הנחמה המושלמת: קבב טלה ביוגורט כבשים חם

 
עודכן 15:57 16/11/2017

ההשראה יוונית, הביצוע ישראלי והתוצאה הולכת לשנות את האופן בו התרגלתם לאכול קבב

 
 
 
 
 
טעים עם פיתה ובלי פיתה
טעים עם פיתה ובלי פיתה צילום : שיר ויזר
 

הקינמן והזעתר נותנים לקבב ארומה מיוחדת ומפתיעה, ורוטב היוגורט מעדן את הכל ותורם עסיסיות נפלאה. המלצתנו: וותרו על המזלג לטובת כף, שתצליח להכיל ביס עתיר רוטב.

 

מצרכים לקבב:

 

1 קילו בשר טלה טחון גס


1 בצל לבן קצוץ דק


1 כפית קינמון


1 כפית זעתר טרי קצוץ דק


1 שום כתוש


2 כפות גדושות יוגורט


פרוסת לחם לבן ישן ללא קשה


מלח פלפל


2 כפות מים קרים


מעט שמן זית

 


אופן ההכנה :

  • משרים את פרוסת הלחם ביוגורט ובקינמון עם מעט מים עד ריכוך.
  • בקערה: מערבבים באמצעות הידיים את הבשר ושאר המרכיבים יחד עם הלחם המושרה, עד לקבלת למקרם אחיד.
  • מכינים כדורי קבב דחוסים יחסית, עוטפים את הקבב במעט בשמן זית ומניחים במקרר למשך חצי שעה לפחות.

 

 

 

מצרכים ליוגורט כבשים חם:


200 מל יוגורט כבשים סמיך (לפחות 4.5% שומן) דנונה


כף שמנת חמוצה 28%


מעט מלח


2 כפות שמן זית


אופן ההכנה:


מערבבים היוגורט עם השמנת החמוצה והמלח ומכניסים לבד סינון במטרה לנקז את נוזלי היוגורט, כך  שיהיה סמיך מאוד ולא יתפרק באפייה.

 

הרכבת המנה:

  • צורבים את הקבבים במחבת במשך דקה מכל צד ומעבירים לכלי אפייה שמתאים לתנור.
  • יוצקים את היוגורט המתובל על הקבב ואופים בתנור מחומם ל-220 מעלות כ-10 דקות. מגישים מיד.

 

 

 
 
עוד כתבות במדור המסע המופלא של היוגורט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.