זריקת רעננות: גספצ'ו אנדולוסי של טפאו

 
עודכן 18:09 02/10/2017

עם מרקם קליל, טעם מתקתק ומתובל ומצרכים בסיסיים שיש בבית, הגספצ'ו של טפאו הוא המנה הראשונה המושלמת לחג

 
 
 
 
 
זריקת רעננות. גספצ'ו אנדולוסי של טפאו
זריקת רעננות. גספצ'ו אנדולוסי של טפאו צילום : יח"צ
 

גספצ'ו עם קרוסטיני של מסעדת טפאו


ספרד ידועה במנותיה הפשוטות ומלאות הטעמים, מנות מפתיעות המחזירות אותנו לבסיס, לבית. הגספצ'ו הינו מרק המגיע אלינו מהמטבח האנדלוסי ומבוסס על מרכיבים פשוטים המצויים באנדלוסיה: לחם יבש, שום, שמן זית, מלח וחומץ, המתחברים יחדיו לכדי מנה מרעננת, קלילה אך משביעה. בתיאבון!

 

מצרכים:
(6 מנות)

5-4 עגבניות גדולות


1 ראש שום


3 גרם טימין


1 כפית שמן זית


1 כפית חומץ בלסמי


5-4 פרוסות לחם


מלח, פלפל שחור לפי הטעם


אופן ההכנה:

המרק:

  • חותכים את העגבניות לרבעים ומניחים בתבנית עם מלח, שמן זית, טימין, שום, מלח, פלפל שחור ונגיעה של חומץ בלסמי. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה.
  • טוחנים בבלנדר עם מעט מים ומעבירים לקערת מרק.


הקרוסטיני:

  • חותכים את הלחם לריבועים, מניחים בתבנית עם טימין, מלח ושמן זית ומכניסים לתנור עד שהריבועים זהובים ופריכים. מוציאים מהתנור ומוסיפים למרק.

 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.