טארט פרג

 
עודכן 11:46 17/03/2008
מערכת RED

טארט פרג עם אגסים שיכורים, שיכול להתאים לכם לפורים (ולכל הזדמנות שיכורה אחרת)

 
 
 
 
 

חומרים:

200 גרם חמאה יציבה, חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
1 חלמון
מעט מלח
325 גרם קמח עוגיות (שטיבל 4)
80 גרם אבקת שקדים
לבישול האגסים:
5 אגסים חצויים ומגולענים
1/2 ליטר יין אדום יבש
200 גרם סוכר חום בהיר
1 מקל קינמון
למלית פרג:
150 גרם אבקת סוכר
50 גרם קמח עוגות (שטיבל 5)
80 גרם פרג טחון טרי
100 גרם חמאה
120 גרם חלבונים
30 גרם דבש
2 גרם אבקת אפייה

אופן הכנה:
לבצק: במעבד מזון מעבדים יחד את כל החומרים עד לבצק אחיד. יוצרים כדור, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים היטב.
מרדדים את הבצק ומרפדים רינג או תבנית לטארט בקוטר 24 ס"מ תחתית ודפנות.
למלית: ממיסים את החמאה עד שצבעה מתחיל להפוך לחום, מצננים לטמפרטורת החדר.
מערבבים יחד את כל החומרים היבשים.
מוסיפים לתערובת חלבונים, חמאה מומסת ודבש ומערבבים עד לתערובת אחידה.
לאגסים: מבשלים את האגסים ביין , סוכר וקינמון 10 דקות. מצננים, מסננים ופורסים כמניפה.
לאפייה: ממלאים את קלתית הבצק במלית פרג עד 3/4 הגובה, מסדרים מעל אגסים ואופים ב- 180 מעלות – 1/2 שעה.

"לגעת באוכל"
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.