המסע המופלא ביוון: עלי גפן בתיבול מיוחד ורוטב יוגורט חם

 
עודכן 11:01 14/11/2017

את הטעם המיוחד נותנת הנענע היבשה, ורוטב היגורט החם מספר עסיסיות כיפית לאחת המנות המופלאות מהמטבח היווני. המתכון למנה שגרמה לגידי ואהרוני להתאהב

 
 
 
 
 

מצרכים לעלי הגפן:


40 יחידות עלי גפן כבושים במלח או טריים


200 גרם אורז עגול


20 גרם נענע יבשה


קורט בהרט


1 כף צימוקים שחורים קצוצים דק


100 גרם בצל לבן מגורר


1 כפית שן שום כתוש


150 מ"ל מיץ לימון טרי


2 כפות סילאן


קןרט מלח פלפל


100 מ"ל שמן זית


מים


 

 

ליוגורט החם:


250 מל יוגורט 3% של דנונה


קורט מלח ים


20 מ"ל שמן זית


1 כף אורגנו טרי קצוץ דק

 

אופן ההכנה

 

  • משרים את האורז העגול עם 500 מ"ל מים פושרים למשך 10 דקות
  • מסננים האורז מהמים. מכניסים לקערה את כל המרכיבים מלבד רוטב היוגורט ועלי הגפן, ומערבבים.

 

 

 
חמיצות נהדרת על הצלחת
חמיצות נהדרת על הצלחת צילום : שיר ויזר
 

הכנת עלי הגפן:

 

  • את עלי הגפן המומלחים יש להפריד ולהניח בקערה יחד עם 2 ליטר מים קרים למשך שעה כדי להוציא את עודפי המלח מהעלים.
  • מניחים על משטח את עלה הגפן כשהצד המחוספס של העלה עם מופנה מעלה.
  • מניחים חצי כף מהמילוי במרכז העלה, מקפלים את שני קצוות העלה פנימה ומגלגלים תוך כדי דחיסה.
  • מניחים בסיר רחב את עלי הגפן המגולגלים בשכבה אחת אחידה וצפופה מאוד.
  • מוסיפים בעדינות מים עד כיסוי. מניחים מעל עלי הגפן צלחת גדולה עמידה לחום כדי לשמור שעלי הגפן לא יזוזו ויתפרקו במהלך הבישול, ומבשלים על אש נמוכה במשך 30 עד 40 דקות כשהסיר מכוסה.
  • בתום הבישול יש לחכות עד שעלי הגפן מתקררים ומתמצקים בתוך הסיר, ורק אז להוציא אותם בעדינות.

 

הרכבת המנה:

 

  • בכלי הגשה חסין חום עם מכסה מניחים את עלי הגפן ממולאים יחד עם מעט שמן זית ומחממים בתנור למשך 5 דק על חום גבוה. פותחים המכסה ויוצקים מעל את היוגורט המתובל.
  • מגישים מיד

 

 

 

 

 

 

 
 

***אסי לוי הוא השף והבעלים של בבי, בן יהודה 106, תל אביב

 
עוד כתבות במדור המסע המופלא של היוגורט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.