"נפוליאון" מצות בקרמל

 
עודכן 17:53 08/01/2007
מערכת RED

"נפוליאון" כשר לפסח טעים במיוחד עם קרם קוקוס ודובדבנים. מתכון בוידאו

 
 
 
 
 

חומרים (8 מנות):

לקרם קוקוס:
500 מ"ל חלב קוקוס
50 גרם קוקוס טחון
50 גרם קורנפלור
100 גרם חלמונים (כ-5 יחידות)
100 גרם סוכר
למצות בקרמל:
3 מצות
שמן לטיגון
100 גרם סוכר
200 גרם חלב קוקוס
להגשה:
דובדבני אמרנה בסירופ
קוקוס קלוי לקישוט

אופן הכנה:

לקרם: ממיסים קורנפלור במעט חלב קוקוס, מוסיפים חלמונים ואת רוב הסוכר וטורפים היטב.
מרתיחים את חלב הקוקוס, הקוקוס הטחון ויתרת הסוכר ומוסיפים אל החלמונים בזרם דק תוך כדי השוואת טמפרטורות. מחממים על אש קטנה עד שהקרם מסמיך ומסירים מהאש. מצננים היטב ומעבירים לשק זילוף.

למצות בקרמל: מרטיבים את המצה במים ועוטפים לחצי שעה במגבת. חותכים ל - 16 עיגולים באמצעות כוס או קורצן לעוגיות ומטגנים בשמן משני הצדדים עד הזהבה. מוציאים ומייבשים על נייר סופג.
ממיסים את הסוכר עם כמה כפות מים, עד לקרמל בהיר, מביאים חלב קוקוס לרתיחה ומוזגים בהדרגה תוך בחישה לתוך הקרמל, מבשלים כמה דקות עד שכל גושי הקרמל נמסים. מכניסים את המצות לקרמל ל- 2 דקות. מצננים לטמפרטורת החדר.

להגשה: מניחים על צלחת עיגול מצה מקורמל. מזלפים קרם קוקוס ומניחים כמה דובדבנים מכסים בעיגול מצה נוסף, זולפים עוד קרם, מניחים עוד כמה דובדבנים ומסיימים בעיגול מצה. מקשטים בקוקוס קלוי.

"לגעת באוכל"
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.