מסעדות מומלצות בדרך לעיר הדרומית - חלק ב'

 
עודכן 11:28 09/10/2017

בלי אף מילה על יטבתה והפונדק של כושי רמון, קבלו את בתי האוכל שיעזרו לכם למלא את הבטן והמצברים בדרך לחופשה משפחתית בעיר הדרומית

 
 
 
 
 
זה רק נראה כמו פאב. החבית
זה רק נראה כמו פאב. החבית צילום : אביטל אדרי
 

 

>> מסעדות מומלצות לעצור בהן בדרך לאילת - חלק א'

 

התפריט שאינו נגמר: מסעדת אינסנס (המצפאית) במצפה רמון


ברובע דרכי הבשמים במצפה רמון הרגוע נחבאת מסעדה צבעונית המציעה מטבח שף מקומי עם מנות מיוחדות על תקן טוויסט בעלילה. התפריט עונתי וכולל חומרי גלם טריים מהאזור: החל משמן הזית והיין, ועד עשבי התיבול והירקות שמגיעים ממיטב היצרנים בסביבה. התפריט המגוון כולל ארוחות בוקר מסורתיות עם ביצים, לחם וממרחים; ארוחות בוקר לילדים עם פנקייק, ביצים או סלט פירות וגם פלטת גבינות של "גד" ו"יעקבס" (25-58 שקלים). אגף הפתיחים והעקריות רחב יותר וכולל סלטים יצירתיים, מנות פסטה, המבורגר, כבדים ואפילו ניוקי מטוגן, אבל מסקרנת ביותר היא מנת העראייס (52 שקלים) עם בצל, סומק וצ'יפס. מעל 20 מנות בתפריט, כך שכל העדפה או תאווה תמצא כאן את מקומה, וזה עוד לפני שמגיעים לאגף הקינוחים.

 

איפה: רובע דרכי הבשמים הר ארדון 8, מצפה רמון
שעות פתיחה: פתוח כל יום בין השעות 08:00-22:00, ובימי שני עד השעה 15:00.

 

 

 
מנה לכל תשוקה. אינסנס סלט פטוש
מנה לכל תשוקה. אינסנס סלט פטוש צילום : אירוס חיון
 

אליסה בארץ הפלאות: בית התה אירוס במצפה רמון


באותו מתחם בו נמצאת מסעדת אינסנס שוכן בית התה המעוצב בהשראת הסיפור של אליס בארץ הפלאות. גם כאן עוצר הזמן מלכת כדי לאפשר למבקרים ללגום תערובות תה שונות ומשונות לצד עוגיות בוטיק וקינוחים עבודת יד של קונדיטורית מקומית. חוץ מחליטות הבית המורכבות מעלי ורדים, לואיזה, זוטה לבנה, פניני יסמין, בבונג ועוד שלל צמחים המיטיבים עם הגוף והנפש (19 שקלים), תמצאו כאן חליטות ייעודיות למצבים שונים: החל מצמחים מעוררים שנותנים אנרגיה ועד לצמחים שעוזרים לשינה טובה יותר, חלקם אורגניים ומגיעים מחוות הגידול המקומיות. אירוס ההרבליסטית נמצאת במקום ומרכיבה חליטות וגם מוצרי קוסמטיקה שונים בהתאם לצורך.

 

איפה: רובע דרכי הבשמים הר ארדון 8 מצפה רמון
שעות פתיחה: ימים א', ב', 'ד', שבת בין השעות 12:00-21:00, ימים ה',ו' 12:00-22:00, יום ג' -סגור.

 

>> מתכונים מעולים לחג עם בטטה

 

 

 
עצירה קצת אחרת. בית התה אירוס
עצירה קצת אחרת. בית התה אירוס צילום : איריס חיון
 

האווירה בר, האוכל מסעדה: החבית במרכז יעלים


פאב או מסעדה? למה לא גם וגם? במקום הזה תוכלו ליהנות מחווית הפאב עם אוכל של מסעדה. החבית החל את דרכה כפאב לפני 30 שנה, והפך עם הזמן למסעדה ביתית ואיכותית. העיצוב "ברי" עם בירות מהחבית, ארון יינות מובחר, תאורה נמוכה והמון עץ בדיוק כמו במסבאות, והמוזיקה, אחת מהאהבות הראשונות של בעלי המקום - היא חלק בלתי נפרד מהאווירה ומורגשת בכל פינה. למרות המראה של פאב קלאסי, לא תמצאו כאן מנות נשנוש נוטפות שמן לצד האלכוהול. התפריט מורכב מכריכים, המבורגרים, כולל "מיקבורגר 300 גרם" מאנטריקוט אנגוס טחון צ'יפס (60 שקלים). רובו מוקדש אמנם לנתחים שונים בצורות הכנה מגוונות, אבל פה ושם תמצאו גם כמה הפצעות צמחוניות.

 

איפה: נחל ציחור 10, מרכז יעלים
שעות פעילות: ימים א'- ה' מ-12 עד אחרון הלקוחות. יום ש' - מצאת השבת עד אחרון הלקוחות.

 

וגם זה יעניין אתכם!
>> מתכונים מעולים לראש השנה
>> הצעות לתוספות שוברות שגרה
>> אלו עוגות הדבש הכי טובות לראש השנה 2017
>> מתכונים מנצחים למנות ראשונות

 

 

 
תפריט מסעדתי לכל דבר. החבית
תפריט מסעדתי לכל דבר. החבית צילום : ליטל צילום
 
 

גן עדן לגבינות: פונדק נאות סמדר


בין אם אתם צמחוניים ובין אם לאו, המקום הזה הוא עצירת חובה בזכות השילוש הקדוש שמונהג בו: יין, גבינות טובות ותרבות לנשמה. פונדק נאות סמדר שוכן בפינה ירוקה ומוצלת בנוף המדברי ומושתת על תפריט צמחוני עם דגש על מוצרים אורגניים וירקות שנקטפים בגינה הצמודה, אך לב העניין כאן הן הגבינות והיוגורטים שמיוצרים מחלב עזים טרי המגיע יום יום למחלבה מהדיר, שם חי העדר ונהנה מסביבה מרווחת ואיכות חיים.

 

לצד מנות ביתיות דוגמת פלפלים ממולאים (45 שקלים) או לזניה (45 שקלים), תמצאו כאן בעיקר מנות קלילות דוגמת פלטות גבינות, חומוס וטחינה ירוקה (22-24 שקלים), בייגל טוסט (42 שקלים), אומלט גבינות עיזים (50 שקלים) וגם קינוחים עם אוריינטציה בריאה דוגמת רולדת תמרים. לצד הגבינות במקום נמכרים גם יינות אורגניים, זיתים תוצרת בית וגם המון סוגי גבינות לקחת הביתה או לכרסם בנסיעה.

 

איפה: נאות סמדר, שזפון
שעות פעילות: ימים א' - ה': 19:00- 07:00 יום ו': 15:00 - 07:00, שבת 18:00 - 12:00.

 

 

 
גן עדן לצרכני הלקטוז. נאות סמדר
גן עדן לצרכני הלקטוז. נאות סמדר צילום : ארכיון נאות סמדר
 

אוכל של בית: מסעדת הקצה במצפה רמון


לימור דמרי וברק נבו הם זוג גם בחיים וגם בעבודה. את מסעדתם "הקצה" הם מנהלים ביחד, ובין לבין גם מגדלים שלושה ילדים. הייחודיות של המקום היא המשפחתיות והאינטימיות המונהגות בו. למעשה, המשפחה כולה מתגוררת בתוך מתחם המסעדה, כך שאם תתקלו בבגדים המונחים על הכיסאות, דעו שזו חלק משגרת הבית כאן. התפריט מגוון ושומר על קו ביתי גם הוא, עם שקשוקה קלילה (30 שקלים) וגם מנות עיקריות דוגמת עוף עם תפוחי אדמה, עוף בכוסברה ולימון, עוף בקארי וחלב קוקוס, עוף בחרדל ובירה, עוף בדבש ויין, עוף בפירות יבשים ועוד (50-65 שקלים למנה). בני הזוג פתוחים להצעות ולעמידה בחשקים שונים, הגבלות והעדפות, כך שאם התגעגעתם לאוכל של אמא הרחק מהבית, ב"הקצה" תמצאו סוג של נחמה.

 

איפה: רח' הר ארדון 2, מצפה רמון
שעות פעילות: ימים א', ב', ד', ה' ו' ושבת 12:00-21:00.

 

 
כמו בבית. מסעדת הקצה
כמו בבית. מסעדת הקצה צילום : ברק נבו
 
 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.