חגיגות חודש מאי

 
עודכן 20:09 11/05/2006
בוקי שטרום

החגים מאחורינו האביב לפנינו, ופריחה קולינארית משגשגת בארצנו. חודש מלא באירועים והפתעות קולינאריות

 
 
 
 
 

חודש בשרים ב-Black Bar 'n' Burger

צחי בוקששתר מארח חברים למפגש בשרים במסעדות הבשר שלו בסינמה סיטי, ובפארק המדע ברחובות. מידי שבוע במהלך החודש יתארחו השפים ארז קומורבסקי, חיים כהן, דוחול ספאדי ואורית פרי. כל שף ירכיב יחד עם בוקששתר מנה בשרית שמאפיינת את התפיסה הקולינרית המאפיינת את השף באופן בו הוא משתךב עם מטבחו של בוקשתתר. המנה המיוחדת תוגש במהלך שבוע ימים במסעדה, ותעלה 64 שקלים. מפגשי הבשרים יתחילו ב-7 לחודש עם השף ארז קומורבסקי מ"לחם ארז" שיגיש עם בוקשתתר עוגת עלי גפן ובשר טלה. מ-15 לחודש יתארח חיים כהן שיכיןאת מנת אורפה קבב מגולגל על שיפוד ברוטב יוגורט. בשבוע השלישי, המתחיל ב-21 למאי יתארח דוחול ספדי, שף מסעדת דיאנה הנצרתית, אשר יגיש מנה של ארטישוק ממולא בבשר טלה קצוץ ומנה מיוחדת של קבב בעדשים אדומות. בשבוע האחרון של החודש, תתארח השפית אורית פרי עם מנת הקוקלה הטריפוליטאית. Black Bar 'n' Burger סינמה סיטי 03-6991100 Black Bar n' Burger רח' המדע 6 פארק המדע, רחובות 08-9361230
 

תפריט שחיתות מיוחד ב-Comme il faut caffe

בית הקפה-ביסטרו השייך לבית האופנה יציע ללקוחותיו במהלך כל החודש תפריט שחיתות חדש תחת השם "בתאבון מותק". התפריט המיוחד יוצע לצד התפריט הקבוע של המקום. התפריט הושק במסגרת קטלוג האופנה החדש של החברה לקיץ 2006 שבא למחות כנגד התכתיבים החברתיים הקובעים כיצד נשים צריכות להיראות, להתלבש, להתנהג ולאכול בחברה. הרעיון העומד מאחורי החידוש: אוכל בריא שאינו עומד בסתירה לעונג. בריאות יכול להיות גם טעים ולא חייב להיות רק עלים ירוקים. בתפריט השחיתות ניתן למצוא מנות מגוונות, ביניהן קערה גדולה של צ'יפס תנור עם מטבלים מוגשת עם בירה צ'כית בהירה או כהה. מלפאטי-כופתאות תרד וגבינות ברוטב רוזה מוגשות עם כוס יין קיאנטי. תותי שדה מוגשים עם קרם פרש ושוט של ליקר צ'ילי קפוא וכן מנות זוגיות עשירות. התפריט החדש ילווה בחולצות "בתאבון מותק" שילבשו מלצרי הקפה במהלך החודש, ובאביזרים נוספים דוגמת מפיות מיוחדות שעוצבו לרגל השקת התפריט. קום איל פו האנגר 26 - נמל תל אביב 03-5449211
 

מאי במלון הסקוטי

במהלך חודש מאי יציע המלון הטברייני סדנאות, הרצאות, טעמים וניחוחות של אלכוהול ואוכל. בסוף השבוע 18-20 המלון מוקדש לנפלאות סקוטלנד-ארץ הוויסקי. אורחי המלון ייצאו למסע במגוון סדנאות והרצאות בעקבות רזי הוויסקי, הנופים והסיפורים מהטירות העתיקות בסקוטלנד. במהלך האירוע ילמדו האורחים על תהליך ייצור הוויסקי, טעמיו והתאמתו אל מנות ארוחות הערב. בתום הסעודה תימשך "חגיגת הוויסקי" בפאב שבמלון עם להקת בוראן במופע: "צלילי אהבה מסקוטלנד", שיהיה פתוח לקהל הרחב, עלות סעודת הוויסקי והמופע המוזיקלי יהיו 250 שקלים. במסגרת אירועי התרבות במלון מציעים לקהל בסוף השבוע של 25-26 במאי, סוף שבוע שכולו יין וגורמה. במהלך סוף השבוע יהנו אורחי המלון מסדנאות יין, סיור מודרך וטעימות ביקב רמת הגולן, ארוחות ערב מותאמות למבחר יינות "רמת הגולן" ועוד. ההרצאות פתוחות לקהל הרחב במחיר 35 שקלים. ארוחת הערב בליווי יינות "רמת הגולן" בעלות של 200 שקלים לאדם. מחירי לינה בסופ"ש כולל השתתפות באירועי התרבות: מינימום שני לילות-במחיר 1,340 שקלים ללילה, לזוג על בסיס חצי פנסיון. בימי שישי ושבת, לצד ארוחות הגורמה המוגשות במסעדת המלון, מוגשות ארוחות בראנץ' הכוללות מזנון עשיר ללא הגבלה המוגש בגינת המלון בין השעות 15:00-11:00. הבופה פתוח לקהל הרחב במחיר של 99 שקלים. המלון הסקוטי 04-6710710
 

יינות חדשים ביוקו אונו

היפנית הכשרה מרמת גן מציעה תפריט יינות חדש. בין היינות אדומיםשיוצגו: שיראז כרם קאיומי של יקבי כרמל (180 שקלים), קברנה סוביניון גמלא של יקבי רמת הגולן (140 שקלים), יראון מיקב הרי גליל (160שקלים), מרלו רזרב מיקב דלתון (170 שקלים), קברנה סוביניון רזרב מיקב בינימינה (160 שקלים). תפריט היינות הלבנים כולל: כנען מיקב דלתון, גוורצטרמינר מיקב בנימינה, יוהנסברג ריזלינג-גליל עליון הסדרה האזורית של יקבי כרמל, פומה בלאן מיקב דלתון, שרדונה גמלא של יקבי רמת הגולן. יוקואונו יפנית וסושי בר ז'בוטינסקי 1, בניין מכבי, רמת גן 03-7524666
 
 

פסטה מיה חוגגת עשר שנים

לרגל יום הולדתה העשירי של המסעדה התווסף לתפריט גם תפריט יינות עשיר. בנוסף החל מהחודש יוגש התפריט העיסקי עד השעה שש בערב. במסגרת ההתחדשות בכל יום בין השעות חמש לשבע בערב תוצע ארוחת פיאטיני סטוציקיני: מנות קטנות מהתפריט לצד כוס יין במחיר של 39 שקלים. פסטה מיה תל אביב 03-5610189
 

חגיגות אביב בבלגו בר

במסגרת חגיגות פתיחת האביב יוצא הבר מאזור התעשייה החדש בכפר סבא בחגיגה קולינארית לשבוע אחד במהלך החודש. בין התאריכים 8-12 במאי יוגש תפריט גורמה פרי שיתוף פעולה בין הבר לשפים עופר אלמליח וקובי בנדלק. בין המנות הראשונות שיוגשו: גספאצ'ו עגבניות-תמר עם קרם לבנה ביתית (24 שקלים). סביצ'ה דג בזרעי חרדל בתוך סלק צלוי ומתובל (38 שקלים). בין המנות העיקריות: עוגת מנגולד במילוי אנטיפסטי וגבינת צאן עם רוטב יוגורט ועירית (48 שקלים). נקניקיות עגל צלויות עם צ'אטני תפוחים, שומר ותפוחי אדמה מקורמלים (54 שקלים). פילה דג קריספי עם רטטוי ארומטי ירקות וקרם לבנה (62 שקלים). במקביל לתפריט המיוחד יוקמו במקום דוכני טעימה מיוחדים של יינות, ליקרים, גבינות ושוקולד, וגם הופעות חיות עם די ג'יי מתחלפים ושלל הפתעות. מומלץ בהחלט להזמין מקומות מראש. בלגו בר עתיר ידע 21 כפר סבא (אזור התעשיה החדש) 09-7666077. 7 ימים, שש בערב ועד אחרון הלקוחות.
 

חשיפה לצפון באלומה

המסעדה הגלילית יוצאת במהלך החודש בסדרת אירועים בהם יתארחו במסעדה שפים מובילים מהצפון. ב-9 לחודש יתארח השף אורי ירמיאס ממסעדת "אורי בורי" לארוחת דגים ופירות ים הכוללת בין השאר קוקי סן ז'אק צלוי עם בייקון בליווי פירה שורשים, סשימי סלמון בליווי גלידת ווסהאבי וסוכריות ג'ינג'ר, טונה צרובה עם קונפי קולורבי ושום, סינטה טלה עם פירה ארטישוק ירושלמי וציר טלה ועוד. ב-16 יתארח השף דוחול ספדי ממסעדת "דיאנא" לארוחת מאכלים מן המטבח הערבי האסלי. ב-30 למאי יתארח השף חיים טיבי ממסעדת "מוסקט" לארוחה גלילית מן השדה שתכלול לקט ירקות ירוקים אותם ילקטו השפים בבוקר האירוע לצד תבשילי בשר ודגה מקומיים. מחיר כל הארוחות קבוע: 150 ש"ח לסועד . הארוחות מלוות בטעימות של יינות האיכות של יקבי רמת הגולן במחיר 65 ש"ח לסועד. לקראת שבועות, בתאריכים 6 ו-13 ליוני יערכו במסעדה ערבי טעימות של גבינות ממשק יעקבס ויינות של רמת הגולן. המחיר לטעימות הגבינה הינו 125 ש"ח בתוספת 65 ש"ח לטעימות היין. מומלץ להזמין מקומות מראש. "אלומה" ביסטרו גלילי , כביש תרשיחא-כפר ורדים 04-9574477
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות