מתחזקים סכינים

 
עודכן 11:32 09/01/2007
מערכת RED

אוהבים לבשל? כך תשמרו על סכיני המטבח שלכם

 
 
 
 
 
עוד כמה אביזרים ועוד כמה טיפים והכלים יאריכו ימים לשביעות רצונכם:

• קרש חיתוך - מומלץ לחתוך על משטחים רכים יחסית כגון עץ,או קרשי אוקולון צבעוניים (להפרדת המשטח מחומרי גלם שונים כגון חלב –בשר או דגים ופירות) שלא פוגעים בלהב הסכין. אין לחתוך על משטח קשיח לחלוטין כגון, שיש, זכוכית, מתכת או קרמיקה כיוון שפגיעה קבועה של הלהב במשטח תקהה אותה ותמנע שימוש נוח ובטוח לאורך זמן.
מטעמי בטיחות ונוחות, מומלץ ואף רצוי להניח מתחת למשטח החיתוך מטלית לחה, שתמנע את תזוזתו והחלקתו.
• ניקוי קרשי אוקולון, שאינו סופג ריחות, יכול להתבצע בהשריה של אקונומיקה.
• מוט השחזה – מונח מקצועי " שטול'' או אבן השחזה –יש לאחוז בשטול או באבן בזווית של 20 מעלות ולהחליק את הסכין מקצה לקצה באופן אחיד.
• משחיז סכינים לשימוש ביתי מומלץ לכל אחד ולכל סכין פרט לסכיני משוננות.

וכמה טיפים לסיום:
• אחרי כל שימוש יש לנקות את הסכין במים וסבון כלים.
• רצוי לא להכניס סכינים למדיח כי המים בישראל הם מים קשים שמשאירים כתמי אבנית.
• אחרי הניקוי יש לייבש לחלוטין את הסכין לפני שמחזירים אותה למגרה.
• כדי ליהנות משימוש יעיל בסכין לאורך זמן, יש להשחיזה לעיתים קרובות.

ההדרכה מועברת באדיבות דודי גרינס מחברת
"דב לובלינסקי ובנו"
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.