תזרקו כרוב פרוס לתנור לחצי שעה, ותראו איזה סלט ייצא לכם

 
עודכן 11:52 14/11/2017

רוב הרטבים לסלט מכילים המון קלוריות, אבל בסלט הזה משתמשים בחומרים הרבה יותר בריאים ורזים. חברו עם סטייקים של כרוב, וחצי עבודה כבר עשיתם

 
 
 
 
 

סלט כרוב צלוי ושעועית לבנה

 

מצרכים
• חצי כרוב אדום קצוץ גס
• 2 כפות שמן זית
• 2 כפות עלי טימין טרי
• כף סילאן
• 2 כוסות שעועית לבנה מבושלת
• 2 גזרים פרוסים
• חצי כוס בצל ירוק קצוץ
• כוס עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, בזיליקום, פטרוזיליה - מה שרוצים)
• 200 גרם עלי בייבי קצוצים גס
• 1 פלפל חריף קטן קצוץ
• 3/1 כוס אגוזי מלך קצוצים

 

לרוטב
• 5-4 כפות שמן זית
• 3 כפות חומץ יין לבן או חומץ אגוזים
• מיץ וקליפה מגוררת מליים/לימון אחד
• ממתיק נוזלי ללא קלוריות בכמות שוות ערך ל-1 כף סוכר
• 1 שן שום כתושה
• כפית מלח
• חצי כפית פלפל שחור גרוס

 

אופצייה להגשה
• 200 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות

 

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-220 מעלות על מצב טורבו.
2. מערבבים את הכרוב עם השמן זית ומכניסים לתנור לכ-30 דקות עד שצלוי היטב אבל לא נשרף.
3. מערבבים את הכרוב הצלוי עם הסילאן והטימין ומחזירים לתנור לעוד 3-2 דקות צלייה.
4. מערבבים את חומרי הרוטב בכלי נפרד.
5. מכינים את חומרי הסלט לפי ההוראות הנ"ל, מוסיפים את הכרוב והרוטב ומערבבים היטב.
6. מגישים עם קוביות גבינה מלמעלה.

 


 
עוד כתבות במדור אוכל - וידאו
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.