שיא עולמי לעוגת גבינה

 
עודכן 18:32 09/01/2007
מיקה אהרון

עוגת הגבינה הפכה זה מכבר לאחד מסמלי החג. עוגת הגבינה הגדולה ביותר בעולם, היא דרך מיוחדת לחגוג את החג, וגם להכנס לספר שיאי גינס

 
 
 
 
 

הוצגה עוגת הגבינה הגדולה בישראל

בערב יום ראשון ה 28/5, הוצגה עוגת הגבינה של מגדניית "פרש" הירושלמית, במהלך התמודדות על תואר עוגת הגבינה הגדולה ביותר שנאפתה בישראל. עוגת הגבינה גדולה כל כך, עד כי ככל הנראה זו עוגת הגבינה הגדולה ביותר בעולם, מה שעשוי להכניסה בקרוב לספר השיאים של גינס.

מידות ומשקלות

במדידה שנערכה במקום, נמצא כי אורכה מגיע ל-23.6 מטרים, רוחבה 56 ס"מ ומשקלה 306 ק"ג. העוגה נאפתה מ150 ק"ג גבינה לבנה , בחסות מחלבות טרה, 5,600 ביצים, 75 ק"ג סוכר, 30 ליטר שמנת, 24 ק"ג קמח, 25 ק"ג קורנפלור ו-80 ליטר שמן.
 

לאן זה הולך?

העוגה תחולק לכבוד חג השבועות, בין משפחות נזקקות בשכונת קריית יובל בירושלים, ולילדים המאושפזים בבית החולים הדסה עין כרם.
 

מתכון מנצח

המתכון לעוגה המנצחת, בכמות לעוגה ביתית אחת.

המצרכים:
ק"ג גבינה כחושה אפס אחוז שומן
85 גרם סוכר + 300 גרם סוכר
2 כפות שמן
85 גרם קורנפלור
4 חלמונים
מעט מלח
מעט תמצית וניל
6 חלבונים

אופן ההכנה:
1. לערבב לפי הסדר את את הגבינה עם 85 גרם סוכר, שמן, קורנפלור, חלמונים, מלח ותמצית וניל.

2. בקערה נפרדת להקציף את החלבונים עם 300 גרם סוכר עד לקבלת קצף יציב.

3. בתנועות קיפול לערבב את שתי התערובות.

4. לרפד תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ בנייר פרגמנט, ולצקת את התערובת לתבנית. לאפות בחום של 180 מעלות בתנור
שחומם מראש כ- 15 דקות, ולאפות עד שהעוגה מזהיבה.

5. כשהעוגה מזהיבה, להוציא אותה מהתנור ולכבות את התנור. לחרוץ חריץ בעובי של כ-1 ס"מ מסביב לעוגה , ולהכניס אותה שוב לתנור. להוציא כשהעוגה מתייצבת.

המתכון באדיבות מתי פרש ממגדניית פרש
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.