סופריטו חגיגי

 
עודכן 08:59 23/04/2006
מאיה קאופמן

מתכון השבוע: מעדן של בשר, תפוחי אדמה ובטטות. ארוחה שלמה בסיר אחד

 
 
 
 
 

המצרכים לשישה סועדים:

600 גר' כתף או שריר או צלעות או צוואר חתוך לקוביות בגודל של 2.5-3 ס"מ 2 בצלים גדולים פרוסים 2 שיני שום קצוצות מעט שמן לטיגון הבצל והשום 4 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים גס 2 בטטות בינוניות קלופות ופרוסות גס ½2 כוסות מרק עוף מלח 1/4 כפית פלפל שחור 1/2 כפית בהרט שמן לטיגון עמוק
 

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר 4 כפות שמן מוסיפים בצל ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים שום ומטגנים קלות כדקה נוספת. מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים היטב. 2. מוסיפים לסיר את מרק עוף, מביאים לרתיחה ומתבלים. מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים עד לריכוך הבשר כשעתיים. 3. בזמן הבישול, מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק ומטגנים את פרוסות תפוחי האדמה והבטטות עד להזהבה. מספיגים בנייר סופג. 4. בתום השעתיים מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר עם הבשר, טועמים ומשלימים טעמים ( תפוחי האדמה סופגים טעמים כך שזה חשוב מאוד) . מבשלים יחד על להבה נמוכה מאוד כשעה נוספת. למשקיעים; בסיר נקי מסדרים שכבת תפוחי אדמה מטוגנים , בשר ובצל ושוב תפוחי אדמה בשר ולבסוף בטטה את נוזלי בישול הבשר מוסיפים לסיר מכסים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה בסיום מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים
 
המתכון באדיבות "אדום אדום", בשר טרי תנובה. פיתוח המתכון אבי שטייניץ
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות