בבית על הבר

 
עודכן 12:18 09/01/2007
מערכת RED

מירה ושמוליק יספרו לכם באילו משקאות כדאי לצייד את הבר הביתי שלכם

 
 
 
 
 
הגיע תורם של המרכיבים החשובים והמתכלים מהר יותר בבר, המשקאות החריפים ואלה שנלווים אליהם.

המשקאות הבסיסיים הרצויים בבר הם: וודקה, ג'ין, רום, טקילה, ויסקי (שונים), קוניאק, ליקרים שונים לפי הטעם (תלוי גם במרכיבי הקוקטיילים השונים), דרמבואי, קוונטרו,
סאוטרן-קומפורט ועוד.
כמו כן רצוי שיהיו לנו כמה יינות, בירות ומשקאות קלים.
ורמוט, קמפרי ואניסים כאפריטיפים. ייגרמייסטר, רמאזוטי ודומיהם כדזסטיפים, שיעזרו גם בעיכול.

רצוי לצייד את הבר שלנו במותגים איכותיים כדי למנוע כאבי ראש, בחילות ושאר מרעין בישין. אם מצויה הפרוטה בכיסנו, מותגי הפרימיום והסופר פרימיום יעשו לנו את היום (והלילה) ואם לא, התייעצו בחנויות המשקאות, ניתן למצוא משקאות פחות יקרים באיכות טובה וכמובן תמיד אפשר לחזור עם מלאי קטן מהדיוטי פרי. בחנויות הפטורות ממכס כדאי לרכוש את המשקאות היקרים ביותר, את המותגים הסטנדרטיים ניתן למצוא גם בארץ במחירים שווים לכל נפש

וודקה – סמירנוף, אבסולוט, פינלנדיה וסטוליצניה. (כדאי לשמור במקפיא, הרבה יותר נעים ומחליק בגרון לשתות אותה קפואה). להגיש בשוט קפוא או בכוס גבוהה עם קרח ותוספות של מיצים שונים

ג'ין – גורדונ'ס, ביפיטר, טנקרי ובומביי. להגיש בכוס גבוהה עם קרח, מי טוניק ולימון

רום – בקרדי, קפטיין מורגן, נגריטה. להגיש בכוס גבוהה עם קרח וקוקה קולה, או להכנת קוקטיילים

טקילה – קווארבו, סאוזה, או דורנגו (זולה יותר). משקה דומה הוא המזקל (עם התולעת בבקבוק). להגיש בשוט עם מלח ולימון ליד, ללקק את המלח לאחר שזרינו אותו על גב היד, ללגום מהטקילה ולמצוץ את הלימון. (ה"מהדרין" מוזמנים לזרות את המלח בשקעים נבחרים בגוף בת זוגם, כמו השקעים שלצד הצוואר ודומיהם). אפשר להגיש את הטקילה גם בכוס גבוהה עם קרח ותוספת

לחובבי הויסקי, כדאי להחזיק בבית ויסקי פשוט יותר ורך ליום יום, גם מי שלא רגילים עדיין לטיפה המרה הזו. וויסקי מאלט (הטהור והמשובח יותר) למי שהתרגל והתאהב במשקה ולא מוכן כבר להתפשר (והמחיר בהתאם). הבלנדים הנפוצים ביותר הם ג'יימיסון האירי, ג'וני ווקר אדום או בלנטיין וגק דניאל'ס - הברבון האמריקאי. אפשר להשיג גם ויסקי זול יותר ועדיין נעים לשתיה כמו, גרנט'ס וטיצ'רס ועוד רבים וטובים. המאלטים הנפוצים ביותר הם גלן פידיך וגלן מורנג'י. הטוב ביותר הוא, ללמוד מטעימה אישית בפאבים השונים.

הקוניאקים הנפוצים ביותר הם הנסי, רמי מרטין ומרטל.

מגישת הסדרה היא מירה איתן, מדריכה ב"זמן אמיתי" וכתבת אלכוהול במגזין "יין וגורמה" וב"מעריב".
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.