האבקה האדומה שמשגעת את אוהבי הקינוחים

 
עודכן 05:27 08/11/2017

אבקה אדומה שחורכת קינוחים, אטריות שמחליפות צבעים וקערה שמתכלה תוך כדי האכילה. את הטרנדים האלה אתם מאוד רוצים להכיר מקרוב

 
 
 
 
 
pineapple
pineapple צילום : daaamnroxanne
 

לא שאנחנו רוצים לקרוא לעצמו מיושנים, אבל בזמן שאנחנו מתלהבים עדיין מגלידה שחורה, גרנולה מלוחה וקערת אסאי עם פיצפוצי קינואה, בשאר הפלנטה מדלגים בקוליות קדימה - עם מאבק מוקצן בין אוכל בריא בצבעים מרצדים למנות משוגעות שלא דופקות חשבון לכולסטרול ורמות מסוכנות של סוכרים.

 

כדי להקהות את הצד המסוכן של הכוכבים החדשים בעולם הטרנדים הקולינריים, משתדלים החלוצים והממציאים להציג לעולם מראות פוטוגנים במיוחד ששוברים את הרשת וזוכים לשלל חיקויים. רוצים לדעת מה ימלא לכם את האינסטוש בשנה הקרובה? בין רוטטים, כחולים, סגולים וטרופיים - הנה הטרנדים הקולינריים הלוהטים בעולם, כולל אחד שרושפלד כבר אימץ.

 

>> מפחדים מרביולי? זאת הפסטה הכי מסובכת להכנה בעולם

 

גלידת ראמן


הטירוף הזה, שמציג את הגרסה המתוקה והקרה למרק הראמן האסייתי, יכול להיוולד רק במקום שמפגיש בין אסיה לאמריקה. מדובר ברשת לממכר קינוחים עם סניפים רבים באסיה, כשדווקא בסניף הניו יורקי נולד קינוח טרנדי שמושך אליו אלפי סקרנים. הבסיס לקינוח הוא קרח גרוס וחלב מרוכז, אליהם חוברים כדורי "מוצ'י", קינוח יפני מבצק אורז בעל מרקם "מושי", כדורי מלון ירוק וקוביות מנגו טרי. את המנה חותמות איטריות כחולות ושקופות שנעשות במקום מדף ג'לי אלסטי שנקצץ ביד מיומנת לרצועות דקות. הקרח נמס לאיטו, מתערבב עם המתיקות של החלב ומיצי הפרי הרעננים, והתוצאה היא בסיס נוזלי ממש כמו מרק עם מדוזות מתקתקות שצפות בתוכו.

 

 
מפלט משמח מיוגורט עם פירות. ראמן
מפלט משמח מיוגורט עם פירות. ראמן צילום : caojasmine
 

 
 

סגול ולא חציל


בישראל פחות הרגשנו את זה, אבל בשנה האחרונה הצטרפו לא מעט סגולים אל הכרוב הוותיק - ביניהם גזר, תירס ובטטה - כשהכוכבת היא ללא ספק הכרובית הסגולה שהפכה למרקים קרמיים וסלטים נועזים. בתחום המתוק והבריא פרי האסאי וה"dragon fruit" צובעים בסגלגליות נועזת גלידות ושייקים שמקושטים בפטל ואוכמניות.

הטרנד הסגול מגיע לשיאו בימים אלה במוצר חדש, איטריות אורז שקיבלו את השם "מג'יק נודלס", המשנות את צבען מכחול לסגול כשהן באות במגע עם מיץ לימון. לפני כחודש אף נפתחה בשכונת וויליאמסבורג הניו יורקית מסעדה תאילנדית בשם "thaimee" שמגישה את אטריות הפלא הדקיקות יחד עם נענע, שאלוטס ורוטב לימוני חריף, ביחד עם בשר או שרימפס.

 

 
purple
purple צילום : hongthaimee
 

צמר גפן בוריטו


גם "שערות הסבתא", הממתק האסור של ילדותנו, יוצא מן הבוידעם וזוכה לקאמבק בלתי צפוי. בישראל קיבלנו ניצנים של הטרנד הזה במסעדת "אמריקה", ואפילו רושפלד הגיש צמר גפן מתוק ומוזהב ב"ג'ונתן פוד קלאב", אבל בעולם שערות הסבתא פשטו על כל חלקה טובה באגף המתוקים. הן השתדכו לגלידות, קאפקייקס, דונטס, החליפו את המרנג בעוגיות המקרו ויצרו פרזנטציה מרהיבה כשנמסו לתוך קוקטיילים אלכוהוליים או התמוטטו לתוך משקאות קפה. בטוקיו תמצאו ממש עכשיו ברחובות ענן של צמר גפן ענקי בכל צבעי הקשת.

 

>> 5 עוגות מעולות לסופ"ש

 

בכלל, הטרנד הזה משתלב בצורה מושלמת עם טירוף ה-rain bow שמכניס את כל צבעי הקשת לתוך האוכל ועם טרנד ה-unicorn שצובע מנות בצבעי פסטל ילדותיים ונעימים. הגדילו לעשות "sugar sugar" שנפתחה השנה בקנדה, בה מגישים בוריטו ענקי, כשאת הטורטייה מחליפה שכבה עבה של שערות סבתא תכולות ובה טמונים שלושה כדורי גלידה צבעוניים במיוחד. לאחר גלגול והידוק נחצית המנה לשניים ממש כמו הבוריטו המקורי.

 

 
שוגר ראש בצלחת. בוריטו צמר גפן
שוגר ראש בצלחת. בוריטו צמר גפן צילום : Airreall Kinder
 

ההשראה מהרגל הקרושה


הרבה דברים טובים ומוזרים מגיעים מיפן, אחד מהם שחצה את גבולות אסיה ושיגע את העולם וחובבי הקונדיטוריה בפרט היא העוגה הרוטטת או ה"מרקדת". מדובר בעוגת גבינה פשוטה במיוחד, ללא קרם או ציפוי, שייחודה הוא המרקם הקליל והפלאפי ומשקלה הקל כשל נוצה. אחרי שריקדה במאות סרטונים ברשת, אפשר לומר שלמנה האייקונית והוויראלית הזאת יש יורש: הכירו את האומלט הרוטט, חביתה עגולה, שמנמנה, ופלאפית בעלת איכויות של סופלה ותנועתיות מרשימה. הכוכב העולה הוגש לראשונה במסעדת "la mere poulard" שבטוקיו, ומשם התפשט הטרנד למסעדות, בתי קפה ובשלנים פרטיים שמנסים לחקות את המקור. המסעדה אוחזת במתכון סודי השמור בקנאות, ולפי מה שראינו איש עוד לא ניצח את האומלט המרקד המושלם שלה.

 

 
חייזר בהתהוות. אומלט מרקד
חייזר בהתהוות. אומלט מרקד צילום : pecopekobeads
 

 

קערה אכילה


השנה אוכל העולם את האוכל שלו מתוך קערות. זה התחיל בטרנד ה"פוקי" מהאווי, המשיך לקערות ה"בודהה" הבריאותיות ששטפו את הרשתות החברתיות בירקות צבעוניים, והמשיך לקערות הסמוד'יס המתקתקות, שלאחרונה הפציעו בארץ ב-urban shaman בנחלת בנימין. הקערות אף הצליחו לחדור לשוק המזון המהיר ולאחרונה פרסמה רשת "טאקו בל" המקסיקנית תפריט שלם המוקדש למנות בקערה. בחודשים האחרונים תופס הטרנד כיוון אקזוטי, כשאת תפקיד הקערה ממלא אננס חצוי. התוצאה גם פונקציונלית, גם פוטוגנית להפליא וגם טעימה. מה ממלאים בו? תתפלאו לשמוע שהכל הולך: החל מדגים נאים, סלטים קרים ופירות ים, ועד לתבשילי בשר המונחים לצד אורז, וזה טעים ומרענן ומגניב.

 

 
מתכלות בהנאה. קערות אננס
מתכלות בהנאה. קערות אננס צילום : foodieonfleek
 

האבקה האדומה שחורכת קינוחים ורטבים


אנחנו פונים לחברת "שטראוס-עלית" בתחינה להתחיל לייבא אלינו את "cheetos flamin hot", שהוא כמו קראק לאוהבי הג'אנק פוד. מדובר בגרסה הלוהטת של החטיף המוכר, שמגיע בצורת מקלות ומצופה אבקה אדומה חריפה שנדבקת לידיים וחורכת את הלשון. הטרנד הזה תפס תאוצה בצורה כה מטורפת, עד שבחודש האחרון הוקמה מסעדת פופ אפ אלגנטית בטרייבקה שבניו יורק, שהגישה למשך שלושה ימים מנות שמתבססות אך ורק על החטיף. כחלק מהטירוף סביבו בארצות הברית, הוא זכה להשתלב כמעט בכל מאכל שתדמיינו, החל מתוספת לפיצה, המבורגר ומק אנד צ'יז, דרך מלווה לנקנקייה וטאקו ועד לציפוי לסושי או כנפיים לוהטות, ואפילו כרוטב לספגטי, משקאות, קוקטיילים וגלידה.

בתוך בליל היציאות החד פעמיות יש מנה שעושה רושם שהיא כאן כדי להשאר. ה-"elote", סטריט פוד מקסיקני של תירס על מקל בציפוי אבקת צ'ילי. בחסות הטרנד נצבע הקלח באבקת הצ'יטוס האדומה והלוהטת, שמשתלבת נפלא עם העסיס המתוק ומעניקה לו קראנצ'יות חריפה. מתי כבר יגיע לישראל?

 

 
הסרירצ'ה החדשה. צ'יטוס פלמין הוט
הסרירצ'ה החדשה. צ'יטוס פלמין הוט צילום : sycotic panda
 

פיצה אבוקדו


האבוקדו נמצא באור הזרקורים כבר הרבה זמן. לפני שנה היה זה הטוסט אבוקדו שהפיל את הרשת, אבל אפשר כבר לבשר שהוא לגמרי שייך ל-2016. הלהיט האבוקדואי התורן היא פיצה קרמית, ירוקה ואפילו די בריאה. הייתה זו מסעדת ""avocado show שנפתחה השנה באמסטרדם, שהוכיחה לעולם שהאבוקדו יכול בהחלט להיות הנושא ולא רק הנשוא בתפריט ובצלחת. כריכים רבי קומות, נשנושים וסלטים, כשבכולם חיתוך וצילחות האבוקדו מגיעים לדרגת אומנות. אחת הפיצות היותר סקסיות מוגשות בבר אוכל טרנדי בשם "kola house" בניו יורק. ללא רוטב עגבניות וללא גבינה, האבוקדו נערם בפרוסות שוות בגודלן על בצק שנע בין פיתה לפיצה, כשהתיבול המנימליסטי של פטרוזיליה, לימון ומלח יוצר את המאנצ' הכי מרענן ובריא שאפשר לאחל לגוף הרעב.

 

 
התחליף הבריא לפיצה ביאנקה. פיצה אבוקדו
התחליף הבריא לפיצה ביאנקה. פיצה אבוקדו צילום : cristywedplanner
 

 

 

 
עוד כתבות במדור אוכל - מובייל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.