הטריק הזה להכנת תפוצ'יפס ביתי יחסוך לכם מלא עבודה וזמן

 
עודכן 16:01 02/11/2017

הרעיון הזה הוא בגדר הברקה. מהרגע שבו מתחשק לכם צ'יפס דק ופריך, תוך 10 דקות יהיה אחד כזה על השולחן בלי שתצטרכו להפעיל את התנור או להתעסק בטיגון

 
 
 
 
 
וכך זה נראה רגע לפני שזה מתחסל בחצי דקה. תפוצ'יפס ביתי
וכך זה נראה רגע לפני שזה מתחסל בחצי דקה. תפוצ'יפס ביתי צילום : פוטוליה
 

לפני הכל, עצה חשובה: לפני שאתן מכינים את המתכון הגאוני הזה, סגרו היטב את החלונות. רעשי הפריכות שיתפזרו לכל עבר במהלך הדקה וחצי שבה תחסלו צלחת שלמה עלולים לעורר עליכם את זעמם של השכנים. זה כל כך פשוט, ממש מהיר והרבה יותר בריא, ומשום מה אנחנו עדיין בוחרים להכניס לגוף שלנו, של הילדים שלנו ואפילו של הנכדים שלנו דברים כל כך מתועשים, מפוצצים במלח ולא בריאים.

 

>> אחרי שתכינו את השניצל בצורה הזאת, בחיים לא תחזרו לשניצל של אמא

>> כל הפרטים על שוק האוכל האסייתי החדש

 

הטריק הזה גאוני במיוחד, מקצר תהליכים ומביא לכך שמהרגע שמאוד מתחשק לכם או לילדים צ'יפס דק ופריך, תוך 10 דקות יהיה אחד כזה על השולחן בלי שתצטרכו להפעיל את התנור או להתעסק בטיגון. הסוד הוא בטכניקת ההכנה: כדי להגיע למרקם פריך, קריספי ומתפצח, צריך לייבש היטב את תפוחי האדמה במהלך הצלייה ולהוציא מהם את כל הנוזלים. בטיגון אפשר לעשות את זה בקלי קלות (אבל מי רוצה כאלה כמויות ש שמן אצלו בגוף?), ובתנור אפשר לצלות ממושכות בחום לא גבוה מדי עד לייבוש והתחלת השלב הקריספי (אבל מי רוצה לבלות 3 שעות בציפייה מול התנור?). ולכן - המכשיר שיכול לעשות את הפעולה הזאת בכלום זמן הוא ידידכם המיקרוגל, שלא רק מרכך את תפוח האדמה במהלך הבישול אלא גם מוציא ממנו את כל הנוזלים והופך אותו לאקסטרה פריך.

 

כאן לא נגמרת החוכמה. כדי להגיע למרקם מנצח וטעם כיפי שעושה חשק לנשנש לנצח, יש להקפיד על כמה כללים טרם הכנסת תפוחי האדמה למיקרוגל. רוצים להכין בבית תפוצ'יפס בריא ודיאטטי בפחות מ-10 דקות? הנה ההוראות ושיטת החיתוך שלב אחרי שלב.

 

 

 

תפוצ'יפס ביתי אקסטרה פריך ודיאטטי


(1 מנה)

מצרכים:


1 תפוח אדמה צהוב רחוץ היטב (לא קלוף) מזן דזירה או כל זן אחר שמתאים לאפייה בתנור


1.5 כפות שמן זית


מלח


 

תוספות אפשריות לתיבול:

תבלין קיג'ון


גרידת לימון ופלפל שחור


פפריקה מעושנת


פרמז'ן מגוררת


אבקת שום מיובש



להגשה: רוטב לטבילה או מעט חומץ

 

 

 

 

 
פרסו הכי דק שאפשר או השתמשו במנדולינה
פרסו הכי דק שאפשר או השתמשו במנדולינה צילום : צילום מסך
 

אופן ההכנה:
1. בודקים שקליפת תפוח האדמה נקייה מאדמה, מציבים על קרש חיתוך ופורסים את תפוח האדמה (על קליפתו) לפרוסות דקות מאוד לכל אורכו. אפשר להשתמש גם במנדולינה (סוג של פומפייה משודרגת) לחיתוך אחיד.

 

 
הקפידו לבחור בצלחת שמתאימה למיקרוגל. תפוחי אדמה משומנים רגע לפני הבישול
הקפידו לבחור בצלחת שמתאימה למיקרוגל. תפוחי אדמה משומנים רגע לפני הבישול צילום : צילום מסך
 
 

2. מניחים את הפרוסות על גבי נייר סופג (מגבת נייר), מכסים בעוד נייר סופג ומהדקים באמצעות הידיים לספיגת הנוזלים מתפוח האדמה. שלב זה חשוב מאוד ומסייע לפריכות הסופית.

 

 
אל תוותרו על השלב הזה. הוא זה שמסייע לאקסטרה קריספיות
אל תוותרו על השלב הזה. הוא זה שמסייע לאקסטרה קריספיות צילום : צילום מסך
 

3. מעבירים את פרוסות תפוח האדמה לקערה ומוסיפים את שמן הזית ומעט מלח. מערבבים קלות באמצעות הידיים ומוודאים ששני צדי הפרוסה מרוחים היטב בשמן ובמלח.

 

 
אפשר להשתמש גם המנדולינה כדי לפרוס
אפשר להשתמש גם המנדולינה כדי לפרוס צילום : צילום מסך
 

4. משמנים מעט עם כפות הידיים צלחת מזכוכית שמתאימה בקוטרה למיקרוגל ומניחים את פרוסות תפוח האדמה בלי שיעלו זו על זו. זה גם הזמן לתבל במה שאוהבים (תבלין קיג'ון/ גרידת לימון ופלפל שחור/ פפריקה מעושנת
גבינת פרמז'ן מגוררת/ אבקת שום מיובש).

 

 
הקפידו לבחור בצלחת שמתאימה למיקרוגל. תפוחי אדמה משומנים רגע לפני הבישול
הקפידו לבחור בצלחת שמתאימה למיקרוגל. תפוחי אדמה משומנים רגע לפני הבישול צילום : צילום מסך
 

5. מכניסים למיקרוגל ומפעילים על העוצמה הכי גבוהה למשך 6 דקות. כשהמיקרוגל מסיים את פעילותו מוציאים את הצלחת ובודקים אם תפוחי האדמה השחימו והתקשו. אם לא, מכניסים לדקה נוספת. כשתפוחי האדמה זהובים וקשים חשוב לא להתנפל! העבירו את הצ'יפס הפריך לצלחת או קערה על ידי הטיית הצלחת והשאירו כשתי דקות בטמפרטורת החדר. רק כאשר הפרוסות לא חמות פריכותן מתייצבת והן מוכנות לאכילה. אפשר לאכול "סתם" ככה או או לבזוק מעליהן מעט גרידת לימון או חומץ, כפי שנהוג לאכול באנגליה.

 

 
הרבה יותר כיפי מהגרסה התעשייתית. תפוצ'יפס ביתי
הרבה יותר כיפי מהגרסה התעשייתית. תפוצ'יפס ביתי צילום : צילום מסך
 
תראו איזה יופי! תפוצ'יפס ביתי מתפוח אדמה סגול
תראו איזה יופי! תפוצ'יפס ביתי מתפוח אדמה סגול צילום : פוטוליה
 



 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.