בדרך לאילת עוצרים לנשנש: מסעדות מומלצות בדרך לעיר הדרומית, חלק א'

 
עודכן 11:24 09/10/2017

כמה כבר אפשר לשתות את השוקו של יטבתה או לעצור בפונדק של כושי רמון? מחוות גבינות סודית ועד לחאן אמיתי שילהיב ילדים: מקומות מומלצים לאכול בהם בדרך לאילת

 
 
 
 
 
לשבוע באמצע המדבר. מסעדת צוקים
לשבוע באמצע המדבר. מסעדת צוקים צילום : מסעדת צוקים
 

התקופה הכי מהנה לנסוע היא לאילת היא לקראת החגים, קצת אחרי שיורד העומס האופייני לחודשי יולי-אוגוסט והבריזה נעשית נעימה ומלטפת יותר. אם בחרתם בדרך החווייתית-אך-מאתגרת, ויתרתם על טיסה ולפניכם נסיעה של כמה שעות עם כל המשפחה ותא מטען מלא בתיקים, סביר להניח שמתיישהו תצטרכו לחלץ איברים ולמלא את הבטן בכמה דברים טובים, שגם יתנו כוח להמשיך וגם יספקו לקטנטנים מקום לפרוק בו אנרגיות תזזיתיות. הנה 10 מסעדות לנשנש, לנוח, ליהנות ולשבוע בהן בדרך לחופשה בעיר הדרומית.

 

>> בעוגה הזאת הפכו את הדבש לשוקולד, וזה גאוני!

 

שפצל'ה, נקניקיות ושטרודל גרמני: אורסולה בצוקים


בכניסה ליישוב צוקים, בלב ליבו של המדבר הצחיח, תמצאו את המסבאה של אורסולה - בית קפה בניחוח גרמני שנולד בעקבות החיבור בין אדמת המדבר לשורשיה של בעלת המקום אורסולה וינטר, שנולדה וגדלה בדרום גרמניה. לצד תבשילים קלאסיים דוגמת שפצל'ה עם נקניקיות קנקרס ברוטב קארי פיקנטי ועדשים (48 שקלים)קרעפלך במילוי תפוחי אדמה (38 שקלים) ושפצלה גבינה (42 שקלים), תמצאו בנווה המדבר הקולינרי הזה מגוון מאפים גרמניים מסורתיים דוגמת "הצוויבלקוכן של אמא", בצק במילוי שמנת ובצל שמוגש לצד סלט קטן (42 שקלים) או "ווגנקוכן טבעוני" במילוי שמנת סויה, וסלט קטן בצד (44 שקלים).

 

גם אוכל "רגיל" שילדים יאהבו יש כאן, כולל שניצלים, שקשוקה וכריכים, אבל הכי כדאי לפתוח שולחן עם כמה מנות מ"שם", וכך לטעום גם את הכרוב הכבוש הגרמני או את הבירות מסורתיות לצד הרינג מטיאס עם צ'ייסr וודקה בצד (38 שקלים). לא משנה באיזו חוויה בחרתם, אל תוותרו על שטרודל התפוחים המסורתי שמוגש עם קצפת ורוטב וניל חם (34 שקלים), ויהווה יופי של "בוסט" אנרגטי להמשך הנסיעה.


איפה: צוקים 93, ערבה תיכונה
שעות פתיחה: ימים א', ב', ד', שבת 12:00-21:00 ה', ו' בין השעות 12:00-22:00 יום ג' - סגור.

 

 

 

 
ביקור טעים בגרמניה. אצל אורוסולה
ביקור טעים בגרמניה. אצל אורוסולה צילום : מקס מורון
 

שיפודיה מדברית: חאן גמלייה בערבה


הזמן בערבה מתקתק בקצב אחר. בחאן כמו בחאן, אל תצפו לשירות מהיר ודויק. הכל כאן מאוד "איזי גואינג", והאווירה היא העיקר. המקום מעוצב ברוח ההתרווחות עם ספסלים מרופדים נמוכים לרביצה נוחה, שטיחים בדואיים ותאורה רכה בחסות המדבר. התפריט, לעומת זאת, מזכיר מסעדה מזרחית מרובת מנות, כולל אגף מכובד של חומוס, טחינה וסלטים. באגף העקריות תמצאו פסטות, שניצלים, שיפודים והמבורגר (55 שקלים) וגם נתח אנטריקוט במשקל 300 גרם (130 שקלים). לצד מנות פתיחת שולחן ישנם תבשילים מתחלפים דוגמת סינייה במיה ועדשים, שישמרו אתכם שבעים ומרוצים לפחות עד אילת.

 

איפה: כביש 90 הערבה הק"מ ה137 מול פארק ספיר
שעות פתיחה: ימים ג'-ש' בין השעות 12:00-22:00.

 

 
אל תפספסו את התבשילים הביתיים. גמלייה
אל תפספסו את התבשילים הביתיים. גמלייה צילום : רן שמעיה
 

החווה הסודית: קורנמל


באמצע המדבר, ממש בלב השומקום המופלא שאפשר לפספס בקלות, נמצאת חוות העיזים "קורנמל", שסביבה נבנתה מסעדה חלבית וחנות קטנה לממכר תוצרי החלב. קצת קשה לתאר במילים את המקום, אבל נסו לשכוח כל מה שידעתם על מסעדות קלאסיות ולפתוח את הראש, כי "קורנמל" בנויה מקרונות מסע שצורפו יחדיו, כשמסביב חי הדיר ומשתלב היטב בנוף המדברי. העזים כאן הן לב העניין, והמנות תלויות בתוצרתן ומשתנות מעת לעת בהתאם לתנובה ולחשק של הבעלים. למרות שהתפריט כולל סלטים, מאפים, מאזטים ואפילו פיצה, המנה המומלצת ביותר היא מגש הגבינות עם מבחר גבינות מסורתיות יותר ופחות עם לחם, חמאה ופירות (66 שקלים). גם אם אתם ממש שבעים, אל תוותרו על קפיצה לחנות והתאבזרות ביוגורטים המעולים, כמנת נשנוש טעימה במהלך החופשה.

 

איפה: חוות קורנמל, פנייה מכביש 40. כתבו ב"וויז" "קורנמל" ועקבו אחר ההוראות.
שעות פעילות: ימים ג'-א' בין השעות 10:00-18:00

 

 
המקום להכיר בו גבינות מיוחדות. קורונמל
המקום להכיר בו גבינות מיוחדות. קורונמל צילום : נורית שרת
 
 

נווה מדבר לטבעונים, אבל לא רק: רוזטה בעין יהב


אוכל ביתי באמצע הדרך המדברית הוא סוג של נווה מדבר. ב"רוזטה" הצמחונית-טבעונית שבעין יהב מאמינים דוגלים בגישת "מהשדה לצלחת" ומבשלים את כל המנות באותו יום, ללא קיצורי דרך או הקפאות, עם דגש רב על בריאות וטריות. בהתאם, הקישים, הפסטות והסלטים מושתתים על רכיבים טבעיים מהצומח, ללא סוכר, קמח לבן או תחליפים מעובדים. מי שנמנע או רגיש לגלוטן ימצא כאן לא מעט אפשרויות, וכך גם טבעונים. בשונה ממקומות אחרים שמציעים לקהל הצמחוני והטבעוני מנות מבוססות טופו, כאן עושים שימוש רחב בחמאת שקדים על תקן מקרימה, ומכינים במקום גבינות שונות מאגוזים ומפולי סויה. למרות שהתפריט רחב ומגרה, אל תפספסו את הקלצונה מקמח מלא 70% או קמח כוסמין מלא (32-36 שקלים), שמגיעה במספר טעמים וסגנונות דוגמת אלפרדו (חמאת שקדים, פטריות, בצל סגול, טימין, קרם קשיו) או פוטנסקה (רוטב עגבניות עם בצל סגול, פטריות, צלפים, זיתי קלמטה, אורגנו וקרם קשיו).

 

איפה: מושב עין יהב, משק 69
שעות פעילות: שעות הפעילות הן עונתיות ויש להתקשר לברר לפני שמגיעים.

 

 
מהשדה לצלחת. רוזטה בעין יהב
מהשדה לצלחת. רוזטה בעין יהב צילום : סטודיו צלמים מיכל כהן
 

טעם של פעם: מסעדת צוקים במצפה רמון


מסעדת צוקים משלבת בין שתי חוויות מרחיבות לב: נוף פתוח בעל אלף גוונים המשקיף למכתש רמון, לצד אוכל מזרחי ביתי בלי שום גימיקים או יומרות. אם אתם בדרך לאילת בהרכב משפחתי או חברי ורוצים לעצור להתרעננות ומילוי מצברים, זהו ללא ספק המקום בשבילכם. לצד חומוס, סלטי ירקות, קטניות ועלים וגם ארוחת בוקר קלאסיות, תוכלו לפתוח כאן שולחן רחב עם כמעט כל שיפוד שיעלה בדעתכם, כולל פלטת בשרים מפוארת (59-145 שקלים). למרות שהבשר כאן הוא העיקר, אנחנו דווקא ממליצים לפזול לעבר אגף התבשילים הביתיים המתחלפים, הכולל בין היתר ארטישוק ממולא בבשר (65 שקלים), גולש פיקנטי עם ירקות ואורז (75 שקלים) ומוקפצים בשריים או צמחוניים (60-65 שקלים). מבט חפוז בתפריט הקינוחים יאשש את התחושה שמדובר במקום שכל כולו ד"ש מהניינטיז, אבל היי, מה רע בקצת נוסטלגיה טעימה?


איפה: מעלה בן תור 1, מצפה רמון
שעות פתיחה: ימים א'-ה' בין השעות 08:30-22:00.

 


>> מקומות מומלצים לעצור בהם בדרך לאילת - חלק ב'

 

 
נתחים איכותיים על רקע נוף מהפנט. מסעדת צוקים
נתחים איכותיים על רקע נוף מהפנט. מסעדת צוקים צילום : מסעדת צוקים
 
 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.