שפים משחקים באגוזים

 
עודכן 08:51 18/04/2006
ורד ברלל

"באגוזים נשחקה חג הפסח בא". לרגל החג נתנו לשפים וקונדיטורים מובילים לשחק באגוזים, וקיבלנו מתכונים כשרים לפסח על טהרת הפיצוחים

 
 
 
 
 

לא פחות משירי החג ומשחקי החג של הילדים, מאפיינים אגוזים את חג הפסח , והאמת שגם שקדים, בוטנים וכיוצא באלה . מקום של כבוד שמור לפיצוחים הקטנים, הבריאים והטעימים האלה במטבח. פנינו לשפים וקונדיטורים והצענו להם לשחק באגוזים,לבנות עבורנו מנות פשוטות, טעימות וכשרות לפסח, כדי שיהיה לכם מה לעשות עם כל האגוזים שיישארו.
 

סלט עוף בפקאנים,ענבים ופרג

מנה אביבית מאוד, מתאימה וכשרה לפסח ממסעדת OM של השפית איילת אור המצרכים: לרוטב; 1 כף מיונז 4 כפיות חומץ תפוחים 5 כפיות דבש 2 כפיות פרג מלח/פלפל לפי הטעם לסלט; 800 גרם רצועות חזה עוף 3/4 כוס פקאנים קלויים 2 כפות ענבים אדומים ללא חרצנים 3 גבעולי סלרי קצוצים דק חסה טרייה אופן ההכנה; 1.לרטב; מערבבים את המצרכים לרוטב עצמו בקערה .יש להשאיר בקירור עד לשימוש ( ניתן להשאיר בקירור עד יומיים . . הכנת הסלט; 1. מחממים תנור מראש ל 180 מעלות. מניחים את רצועות חזה עוף בשכבה אחת בכלי לאפייה עם חצי כוס מים. 2. מכסים בנייר אלומניום ואופים במשך 25 דקות. 3. מוציאים את הכלי מהתנור ומעבירים את רצועות העוף לכלי נפרד למשך 10 דקות בטמפרטורת החדר. 4. מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים נוספות. 5. לאחר הקרור, חותכים את רצועות העוף לקוביות. 6. מערבבים בקערה עם הפקאנים , ענבים , סלרי והרוטב. מומלץ להגיש את הסלט על מצע של חסה .
 

טונה אדומה במעטפת אגוזי קליפורניה

מנה מעניינת, כשרה ובריאה של טונה אדומה במעטפת אגוזי קליפורניה על מצע של טרין ירקות שורש בליווי אפונה סינית עם טופו ואגוזי קליפורניה. של השף שרון קונפורטי עמיר, תדמור. המצרכים למנה אחת; 200 גר' פילה טונה אדומה 100 גר' אגוזי קליפורניה גרוסים 1 כף חומץ בלסמי 1 כף מיץ אשכולית אדומה סחוט טרי קורט מלח, פלפל 4 העונות אופן הכנה; 1. במחבת חמה ללא שמן קולים את אגוזי קליפורניה הגרוסים עד להזהבה. 2. במקביל מערבבים את החומץ הבלסמי ומיץ האשכולית, ומשרים את נתח הדג למשך כ 20 דקות בתוספת כמה גרגירי פלפל 4 העונות. 3. מחממים מחבת פסים (ללא שמן) ומניחים בתוכה את הדג. צורבים כדקה מכל צד וממליחים. 4. טובלים את הדג בתערובת האגוזים הקלויים. לרוטב; 5. מצמצמים במחבת את החומץ הבלסמי ומיץ האשכולית האדומה. המצרכים לטרין ירקות שורש; 1 בצל קטן 1 גזר קטן חצי כרישה 1 שורש פטרוזיליה 3 מקלות סלרי 1 בטטה בינונית 1 ארטישוק ירושלמי 1 שן שום קלופה 10 גר' אגוזי קליפורניה גרוסים מס' ענפי תימין ורוזמרין כף שמן זית מלח, פלפל לבן אופן ההכנה; 1.קולפים את הבטטה . מוסיפים ענפי טימין, מורחים במעט שמן זית. 2. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל30 דקות. 3. קולפים את הארטישוק הירושלמי , מורחים במעט שמן זית, מוסיפים ענפי רוזמרין. 4. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל30 דקות. 5. מוסיפים לסיר מים רותחים את הבצל, הגזר, הכרישה ושורש הפטרוזיליה. 6. מרתיחים עד לריכוך מלא, מסננים ומייבשים היטב מנוזלים, מוסיפים את שן השום ומועכים הכל יחד עם האגוזים. 7. את הבטטה והארטישוק הירושלמי חותכים ומסדרים הכל יחד בשכבות לפי הצבע צבעים. אפונה סינית עם טופו ואגוזי קליפורניה; המצרכים; 80 גר' אפונה סינית 30 גר' טופו 2 כפות סויה 10 גר' אגוזי קליפורניה שלמים 1 שן שום חתוכה לפרוסות גרידת ג'נג'ר נענע כפית שמן שומשום קישוט: בצל ירוק + ג'וליין רצועות גמבה אופן ההכנה; 1. קוצצים את הטופו. 2. משרים את הטופו ברוטב הסויה. 3. במחבת חמה מוסיפים מס' טיפות שמן שומשום, מוסיפים שום, מקפיצים את האפונה הסינית, מוסיפים טופו, ג'ינג'ר, אגוזים ונענע בסיום. מקשטים בעלי נענע טריים ,רצועות בצל ירוק ורצועות גמבה. המתכון באדיבות אתר "אכול ושטו"
 

עוגיות מקרונן

עוגיות המקרון הפכו לסמל צרפתי מלא שיק, פסח זו הזדמנות נפלאה לשמור על פאסון עם ניחוח חו"ל ובכל זאת להשאר כשרים לפסח. המתכון למקרונים קלאסיים של ברוך ממבו, קונדיטור ובעלים רשת קונדיטוריות "ממבו" המצרכים: 4 חלבונים בטמפרטורת החדר. 1/2 2 כוסות אבקת סוכר (כ 300 גרם) 150 גרם שקדים למילוי שוקולד: 1 מיכל שמנת מתוקה 250 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה אופן ההכנה: 1. מקציפים היטב את החלבונים עם מחצית מכמות אבקת הסוכר. 2. טוחנים בלמעבד מזון את השקדים עם אבקת הסוכר שנותר. עד לקבלת תערובת אבקתית דקה שעוברת במסננת (מה שנותר, טוחנים שוב) 3. מזליפים עיגולים בקוטר של 3 ס"מ על גבי נייר פרגאמנט. 4. משהים כשעתיים ללא כיסוי על השולחן. 5. אחרי שהקציפיות המתינו בטמפרטורת החדר מכניסים אותן לתנור שחומם מראש ל 150 מעלות למשך 15-20 דקות. להכנת הגנאש: 1. מביאים את השמנת לרתיחה, ברגע הרתיחה מכבים את האש. 2. מכניסים את השוקולד לשמנת שרתחה, ממתינים כ5 דקות ומערבבים הטב עד שכל השוקולד נמס. 3. מכניסים למקרר ל 12 שעות כדי שהשוקולד יתגבש. 4. יש להוציא מהמקרר כשעה לפני השימוש. להרכבת המקרונים: מורחים על קציפה מוכנה אחת מעט מהגנאש ומדביקים קציפה נוספת. הערה: ניתן ליצור מקרונים בצבעים שונים על ידי הוספת צבע מאכל או מחית פרי מרוכזת.
 
 

פקאנים מתוקים

המצרכים: 5 כוסות פקאנים שבורים 1 חלבון ביצה 1 כוס סוכר 1 כפית קינמון 2 כפיות אגוז מוסקט 1/2 כפית מלח 2 כפיות פלפל גרוס אופן ההכנה: 1. טורפים את החלבון עם כפית מים. מוסיפים אגוזים ומערבבים היטב עד שהכל מצופה היטב. 2.מערבבים בקערה את הקינמון, אגוז מוסקט, סוכר, פלפל ומלח. מוסיפים את האגוזים ומצפים אותם היטב. 3. משמנים תנית אפייה בחמאה. 4. אופים ב 160 מעלות כ 20 דקות. 5. מוציאים לצלחת לקרור ושומרים בכלי אטום.
 

עוד כתבות בפרויקט פסח

סלט דגים מקבץ מתכוני פסח שיראה בסדר לעבור את הסדר סיגנון עוגות לפסח מתכוני פסח קלאסיים הכל על המצה לחמא עניא
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות