זה מה שיקרה לכם כשתקראו בלילה את הספר החדש של שי לי ליפא

 
עודכן 16:00 03/10/2017

100 מתכונים בריאים, אפס גבינות וביצים וצילומים שיגרמו לכם לנטוש את המלאווח השחום והפריך. ספר האוכל החדש של כוהנת הבישול עלול לגרום לכם לאמץ מבחירה זר של קייל

 
 
 
 
 
תמונות שמעוררות את המתכונים לחיים. סופר דייסה מתוך הספר
תמונות שמעוררות את המתכונים לחיים. סופר דייסה מתוך הספר צילום : דניאל לילה
 

להשקת ספר האוכל החדש של שי-לי ליפא הגיעו כל היפות והנכונות, כולל אחת, שלומית מלכה. כל האורחות והאורחים נראו כאילו זה עתה נחתו מוייקנד בקאן, כולל שיזוף עדין, עור קורן ובגדים קזו'אליים, שהתנופפו קלות וענוגות בבריזה הסתווית וגרמו להכל להרגיש חי, צבעוני ובריא יותר. זה היה הטריילר המדויק ביותר לספר "100% טבעי" (הוצאת ידיעות אחרונות), שעוסק, איך לא, במתכונים בריאים וטבעוניים שאפשר להכין בבית בקלות יחסית, בלי התססות או שטיקים שאנשים מאוד בריאים עושים לאוכל שלהם.

 

>> המילוי החדש של הערגליות הוא פצצת זמן מתקתקת

 

הדבר הכי נורא בספר הוא הקרייבינג המיידי שהוא מעורר. קרייבינג שקשה לרסן, ולכו תמצאו בעשר בלילה חנות שמוכרת עלי קייל או קינואה לבנה. הצילומים היפהפיים של צלם האוכל המוכשר דניאל לילה וסטיילינג המדויק של עמית פרבר מעוררים לחיים כל מתכון, וההסברים הקלילים בראש הדף גורמים למוח להאמין ששייק פאי מרנג פאי הוא כל מה שהנפש צריכה עכשיו. למעשה, בסוף עלעול עקבי סיכוי סביר שתחושו חיבה עזה לאורח חיים בריא, שנראה כל כך פוטוגני וטעים הרבה יותר מצי'פס זרחני או מלאווח שחום ופלרטטני.

 

 
עושה חשק להיות בריאים יותר. מתכון למי דיטוקס מתוך הספר
עושה חשק להיות בריאים יותר. מתכון למי דיטוקס מתוך הספר צילום : דניאל לילה
 

מה מחכה בפנים?


100 מתכונים יש בספר המחולק לשבעה פרקים וכולל מיצים; שייקים וסמודיז; חלב טבעוני; מים בטעמים; טופינגס וממרחים; דייסות וקינוחים, ועוד פרק המוקדש למתכונים שאפשר להכין מהשאריות הנותרות בתום הכנת חלק מהמתכונים דוגמת חלב טבעוני או מיצים. עוד לפני שמגיעים למתכונים נותנת ליפא את עשרת כללי הזהב שלה לאכילה נכונה וחיים בריאים, חלקם בנאליים ואחרים פחות. בדף הבא מופיע מקרא יפה המסביר בקצרה על חומרי הגלם השונים - תבלינים, פירות יבשים, זרעים, גרעינים ופולים - ועל סגולותיהם לגוף. כל פרק נפתח בהסבר קצר, ציוד להכנת המתכונים וגם טיפים, קיצורי דרך ועצות הנוגעות לאיחסון.

 

>> מתכונים מנצחים לסוכות

 

מנות בריאות שחוסכות כסף


גם הפרק הבנאלי ביותר העוסק במיצים, מצליח להפתיע בזכות מיתוג נכון ובחירת שמות נבונה דוגמת "מיץ עוגת גזר", "מיץ קולסלאו" ואפילו "מיץ טיפול פנים" בעל ההרכב המסקרן של שומר, מלפפון, תפוחים ונענע. גם פרק השייקים מעורר את כל בלוטות הטעם עם שמות דוגמת "סניקרס שייק" קל להכנה, "פינה קולדה" שמכינים מארבעה מרכיבים בלבד וגם "גרין מרי" חריף על בסיס ירקות, אבל אלו הפרקים "למתחילים".


הפרקים הבאים עוסקים במאכלים שמשדרגים משמעותית את המזווה והמקרר, וגם חוסכים לא מעט כסף. כאלו הם הממרחים הביתיים והחלב הטבעוני, שמלמדת ליפא להכין משקדים וכורכום, אגוזי לוז ושוקולד, פיסטוק, שיבולת שועל ועוד אגוזים טעימים. עם השאריות שנותרות בתחתית הבלנדר אפשר להכין מגוון מנות שנמצאות בפרק האחרון, ביניהן קרקרים מסוגים שונים - מתוקים או מלוחים, כדורי שוקולד ואפילו פילינג גוף - כך שאף חומר גלם לא מבוזבז.

 

 
עושה חשק להתחיל לחיות בריא. כריכת הספר 100% טבעי של שי-לי ליפא
עושה חשק להתחיל לחיות בריא. כריכת הספר 100% טבעי של שי-לי ליפא צילום : דניאל לילה
 

הפרק המוקדש לדייסות מצליח גם כן לעשות עבודה לא רעה בשדרוג המזווה: בטח גם לכם קרה שמצאתם יום אחד את שקית שיבולת השועל ותהיתם אם היא עדיין טובה ומה לעזאזל מכינים עם כל השבבים הקטנים האלה. ליפא משתמשת בשיבולת השועל ובעוד כמה חברים לרקיחת דייסות משגעות ומגרות, ביניהן דייסת שוקולד מגרה, דייסת עוגת תפוחים, דייסת עוגת גבינה וגם דייסות לילה מסקרנות, שלא מבשלים אלא משרים למשך הלילה ואוכלים בבוקר. סוג של הברקה. הפרק המגרה הזה נחתם בדייסות מלוחות של קינואה או פטריות או שיבולת שועל ותרד ו"בייקון" גזר, וגם כמה פודיניגים מסקרנים שנורא מתחשק לנסות.

 

>> גראטן טבעוני מוקרם ונהדר

 

במקביל לחופן הדברים החיוביים שמספק הספר, ישנן כמה נקודות לשיפור: לאורך כל הספר לא מופיע פירוט של הערכים התזונתיים של המנות השונות, כך שאין דרך לדעת מה משמין, מה עתיר שומן או פחמימות ומה לא. בנוסף, בחלק קטן מהמתכונים רשימת המצרכים כוללת חומרים דוגמת אבקת פירות יער, שספק אם ניתן להשיג במרכול הקרוב לאזור המגורים. פה ושם גם "מתפלק" לתמונות תוכן מסחרי ופוגע מעט באותנטיות וב"ניקיון" הכוונה, האג'נדה והמתכונים.

 

למי מיועד הספר?


באופן מפתיע, לקהל מגוון: החל מההוא שתמיד מדבר על מהפך תזונתי, דרך אמא שוחרת הבריאות ועד למי שמתחיל את צעדיו במטבח וזקוק ל"בוסט" מגרה, היות שרוב המתכונים בספר קלים ומהירי הכנה. טבעונים וצמחונים ישמחו שמחה רבה לכזאת מתנה, וסיכוי טוב שגם החמות תתרשם עמוקות מהמתכונים הקלילים להבראת המטבח.

 

100% טבעי של שי-לי ליפא בהוצאת ידיעות אחרונות - 128 שקלים, להשיג בחנויות הספרים

 

 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.