המסע המופלא: השגנו את המתכון למנה שהוציאה את גידי גוב מגדרו

 
עודכן 09:30 13/11/2017

אחרי אינספור בקשות שהגיעו אלינו בתום הפרק, הצלחנו להשיג את המתכון לפול מ'טחון. והנה בשורה משמחת עוד יותר: תוכלו לטעום את המנה במשך שבוע בלבד באחת המסעדות המעולות בתל אביב

 
 
 
 
 

פול מ'טחון


 

מצרכים:


1 קילו פול יבש, מושרה למשך 12 שעות


20 גרם כמון שלם


30 גרם כמון טחון


100 מ"ל שמן זית


קורט מלח ופלפל


60 מ"ל לימון סחוט


10 גרם פפריקה


להגשה: לחם פרנה

 

 
הנחמה החורפית המושלמת. פול מ'טחון
הנחמה החורפית המושלמת. פול מ'טחון צילום : צילום מסך-
 

אופן ההכנה:

  • שוטפים את הפול מי ההשרייה ומכנסים לסיר. מבשלים בהרבה מים עד שפולי הפול צפים בתוך הסיר. מביאים לרתיחה ומנקים את הקצף מהחלק העליון של הסיר, וחוזרים על הפעולה מספר פעמים עד שאין יותר קצף.
  • מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים עד שפולי הפול מתרככים. מסננים מהמים אך שומרים לפחות ליטר ממי הבישול של הפול בצד.
  • מכניסים לסיר נקי ורחב חצי מכמות שמן הזית ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים לשמן את הכמון השלם ומערבבים במהירות. מוסיפים פנימה את הפפריקה והכמון הטחון. ממשיכים לערבב כדקה
  • מוסיפים את פולי הפול הרכים, ועם מטרפה גדולה מועכים את הפול לפירה. מוסיפים את מיץ הלימון ואת שארית מי הפול ששמרנו בצד. טוחנים את הפול עם בלנדר ידני עד לקבלת מרקם קרמי סמיך. מוסיפים מלח ופלפל ומזלפים את שארית שמן הזית .
  • יוצקים את הפול מטחון לכלי חסין אש עם מכסה או טאג'ין ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 5-10 דקות. מגישים מייד עם עוד כמון טחון, שמן זית ופפריקה, יחד עם לחם פראנה חם.

>>מנת הפול מ'טחון תוגש במסעדת בבי החל מהיום (9.11) ועד חמישי הבא (16.11).

בבי - בן יהודה 106, תל אביב

 

 
 
עוד כתבות במדור המסע המופלא של היוגורט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.