מהקולנוע לצלחת: אירוע האוכל שמשלב בין שתי האהבות

 
עודכן 11:13 26/10/2017

איזה טעם יש לארוחת הערב מהסרט "אלכס חולה אהבה", ואיך זה מרגיש לאכול סצנה מהחמישייה הקאמרית? הכירו את אירוע האוכל הקולנועי שמצליח לחבר בין הצלחת למסך

 
 
 
 
 
בילוי משולב. פטה כבד בטרקלין
בילוי משולב. פטה כבד בטרקלין צילום : יח"צ הטרקלין
 

עבור אלו מאיתנו שלא מתגוררים במגדלי אקירוב, יציאה זוגית למסעדה הפכה להיות עניין שמהרהרים עליו לפני שהוא יוצא לפועל. השאלה שתמיד עולה בראש היא "האם החוויה שווה את הסכום שהולכים להשאיר בסוף הערב?", וזה עוד לפני חישובי הבייביסיטר והחנייה. מסעדת טרקלין הוותיקה מציעה פתרון לא רע בכלל ללבטים הללו, שמשלב בין סרט לארוחה, הקשורים הדוקות זה לזה. ערבי "ארוחה מהסרטים" נושאים בקונספט יצירתי: לפני ובמהלך האורחה מוקרנות על המסכים סצנות מסרטים ומסדרות שונות, המהוות השראה ל-11 המנות המוגשות במהלך הערב לכל זוג - כל אחת היא פועל יוצא של הקטע המוקרן, כולל הפצעות מפתיעות מהעבר מסדרת הקאלט "החמישייה הקאמרית".

 

>> הקריירה הקולינרית המפתיעה של הראפרית שורטי

 

את הרעיון הגה המסעדן יוסי בן אודיס, שחיפש לשלב בין שתי אהבותיו המרכזיות, והוא זה שגם מנחה את הערב ואחראי על קטעי הקישור. מגיל צעיר חלם בן אודיס להקים מסעדה שתתמחה בבשר וביין, כשכל המוצרים מגיעים מישראל. לאחר שנים של ניהול מסעדות אחרות הוא הגשים את חלומו והקים מקום המתמחה בבשרים מרמת הגולן וביינות מיקבים מקומיים. לפני כחמש שנים צפה בסרט רטטוי, התאהב בעלילה, אך יצא מהסרט רעב והרגיש שמשהו חסר לו. כמה חודשים אחר כך יצאו לפועל ערבי "ארוחה מהסרטים המתקיימים במסעדה התל אביבית וכעת מתרחבים גם לירושלים, שם יתקיימו מתחילת נובמבר במתכונת כשרה במסעדת "לה בוקה" הוותיקה.

 

 
dinner and a movie. סינטה לצריבה בטרקלין
dinner and a movie. סינטה לצריבה בטרקלין צילום : יח"צ הטרקלין
 

באירוע שבו ביקרנו אנחנו המוטיב המרכזי היה נשים מיוחדות בקולנוע, וכך נפתח הערב עם קטע מתוך הסרט "המטבח של מרתה" שהוקרן על מסך גדול שעל קיר המסעדה. כבר מצפייה בקטע אפשר להבין את הרצון להרים ערב שכזה, כי כשהקטע מסתיים הרעב משתלט על הבטן. בן אודיס מדגיש שוב ושוב שהמנות אינן אחד לאחד מתוך הסרטים אלא בהשפעתם, וכך, לאחר הקטע שעסק באוכל איטלקי קיבלנו פטה כבד עוף, קרפצ'יו וסלט שורשים אסייתים. לא מעט מנות לקחו חלק בערב הקולינרי-קולנועי, אך הטובה ביותר הייתה מנת הסינטה, שמורכבת מנתחי סינטה נאים המוגשים לצד אבן לוהטת, עליה צולים הסועדים את הבשר בהתאם לרמת הצלייה שהם אוהבים.

 

>> איך הצליח מאיר אדוני להרתיח את הצל?

 

פרט לקטעי סרטים מלווה הערב בהרצאה של בן אודיס המסביר על הקטעים ומוסיף להם אנקדוטות, ועל המסך מוקרנים גם קטעים משעשעים מעולם הקומדיה הישראלי הקשורים לאוכל. במהלך כל החוויה משלב בן אודיס את הידע שלו ביין ולצד כל מנה מגיש יין שמתאים לה, ומי שירצה אלכוהול אחר יקבל גם אותו במחיר הארוחה. 265 שקלים עולה ערב שכזה, המלווה ברוסקי סנדרט וודקה, וויסקי לוך לומנד או יינות של יקב עמק האלה.

 

הטרקלין - היכל התלמוד 4, תל אביב

 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.