סיקוק דלורית במרק יוגורט קר ושקדים לחים

 
עודכן 12:07 30/10/2017

אהרוני וגידי מגיעים למרוקו במסעם המופלא וטועמים תבשיל עממי מסורתי של קוסקוס ביוגורט. אסי לוי, השף של בבי מביא לכם מתכון משודרג עם דלורית ושקדים לחים

 
 
 
 
 
ניחוחות מרוקאיים בבית
ניחוחות מרוקאיים בבית צילום : שיר וייזר
 

מרכיבים לקוסקוס:

  • 1 כוס קוסקוס אינסנט
  • 2 כפו שמן זית
  • קורט מוסקט
  • קורט קינמון
  • מלח פלפל
  • כפית צילי אדום קצוץ

 

 

אופן ההכנה :

  • בקערה לניחים קוסקוס תבלינים מלח פלפל ושמן
  • מעסים את הקוסקוס עד שגרגרי הקוסקוס נפרדים ומשומנים
  • שופכים מים רותחים {כמות לפי הוראות היצרן}ומאדים
  • מצננים{יש לשמור את הנוזלים של הדלורית לתיבול המנה }

 

 

 

מרכיבים למרק יוגורט:

  • 400 מל יוגורט 3% דנונה
  • כף שמן זית
  • קורט מלח ים אפור
  • 50 מל מי סודה
  • קורט פלפל לבן

 

 

אופן ההכנה :

בקערה מניחים יוגורט עם הסודה והתיבול מעררבים היטב למרקם נוזלי

 

 

מרכיבים לדלורית:

  • 1 דלורית כולל קליפה חתוך לקוביות אחידות
  • 1 כף נענע יבשה
  • 50 מל שמן זית
  • כף טימין קצוץ
  • קורט סוכר חום
  • כפית גירדת לימון
  • מלח פלפל
  • נענע טריה קצוצה
  • 20 גר שקדים לחים קצוצים

 

אופן ההכנה:

  • מערבבים את קוביות הדלורית עם כל המרכיבים מלבד הנענע הטריה והשקדים
  • מניחים בתבנית סגורה בנייר כסף ואופים בתנור מחומם מראש בטמ של 220 מעלות למשך 20 דק.
  • הרכבת המנה:
  • את תערובת הקוסקוס פותחים עם מזלג לאוור את הקוקוס ומוסיפים את הדלורית הנענע והשקדים לקערת הקוסקוס ולערבב בעדינות עם כף עץ או בידיים
  • בשלב הזה ניתן להוסיף את מיי הדלורית הצלוייה ששמרנו {כול פעם מעט נוזל כדי שלא יהיה לח מדיי} לטעום במידה וצריך עוד מלח לפלפל
  • מנחים את את הקוסקוס בערמה גובהה ויוצקים מסביב את מרק יוגורט הבקר .לעטר בנענע קצוצה ושקדים לחים להגיש מיד.

 

 
 

* אסי לוי הוא השף והבעלים של בבי, בן יהודה 106, תל אביב

 
עוד כתבות במדור המסע המופלא של היוגורט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.