מי צריך קמח? הירק היומיומי הזה יעשה עבודה לא פחות טובה

 
עודכן 12:53 18/09/2017

טוסט, פנקייק שמנמן ואפילו בראוניז שוקולדיים. במקום להשתמש בקמח משמין, נסו את הטריק הבא

 
 
 
 
 
טעים ומשביע יותר מ"הדבר האמיתי". טוסט בטטה
טעים ומשביע יותר מ"הדבר האמיתי". טוסט בטטה צילום : פוטוליה
 

כן חיטה, לא חיטה, אנחנו לא כאן כדי לשפוט או לייעץ, רק להציע כיוון מחשבה מעניין שיאפשר לכם לשחק עם מאכלים שאתם מכינים על בסיס יומי ולהחליף לפעמים את הקמח בחומר הרבה יותר בריא. בריא אבל טעים, חשוב לציין, אז למה לא לנסות? רוב הסיכויים שאתם מכירים אותה כתחליף בריא לתפוח אדמה, אבל בטטה היא עולם ומלואו של אפשרויות לשדרג מאכלים, להסמיך, לעבות ולהוסיף נפח וגוף אפילו למאפים. הנה כמה רעיונות יצירתיים למי שמנסה להוריד את כמות הקמח שהוא צורך, לפליאוליתים ולנמנעים מגלוטן.


>> מתכונים מעולים לראש השנה

>> 5 הדיברות לעוגת דבש מנצחת

>> עוגות הדבש הכי טובות לראש השנה 2017

 

במקום צנים: טוסט בטטה פריך


יש לכם מצנם (טוסטר קופץ)? הנה רעיון מדליק. שיטפו היטב בטטה על קליפתה, חיתכו אותה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ כשזווית ההתחלה אלכסונית (כדי ליצור פרוסות גדולות יותר מקוטר הבטטה), לטפו אותה בקצת שמן זית משני הצדדים והכניסו למצנם ל-3 סיבובים או עד שהבטטה רכה מספיק, שחומה וקצת פריכה בשוליים. אם אין לכם סבלנות לחכות שלושה סיבובים, העבירו את פרוסות הבטטות סיבוב קצר במיקרוגל לפני כדי לרכך אותן לפני שמכניסים למצנם.

 

>> מאפינס בטטה פריך ללא גלוטן


אוהבים את ה"טוסט" פריך יותר? השאירו אותו לסיבוב נוסף. אחרי ההוצאה מהטוסטר הניחו את טוסט הבטטה בצד לשלוש דקות כדי שהמרקם הפריך בשוליים יתייצב, ומירחו עליו כל מה שהייתם מורחים על פרוסה או צנים. הנה כמה רעיונות: גבינת שמנת וסלמון; גבינת פטה מפוררת עם קצת טחינה גולמית ושבבי צ'ילי יבש; טחינת סלק עם גרגרי חומוס חמימים; והכי טעים - שכבת פסטו, פטה מפוררת וגפרורי עגבניות מיובשות.

 

 

 
הכניסו בטטה במקום לחם. טוסט בטטה
הכניסו בטטה במקום לחם. טוסט בטטה צילום : אינסטגרם
 

לארוחת בוקר אבל לא רק: פנקייק בטטה מעולה


לא תאמינו איזה טעם מעולה מוסיפה הבטטה המתקתקה לפנקייק מבלי להעמיס או להכביד על המרקם הפלאפי והנפוח. למעשה, מדובר במתכון בסיס כל כך מוצלח, שאפשר לשדרג אותו באין ספור דרכים, להגניב פנימה תוספות טעימות ואפילו להגיש בגרסה אלטרנטיבית עם ביצת עין מעל, אבל אז כדאי לוותר על הקינמון במתכון.

 

פנקייק בטטה משודרג

(3-4 מנות)


מצרכים
1 בטטה בינונית


2 ביצים


3 כפות קמח שקדים (שקדים טחונים הנקראים גם אבקת שקדים)


3 כפות חלב/ שמנת מתוקה/ חלב סויה או אורז


1/2 כפית אבקת אפייה או אבקת סודה


קורט מלח


קורט קינמון


חמאה או שמן שאוהבים לטיגון במחבת טפלון


 

להגשה
מייפל

 

אופן ההכנה:

  • מכניסים את הבטטה על קליפתה למיקרוגל לכמה דקות עד שהיא מתרככת אפשר גם לאדות אותה עד ריכוך. מניחים בצד לכמה דקות ומסירים את הקליפה.
  • מועכים עם מזלג את הבטטה הרכה למרקם פירה (אפשר גם בבלנדר), מוסיפים את שאר המצרכים מלבד החמאה ומערבבים עד לקבלת מסה חלקה.
  • ממסים את החמאה על מחבת טלפון, ובאמצעות כף יוצקים כל פעם קצת מהמסה למחבת ומטגנים עד שהפנקייק מתייצב, הופכים וממשיכים לטגן עד שהפנקייק מתנפח מעט.

תוספות יצירתיות לשידרוג:

  • מוסיפים שוקולד צ'יפס/ אוכמניות/ אגוזי מלך לבלילת הפנקייק ורק אז מטגנים.
  • מוותרים על הקינמון ומיסיפים לבלילה קוביות גבינה בולגרית שימסו במהלך הטיגון. מניחים מעל הפנקייק ביצת עין, מתבלים בפלפל שחור ואוכלים חם.

 

 

והנה גרסה אחרת לפנקייק בטטה עם יוגורט יווני:


 

 

כשמתעורר קרייבינג למתוק: בראוניז בטטה ושוקולד


היא אמנם ממלאת תפקיד עיקרי, אבל ספק רב אם תרגישו שהיא שם. הבטטה, שמתפקדת כאן על תקן מסמיכה ומעבה, מחליפה את הקמח בהצלחה ומדגישה את טעמו של הקקאו. תנו לילדים לטעום (בלי להסגיר את הסוד) וצפו להתמכרות לקינוח המתקתק.


בראוניז בטטה ושוקולד
8 מאפינס

 

מצרכים:
1 בטטה בינונית


1/4 כוס קקאו איכותי


1/2 כפית אבקת אפייה


1/2 כוס חמאת שקדים או טחינה


2-3 כפיות סוכר/ דבש / מייפל טהור


1/2 חבילה שוקולד מריר 85% שבור לחתיכות קטנות


קורט מלח


אם אוהבים: חופן אגוזים קצוצים גס

 

להגשה

אבקת קקאו


אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות. מרככים את הבטטה במיקרוגל או בסיר אידוי, מצננים כחמש דקות ומסירים את הקליפה. מועכים באמצעות מזלג עד לקבלת פירה חלק.
  • ממסים במיקרוגל לזמן קצר מאוד את חמאת השקדים עם הממתיק הנבחר ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים פנימה את הבטטה ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את אבקת הקקאו ואת שברי השוקולד ומערבבים היטב עד להטמעת הקקאו במסה. מוסיפים פנימה את האגוזים (לא חובה) ומערבבים היטב.
  • משטחים בתבנית מכוסה בנייר אפייה ואופים 20 דקות. מוציאים מהתנור ומשאירים בטמפרטורת החדר כשעתיים. חותכים, מפדרים בקקאו ומגישים.

 

 

 

 
אף אחד לא ישים לב. בראוניז בטטה ושוקולד
אף אחד לא ישים לב. בראוניז בטטה ושוקולד צילום : פוטוליה
 
עוד כתבות במדור מתכונים עם בטטה - אקונה בטטה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.