כבד אווז בפיתה

 
עודכן 12:46 09/01/2007
מערכת RED

המזון הכי ישראלי שיש ליום העצמאות: כבד אווז עם מרקחת דבלים וטחינת שקדים

 
 
 
 
 

חומרים (6 מנות):

לפיתה:
500 גרם קמח לבן קשה ללחם מנופה
15 גרם סוכר
10 גרם מלח
10 גרם שמרים יבשים
350 מ"ל מים
30 מ"ל שמן זית
למרקחת:
1/2 ק"ג דבלים חתוכות לקוביות
1/2 ליטר מים רותחים
מיץ מחצי לימון
250 גרם סוכר
1 כף זרעי אניס
2 כפות שומשום
להגשה:
6 פרוסות כבד אווז
תבלין "ראס אל חנות"
מלח ופלפל
עלים ירוקים
ממרח "השקד"

אופן הכנה:
לפיתה: לשים את כל המרכיבים לבצק אחיד, חלק ורך. בהתחלה הבצק קצת דביק , לא להיבהל ולא להוסיף קמח, רק להמשיך ללוש, משהו כמו 5 דקות, עד שהבצק גמיש ונח לעבודה אבל עדיין רך מאוד.
מכסים את הבצק ומניחים לתפיחה של כ- 40 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו.
מחלקים ל-6 כדורים ומניחים ל-10 דקות.
מרדדים כל כדור לפיתה דקה ואופים ב-190 מעלות כ-10 דקות. לחילופין מחממים מחבת טפלון רחבה ללא שמן ומניחים עליה את הפיתות לדקה מכל צד.
למרקחת: משרים את הדבלים במים רותחים שעה, מעבירים לסיר עם הסוכר, הלימון ומי ההשריה ומבשלים על אש נמוכה 1/2 שעה עד למרקם של מרקחת.
מוסיפים את האניס והשומשום ומבשלים עוד 10 דקות.

להגשה: מתבלים את פרוסות הכבד במלח, פלפל ו"ראס אל חנות", צולים את כבד האווז על מחבת חמה או על מנגל כדקה – שתיים מכל צד. מורחים על חצי פיתה מרקחת, מניחים מעל כבד אווז ועלים ירוקים, מטפטפים טחינת שקדים ומגלגלים.

"לגעת באוכל"
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.