אין עשן בלי שוקולד: למקום הזה שווה להגיע במיוחד רק כדי לטעום את הקינוח

 
עודכן 13:56 06/09/2017

נכון שהבשרים המעושנים מעולים ורוטב הברביקיו-אפרסק שווה כתבה נפרדת, אבל רק כשמגיעים לקינוח מבינים כמה השף הזה גאון

 
 
 
 
 
הצי'פס לא מופיע בתפריט, אבל אפשר לבקש אותו עבור ילדים ושמרנים . המעשנה בנס ציונה
הצי'פס לא מופיע בתפריט, אבל אפשר לבקש אותו עבור ילדים ושמרנים . המעשנה בנס ציונה צילום : חיים יוסף
 

כשעוברים ברחוב הראשי של נס ציונה, האף מתחיל לעבוד שעות נוספות. לא ברור מאיפה מגיע הריח המעושן-גרילי- בשרי הזה שממלא את האוויר וגורם אוטומטית לבלוטות הטעם להתחיל להגיב. האשמה בכל החוויות הרגשיות הללו היא "המעשנה", מקום קטנטנן עם בשרים מעושנים ועוד כמה הברקות, אבל לפני שנספר לכם על הבשרים, כוכבי המקום, חשוב לנו לצעוק השמיימה את אהבתנו למנה הכי גאונית שפגשנו לאחרונה: קינוח מעושן. כן, יש דבר כזה והוא לא לסטלנים בלבד אפילו שיש בו הרבה שוקולד וגם טעמים מלוחים.


>> מצאנו את השווארמה הכי טובה, ולא תאמינו ממה היא עשויה

 

 

 

 
לא פחות ממבריק. קינוח קראמבל שוקולד מעושן במעשנה
לא פחות ממבריק. קינוח קראמבל שוקולד מעושן במעשנה צילום : יעל רייף
 

נתיר כעת את המתח. הקינוח המדובר מבוסס על שוקולד קראמבל מעושן עם מלא נוטלה וקצפת (14 שקלים, כן זו לא טעות). כוכבות הקינוח הן עוגיות שוקולד פשוטות לכאורה, שנאפו עם מעט מלח בשביל הטעם והקראנצ'יות ואז הוכנסו למעשנה, ממנה יצאו עם טעמי עץ, עשן וחריכה קלה. העוגיות הממזריות האלה מרפדות את הצנצנת, ועליהן מונחת שכבת נוטלה, קצפת, עוד עוגיות מעושנות, עוד נוטלה ולבסוף תלולית קצפת. קשה להסביר את התפוצצות הטעמים הפסיכית שחווה הפה כשהוא פוגש טעם אופייני של שוקולד, שמושך בכוח (נעים, כן?) לכיוון הבשרי - תוצאה של העישון המסיבי. את כל הבערה הזאת מכבים הנוטלה והקצפת, על תקן כוכבי המשנה המעודנים, וזה מבריק ונהדר, כי כמה אפשר כבר לאכול את אותו הדבר כשמגיעים לחלק המקנח את הארוחה?

 

 
האשם בניחוח המגרה שאופף את הרחוב הראשי. אוהד קויתי, שף המעשנה בנס ציונה
האשם בניחוח המגרה שאופף את הרחוב הראשי. אוהד קויתי, שף המעשנה בנס ציונה צילום : חיים יוסף
 

חוץ מהעישון המתוק הזה יש גם בשרים, והרבה מהם. זה בעצם הקונספט של המקום הקטן הזה, ובכך מתרכז התפריט מבלי לסטות שמאלה או ימינה. שבע מנות מעושנות כולל התפריט, את כולן מכין שף המקום אוהד קויתי במעשנת שבמטבח. בקטגורית הבקר תמצאו אסאדו - צלעות מעושנות בתערובת התבלינים; בריסקט - חזה בקר מעושן, ומנת הדגל Low & Slow - אונטריב בבישול ארוך ארוך בציר בקר ורוטב גאוני של ברביקיו-אפרסק (כל הבשרים עולים 39 שקלים ל-200 גרם). אוהבי העוף יוכלו ללכת על כרעי עוף מעושנים במרינדת עשבי תיבול או על עוף מעושן ומטוגן במעטפת פריכה נוסח KFC, ויש גם טופו שעבר סיבוב במעשנת (39 שקלים למנות העוף והטופו) ונתחים מתחלפים. לפעמים יש גם ברזאולה עם תיבול גאוני של שקדים מעושנים ומתובלים, שקשה להפסיק לכרסם, כך ששווה לתחקר את המלצרים עד שמוציאים מהם את הרשימה השלמה.

 

 
לשקוע לתוך תאוות בשרים מהנה . המעשנה בנס ציונה
לשקוע לתוך תאוות בשרים מהנה . המעשנה בנס ציונה צילום : חיים יוסף
 
 

שלוש תוספות אפשר להזמין לצד הבשרים (14 שקלים למנה): תפוחי אדמה מעושנים ופריכים עם צ'ימיצ'ורי, סלט ירקות, והמנה שהכי אהבנו: קולסלאו משודרג על בסיס שורשים ברוטב ויניגרט חרדל, ג'ינג'ר ושומשום שחור. למרות השם הגנרי, הסלט הפריך-מרענן הזה לא דומה לשום קולסלאו שטעמתם בעבר, בזכות הרוטב הקליל והמתקתק, לתוכו נטחן שומשום שחור שתורם מרקם קראנצ'י כיפי כזה, וטעם אגוזי עמוק.

 

>> אוהבים סושי? נסו לזהות מה לא בסדר בסושי הזה

 

 

 
המקום לספק בו יצרים . המעשנה בנס ציונה
המקום לספק בו יצרים . המעשנה בנס ציונה צילום : חיים יוסף
 

בשנים האחרונות נפתחו הרבה מסעדות שמוקדשות לבשרים מעושנים, והן עושות עבודה לא רעה בכלל, אבל תמיד נחמד לגלות מקום קטן ביתי ואישי שגובה מחירים לגמרי שפויים ולא מחפש קיצורי דרך או גימיקים. לכן גם מוגשות כאן כל המנות כפי שהן בצלחת עם שני רטבים (אל תפספסו את הצ'יפוטלה) או כסנדוויץ' אימתני בלחם (בתוספת 5 שקלים), ואת כולן אפשר לקחת הביתה או לרכוש נתחים לפי משקל. אם בוחרים בשיטת ההגשה המקורית ומוותרים על הפחמימה, פליאוליתים ימצאו כאן לא מעט אפשרויות לשבוע באמצעותן. אם לא הזדמנתם לאזור נס ציונה בתקופה האחרונה, "המעשנה" היא סיבה מספיק טובה להגיע, ליהנות מחנייה בשפע ולהפסיק לקלל את יוקר המחייה. רק אל תשכחו להשאיר 1/8 מקום בבטן לקינוח המעושן.

 

המעשנה - ויצמן 24, נס ציונה | טלפון: 08-6553500

 

 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.