מאפינס שוקולד ופירות

 
עודכן 09:01 28/04/2006
ורד ברלל

מתוק לשבת: מאפינס עם בננה, שוקולד ושזיפים מיובשים. מאוד בריא, משביע והכי חשוב, מתוק

 
 
 
 
 

חטיף מוצלח: הוא ממלא, משביע וטעים, ובתוספת לכוס תה צמחים יכול לשמש יופי של ארוחת ביניים.
 

המצרכים

100 גר' חמאה 1 כוס סוכר (אפשר חום) 2 ביצים גדולות 3/4 1 כוס קמח 1 כפית אבקת אפייה 1 כפית תמצית וניל 1/3 כוס צימוקים בהירים שטופים 1/2 כוס שזיפים מיובשים מגולענים, שטופים היטב וחתוכים לקוביות קטנות (1/2 ס"מ) 3 בננות בשלות מעוכות למחית (בעזרת מזלג) 3 כפות פצפוצי שוקולד צ'יפס (לא חובה) 21 כפית סודה לשתייה 1 גביע לבן
 

אופן ההכנה

1. מעבדים במעבד מזון את החמאה והסוכר. 2. מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבוב. 3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה ותמצית הווניל. מוסיפים לתערובת החמאה. 4. מערבבים את יתר החומרים בקערה נפרדת ומוסיפים לתערובת. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. 5. מניחים מנג'טים (עטרות נייר) בתבנית שקעים, וממלאים אותם עד 2/3 גובה. 6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות. מוציאים מהתנור, מניחים עוד כשתי דקות לצינון ומשחררים מהתבנית.
 
המתכון באדיבות מגזין "דרך האוכל"
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות