מספר שעות, במהלכה הסוכרים הופכים קרמליים, וטעם בשר הבטטה הופך מעושן, ממש כאילו יצאה ממדורה. אחרי הסיבוב בתנור הבטטה נחרצת בסכין והופכת לחומר ביד הלקוח. אפשר למלא אותה בשילובי בשר מפתים כמו אסאדו ואווז, אנטריקוט ובריסקט או ספריבס טלה שומני שהופך את המנה לג'וסית במיוחד. השחקן השלישי במנה הוא הרוטב שמקפיץ את הבטטה והבשר. אנחנו ממליצים על המיונז וואסבי, שנותן יופי של קונטרה לבטטה המתוקה.
כמה: תלוי בסוג בשר, המחירים נעים בין 55-73 שקלים ל-200 גרם
איפה: דרך רמתיים 69, הוד השרון

 

>> חשק פתאומי לבטטה? הנה כמה מתכונים מהירים

 

 
השידוך המושלם לבשר מעושן. ג'קט בטטה בצ'ופצ'ופ
השידוך המושלם לבשר מעושן. ג'קט בטטה בצ'ופצ'ופ צילום : באדיבות המקום
 
 

בשבחי הפלאפיות: ענני בטטה במטבחון


ענני הבטטה של המטבחון הן ללא ספק הגרסה הפלאפית ללביבות הבטטה האלמותיות של אורנה ואלה. כבר עשרים שנה שהמטבחון מגיש אוכל ביתי פשוט ומנחם, שגם הפך ליקיר שירותי המשלוחים. מנת הלביבות הפכה ל"בסט סלר" המזוהה עם המקום בזכות טעמן וצורתן שובת הלב, שנראית כאילו יצאו ממש הרגע מקונדיטוריה מפונפנת. גם תהליך הכנתן נושק לעולמות הפטיסרי. הבטטות עוברות אפייה בתנור, אחריה הן מופשטות מקליפתן, חוברות אל קמח ותערובת תבלינים שנשמרת בסודי סודות, ונשלחות על המערבל. אחרי שיקשוק וניעור נכנסת התערובת הבצקית לשק זילוף, ממנו מזלפים נשיקות כתומות ומתקתקות, מנקדים בקצח ושולחים לאפייה נוספת שמעניקה להן השחמה וקריספיות מענגת. המראה הקוקטי כובש, והטעם המתוק והמעניין בזכות שיבוץ הקצח - מוציא מהשורש הכתום את המיטב. אם טרם טעמתם, חובה להכניס לרשימה.

כמה: 35 שקלים
איפה: רבי עקיבא 18 תל אביב

 

 
אווריריות אכילה. ענני בטטה במטבחון
אווריריות אכילה. ענני בטטה במטבחון צילום : אייל קרן
 

חלווה כתוספת לגיטימית: בורגר בטטה בוג'יס בר


על המבורגר טבעוני עשוי מעדשים, פטריות, סייטן או תחליפי בשר שלא רוצים לומר לנו את שמם כבר שמענו וטעמנו. בוג'יס בר החליטו לשבור מסגרות ולאמץ את הכוכבת הכתומה על תקן קציצת המבורגר "בשרנית". מאז ששף המקום הפך טבעוני, הוא משחק עם חומרי גלם טריים ומכניס לתפריט רק מנות שהוא עצמו היה שמח לאכול. בהתאם, המטבח ממדר חומרים משמרים ומשתמש בחומרי גלם טבעיים, אבל לפני שתסיקו שמדובר במקום שמרני שימו לב לתוספות המשוגעות שחוברות לקציצה: ההמבורגר הכתום עשוי מבטטות מבושלות, שמעורבבות עם מעט אפונת גינה, שום ופירורי לחם. אחרי ההפיכה לקציצה נצרב כל הטוב הזה על הפלאנצ'ה ומקבל טעמים גריליים שמזכירים את הדבר האמיתי. בתוך לחמניית המבורגר ולצד התוספות המוכרות (חסה, עגבניה, בצל סגול וחמוצים), מגיע הטירוף האמיתי בדמות תוספות מתוקות דוגמת פרוסות אננס טרי או שערות חלבה, וגם עשרה רטבים שונים לבחירה כמו ריבת גזר, חמאת בוטנים ומיונז קארי על בסיס סויה.
כמה: 35 שקלים
איפה: הלל 19, ירושלים

 

 

 
אל תוותרו על תוספת החלווה. בווג'יס בר
אל תוותרו על תוספת החלווה. בווג'יס בר צילום : שרון סדן
 

הפציולו השתגע: פיצה קרם בטטה ב-Totti


רק לפני חודש נפתחה פיצה "טוטי" ברחובה הראשי של העיר רעננה, וכבר מאיימת להיות הגרסה השרונית, הכשרה והלא פחות מופרעת של "טוני וספה". 30 פיצות שונות ומטורללות מתגרות מבעד לוטרינה, בינהן הכתומה, פיצה יצירתית עם קרם בטטות מפתיע המחליף את רוטב העגבניות המסורתי וגורם לכל מי שמעז לטעום, להתאהב ובגדול. הרוטב הכתום האלגנטי מבוסס על תבשיל עגבניות ופלפלים שמובשלים שעות ארוכות וחוברים לפירה בטטות שמנתי, והתוצר הסופי מספק טעם תיכוני מובהק שמחבר בין איטליה לישראל. כדי להוסיף עוד קצת כתום ברקע - מעל גבינת המוצרלה פזורות קוביות בטטה שנצלו בתנור עם שמן זית ופטרוזילה, וזה פריך, מתקתק וממכר.
כמה: לפי משקל 8.80 שקלים ל-100 גרם
איפה: אחוזה 84, רעננה

 

 

 
מרעננת את שגרת המרגריטה. פיצה כתומה בפיצה טוטי
מרעננת את שגרת המרגריטה. פיצה כתומה בפיצה טוטי צילום : באדיבות המקום
 

קינוח בהפתעה: עוגת בטטה-פקאן ב-תושה בייקרי


שני הקונדיטורים המוכשרים העומדים מאחורי תושה בייקרי לקחו שתי החלטות נועזות: הראשונה היא למקם את הפטיסרי שלהם בתוך קיבוץ ראש הנקרה היושב ממש על הגבול, והשנייה: להגיש ללקוחות ההמומים עוגה בחושה שמבוססת על ירקות, כשהבטטה היא המלכה. את הבסיס למתכון לקח תומר סויסה מלימודיו המקצועיים ב"אסטלה". כבר אז, כשלמד להכין אותה וטעם לראשונה, דמיין איך ימכור אותה במקום העתידי שלו. דמיין והגשים. העוגה הלחה-עסיסית-מתוקה הזאת מבוססת על בטטה מגוררת דק עם שברים גסים של אגוזי פקאן ותבלינים ארומטיים כמו אגוז מוסקט וקינמון. המראה והמרקם מזכירים עוגה בחושה מסורתית, אבל הטעם מביא עימו טוויסט גדול עם רמזים קרמליים וטעם עמוק. לא פשוט היה לגרום ללקוחות להכניס את העוגת ללקסיקון, אבל כל מי שטעם התמכר די מהר למרקם הלח והקראנצ'ית, והיום עוגת הבטטה היא הבחושה הנמכרת ביותר במקום.
כמה: 35 שקלים ל"פס" לקחת הביתה. החל משבוע הבא העוגה תימכר גם כפרוסה ליושבים בבית הקפה.
איפה: קיבוץ ראש הנקרה

 

 

 

 

 
קצת אומץ ואז מתמכרים. עוגת בטטה בתושה
קצת אומץ ואז מתמכרים. עוגת בטטה בתושה צילום : תומר סוויסה
 

יציר הכלאיים המושלם: הר בטטה בהרצוג


בהרצוג הטבעונית מגישים מידי יום חמש מנות בלבד וכנראה שזה סוד הקסם: ריכוז מקסימלי בכל מנה ותשומת לב אובססיבית כמעט לכל מרכיב. מנת הבטטה שמוגשת כאן היא מהטעימות שאכלנו. היא נאפית בתנור על קליפתה, מקבלת השחמה מדויקת שמוציאה ממנה קרמליות נפלאה. בעת ההזמנה היא נחצית ועל ה"בשר" הכתום נערמת גבינת הקשיו שמכינים במקום. השילוב בין האגוזי לקרמלי מדגיש את הטעמים השורשיים שבבטטה והתוצאה מענגת, לא פחות מזה. בצד מוגש סלט טאבולה מקורי, כשאת תפקיד הבורגול תופסת כרובית חיה מגוררת ומעורבבת עם הרבה עשבים ירוקים ורעננים, ומלמעלה טחינה מתובלת בסומק סגלגל.
כמה: 39 שקלים
איפה: אבן גבירול 48 תל אביב

 

 
טעם אגוזי משגע. הר בטטה בהרצוג
טעם אגוזי משגע. הר בטטה בהרצוג צילום : מרב וסרמן
 
עוד כתבות במדור מתכונים עם בטטה - אקונה בטטה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.