בטברנה החדשה הזאת לקחו את הסופלקי לאקסטרים

 
עודכן 13:48 27/09/2017

אם טיילתם ביוון ואתם מתגעגעים לאוכל, סיכוי טוב שתמצאו כאן ד"ש טעים במיוחד, כולל מנות מסורתיות ממטבחים משפחתיים. הכירו את "סופלקי", טברנת שף שמצדיקה את הטרנד

 
 
 
 
 
האוכל מיוון, הבריזה מהים
האוכל מיוון, הבריזה מהים צילום : אורי ארנון
 

נכון שמדובר בטרנד ונכון שהמחירים "כאן" רחוקים שנות אור מהמחירים "שם", אבל נראה שהיכוון חיובי, אחרת קשה להסביר את טרפת הטברנות שנפתחות בישראל לפחות אחת לחודשיים. האחרונה להצטרף לשורות הטרנד היא "סופלקי", המגיעה עם בשורה משמחת נוספת שתעשה נעים בבטן לאוהבי הבשר: לא פחות משבעה סוגי סופלקי, השיפוד היווני האייקוני, מכינים במקום, כולל סופלקי דגים, כבד אווז וגם פטריות יער. ואם זה לא מספיק משמח, פלטת פירות שמספיקה ל-2-4 אנשים וכוללת גם אננס יוקרתי תעלה 78 שקלים, אפילו אם תבחרו לשבת במזגן.

 

>> אהרוני ממליץ על מסעדות מעולות בתל אביב


בראש הטברנה החדשה שנמצאת בחוף "בלו ביי" בנתניה עומד השף אורי ארנון, שבעברו מסעדות השף "ארנולדס". ל"סופלקי" הביא עימו את החיבה הגדולה לבשר ושילב עם אהבתו למטבח היווני. "גדלתי בבניין של סלוניקאים וטורקים בים הסירים והמחבתות, קרוב לים על גבול יפו תל אביב", מספר ארנון, "שם התאהבתי בריחות, בחומרי הגלם הבסיסיים ובפשטות, שיוצרים יחדיו עושר טעמים בלתי נגמר". בהתאם, המטבח של "סופלקי" מציע מנות ממטבחים קרובים שעליהם גדל ארנון, דוגמת חינקלוס גיאורגי מאודה במילוי בשר (38 שקלים), צ'יבורקי (38 שקלים), ודולומה - עלי גפן במילוי אורז או אורז עם בשא (42-54 שקלים).

 

 

 
סופלקי לכל תאווה. סופלקי בקר
סופלקי לכל תאווה. סופלקי בקר צילום : אורי ארנון
 

לצד מנת הדגל כולל התפריט קרוב ל-50 מנות, חלק גדול מהן טבעוניות וצמחוניות. באגף המאזטים הקרים תמצאו בין היתר סקורדליה (38 שקלים), ממרח על בסיס שום, שקדים ושמן זית; פאבה (39 שקלים), קרם מאפונה צהובה עם בצל ושמן זית; פנזרוסלטה (34 שקלים), קרם סלק, עם שברי פיסטוק ודבש; טארמו סלטה (39 שקלים), ממרח ביצי דגים, שמן זית ובצל סגול. באגף המאזטים החמים תמצאו קציצות פראסה (38 שקלים); קולוקיטוקפטדס (38 שקלים), לביבות זוקיני; גווארוס טיגניטו (48 שקלים), אנשובי מטוגנים; פסטורמדופיתאיקה (48 שקלים), סיגר ממולא נקניק פסטורמה, והמאפה היווני שאי האלמותי ספנקופיתה (42 שקלים),  בצק פילו במילוי תרד.

 

 
ביקור זריז ביוון. מוסקה במסעדת סופלקי
ביקור זריז ביוון. מוסקה במסעדת סופלקי צילום : אורי ארנון
 

באגף העיקריות מוצעות מנות בשר מהמטבח היווני עם כמה הפצעות מהמטבח הגאורגי, אבל שווה לחייך אליהן בנימוס ולבחור באחת ממנות הסופלקי, המורכבת משני שיפודים המוגשים על פיתה יוונית לצד אורז או צ'יפס. בין המנות: סופלקי פילה בקר, פטרית מלך היער וכבד אווז (179 שקלים); סופלקי טלה (119 שקלים); סופלקי אנטרקוט (129 שקלים); סופלקי קבב טלה (69 שקלים); סופלקי סלמון (99 שקלים). נוזל החובה להורדת כל אלו הוא ללא ספק האוזו שנשפך כאן כמים, אבל מי שלא אוהב יכול ללכת על יינות ישראלים, בירה וקוקטיילים קיציים שמכינים באחד משני הברים שבמקום. בקרוב יצטרפו לתפריט גם ארוחות בוקר ברוח יווניות למהדרין עם בריזה מהים וכוס אוזו להעמקת תחושת הבטלה הנפלאה.

 

סופלקי (כשרה) - חוף בלו ביי, המלכים 35, נתניה

 

 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.