בדרך לצפון

 
עודכן 12:19 27/04/2006
בוקי שטרום

האביב הגיע, וזה הזמן לצאת לטייל קצת בצפון הפורח. בדרך המסעדות מתרעננות בתפריטים חדשים, אלכוהול ומבצעי אביב צפונית מתל אביב

 
 
 
 
 

מתיחת פנים לאלבטרוס

המסעדה בגעש מתחדשת עם האביב, ובימים אלה שינתה פניה. מרסטו בר קלאסי הופכת למטבח ערבי מערבי. לשינוי תרמו שני שפים שחר זינגר (לשעבר קרן, אלי אולי, פרידה, טורקיז ועוד), ובילאל זועבי (ממסעדת סהרה בצפון) המשיקים כעת את התפריט החדש שמשופע בטעמים של שמן זית, שום, לימון ורכז רימונים ומתפאר במיטב של המטבח הערבי הבלאדי בשילוב הטעמים של המטבח המערבי האירופאי הקלאסי. הצצה לתפריט החדש תגלה לכם; מנות ראשונות כגון: חציל באלדי על האש- קלוי עם שום ושמן זית, רכז רימונים, עלי זעתר ואגוזים (29 ש"ח), קובה פירות ים - בטחינה גמל שכמית וכרוביות מטוגנות (37 ש"ח). קלמרי ממולא בקרם חצילים על רוטב עגבניות וגבינת צאן כפרית באלדית (45 ש"ח)ועוד.. מנות עיקריות כמו: קבב סהרה על הסכין- ברוטב עגבניות עשיר, אורז, בטג'ין אישי עטוף בפיתת הבית (67 ש"ח), אוסובוקו טלה- קדירת שוק טלה, ירקות שורש וגרגירי חומוס ברוטב לימון עדין (93 ש"ח). אנטריקוט- בגריל עם רוטב ציר בשר וסירופ רימונים (91 ש"ח) ועוד. המסעדה אלבטרוס הנושקת למגרשי הגולף של געש, ופתוחה משעות הבוקר ועד חצות הלילה. מציעה לצד התפריט גם מגוון ארוחות בוקר, ובר משקאות פונקציונאלי. המסעדה מתאימה גם לאירוח מסיבות ואירועים כל השנה. אלבטרוס- מטבח ערבי מערבי סמוך למגרשי הגולף בגעש. 09-9510325.
 

שפים באוקטגון

ערבי רביעי בצפון הפכו לחגיגת טעמים. אחת לשבועיים החלה מסורת של ערבי שף, לרגל יום הולדתה החמישי של המסעדה. מדי שבועיים יפתיע השף עם תפריט מטעמים חדש במסעדת הבשרים, הצמודה לבסיס חיל האוויר ברמת דוד, אחת לשבועיים, בימי רביעי, יפתיע השף את באי המסעדה בתפריט חדש וחד פעמי לאותו ערב בלבד. הרעיון שמאחורי ערבי השף הוא לחגוג באופן מקורי את יום ההולדת החמישי של המסעדה. "לרגל האירוע החלטנו לצאת משגרת הכנת הבשר ולהפתיע את הסועדים. מדי יום רביעי אחת לשבועיים יכינו השף וצוותו תפריט יצירתי תוך כדי שימוש בטכניקות ובחומרים ברמה קולינארית של 3 כוכבים" אומר דודו ששון, מבעלי המסעדה ומוסיף, "אנו מתכוונים להפתיע את חובבי הבשר ולהגיש להם לצלחת מאכלים שהם אינם מכירים". אוקטגון יש להזמין מקום מראש 04-6415333
 

קיץ של אניס ב Tike

לכבוד הקיץ יצרו במסעדה הטורקית שבהרצליה מגוון קוקטיילים מיוחדים המתאפיינים בשילוב שבין הטעם הטורקי המסורתי, לבין הסביבה ההיי-טקית המודרנית הישראלית, במשקאות הללו ניתן לחוות את הקסם של הטעם הטורקי האותנטי בשילוב עם טעמי קוקטיילים מוכרים בכל אגן הים התיכון נודעים משקאות האניס כאפריטיף נהדר הפותח תיאבון; האוזו, הערק, הפסטיס, הפרנו והראקי. הראקי, חלק בלתי נפרד מהארוחה הטורקית, נחשב לאניס האיכותי ביותר בזכות תהליך הכנתו; החל בחומר הגלם האיכותי וכלה בהשריית התבלינים המיוחדים במשקה המתקבל. התוצר הסופי הוא משקה ארומאטי במיוחד, ובעל "חלקות" נהדרת וייחודית. הראקי מיוצר ברמות שונות ובדרגות יישון שונות. במסעדה כעשרה סוגים שונים של ראקי. הראקי בצורתו הקלאסי מוגש נקי, בכוס שמורה בכלי כסף קפוא, ולצידו מים וקרח למהילה לפי הטעם האישי. הבר של המסעדה הטורקית המודרנית שבהרצליה פיתוח, פותח את הקיץ במגוון קוקטיילים חדשים שמבוססים על ראקי, כמו: קוזמוראקי; פתיח לארוחה: שילוב מושלם של טעם אניסטי קליל עם טעמים פירותיים של מיץ רימונים, לימון טרי וטוויסט של משמש. פתיח נהדר לארוחה. 38 ש"ח. תרבוש- קוקטייל סאוור המשלב רעננות של נענע עם אשכולית אדומה וראקי בתוספת נגיעה של סירופ רימונים 34 ש"ח. ועוד. טיקה שנקר 11, הרצליה פיתוח 9728191- 09
 

בשרים במסעדת פורטר האוס שבצומת בן דרור

בימים אלה נפתחה מסעדה כפרית בצומת בני דרור. תחת ניהולו של המסעדן צחי בר-אבן (הבעלים של סעדת "קזנקי"). המטבח הינו מטבח מתמחה בבשרים. העיצוב כפרי, במרכז המסעדה בר היושב אל מול תנור הטאבון ומראות הגריל. למסעדה מגוון מנו ראשונות צמחוניות ובשריות. פורטר האוס, דרך בני דרור 8, אזור התעשייה תל מונד 09-7969666
 
 

אלכוהול ב TEMPLE BAR

אם אתם כבר בדרך, ממש ליד תל אביב, בבית הספר לאלכוהול שבסינמה סיטי ב 30/04/06 יום ראשון תערך הרצאה על קוניאק וסיגרים; החיים הטובים מרכז האלכוהול מארח את המומחה לקוניאק טל כהן ואת חברת הסיגרים "דוידס ישראל" Temple Bar – Irish Pub סינמה סיטי, גלילות, רמת השרון. 6995536
 

פסטיבל "ג'אז על המים"

סקסופון וקוקי סאן ז'אק לצד גלים ושקיעה, זו מנת האביב שמציעה המסעדה ההרצלינית, השוכנת על חוף הים. ארבעה תלמידי ביה"ס "רימון", מגמת מוסיקה ברמת השרון: מאי טנא (סקסופון), עמרי רחום- טויג (תופים ומרימבה), אורי בן אהרון (בס) ויאיר השחר (גיטרה). יופיעו במסעדה בסדרת מופעי שישי אחר הצהריים על חוף השרון בהרצליה פיתוח. החל מ- 28/4 ועד ה- 14/6 משתיים בצהריים ועד ארבע וחצי. מסעדת "על המים" חוף השרון, הרצליה, 09-9501767
 

איטליה במלון פסטורל

בסוף השבוע, 27-29 לאפריל, המלון בכפר בלום חוגג באופרה, צלילים טעמים ונופים בסוף שבוע שלם מארץ המגף שף המלון מארח את שף מנה שטרום וגם הסימפונט רעננה באריות ודואטים ממיטב האופרות האהובות המופע המרכזי יערך ביום שישי, מהשעה תשע וחצי בערב באודיטוריום "למות מאהבה" קונצרט חגיגי מאת הסימפונט רעננה, בניצוח, דודי זבה. אריות ודואטים מאופרות אהובות של ורדי, פוצ'יני, רוסיני, דוניצטי ועוד... אם אתם מטיילים בסביבה, הקונצרט פתוח לקהל במחיר 55 ש"ח בין האופרות, הצלילים ונופי הגליל, יחשוף השף, מנה שטרום, את סודות המטבח האיטלקי, במגון ארוחות גורמה שיכין במהלך סוף השבוע. מלון פסטורל כפר בלום 04-6836611
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות