ביקורת מסעדה: הקנטינה

 
עודכן 21:11 09/01/2007
מיטל לוי

מסעדת קנטינה מציעה נוף תל אביבי משובח ואוכל בינוני להפליא

 
 
 
 
 
אם פעם רחוב שנקין היה 'המקום להיות בו' לכל מתלהב תל אביבי, לפתע הגיעו שדרות רוטשילד ובמכת נוק אאוט הבריחו את כולם כמה מאות מטרים מעבר לצומת. פיסות הדשא השזורות בינות שבילי האופניים הפכו לפארק מאולתר, לאלו מבינינו הרוצים להיות בלי הבית בכפר אבל להרגיש את הירוק בעיניים, תוך כדי התעלמות מופגנת מעשן האוטובוסים ואוטוסטראדת המכוניות מסביב.

בשדירה פסטורלית מזוהמת הזו שוכנת "הקנטינה", קפה-מסעדה איטלקית, המאכלסת בשנה האחרונה מיני כותבים, יוצרים, עיתונאים ועוד פיסות נבחרות מהברנז'ה התרבותית, המנצלים את האווירה כדי להעיר את המוזות המנומנמות מסייסטה של צהריים.
 

כסאות קש וסלטים

בניגוד לגזלן בצומת אשדוד, שמאז ומעולם מכר טוויסט ישן במחיר מופקע – הקנטינה ברוטשילד היא מסעדה מרווחת ומוארת, מעצם היותה בעלת מרפסת פתוחה המאפשרת לסועדים לשבת על בר לבן, ולצפות במתרחש על השדרה. המרפסת כוללת כסאות קש לבנים ונוחים ושולחנות תואמים. החלק הפנימי של האיטלקית מתהדר בבר עץ חום המבטיח יינות מהענבים המשובחים של ארץ הלזניה (וונטו, מונטה פולצ'יאנו) ויינות ישראלים, כאקט של נימוס פטריוטי. האתגר העיצובי היחיד במקום, הוא ריצפת האוף-ווייט עליה פיתוחי פרחים בנימה אותנטית לארץ המגף.

התפריט כולל אפרטיפים בדמות אנטי פסטי, קרפצ'יו וסלטים קלילים במחירים סבירים של 25 -42 שקלים, 5 סוגי פיצות (לא יצירתיות במיוחד), מרקים, וכמובן הבלתי נמנע - פסטות מגוונות. למי שחשקה נפשו בדג או בשר, התפריט מציע גם אופציה כזאת, אם כי מצומצמת וחסרת מעוף למדי. למגיעים בצהריים מחכה דיל עסקי שמחיריו נעים בין 55-85 שקלים.
 

על הצלחת זה נראה פחות טוב

(צילום: stock.xchng)
(צילום: stock.xchng)
אנחנו החלטנו, מפאת השעה והגזרה, לבחור באנטיפסטי מעורב וברוסקטה עגבניות כאפרטיף, וכמנה עיקרית פנה כבד עוף ופיצה חריפה המעוטרת בכוסברה. המרפסת הפונה לכיוון השדרה מסיטה כל שביב תשומת לב מהיושב מולך לעוברים והשבים בחוץ. עמדת התצפית האסטרטגית מאפשרת לך להתמכר לבהייה בסטייל: ביד האחת כוס יין, בשנייה פיצה, ומולך מסתובבת תרבות שלמה של אנשים מזיעים, חלקם שעירים יותר, חלקם גרושות שזופות מידי בבגדים קטנים מידי. ככה מתחילים מחקרים אנתרופולוגים.

המנות הגיעו במהירות שיא שלא הייתה מביישת רשת המבורגר תעשייתי, אך אבוי - הצלחות היו דביקות ממאכליהם של אלו שלחלחו כאן לפנינו. המלצרית רכת הימים, החליפה לנו את הכלים בתמורה לחיוך, ואנחנו הסכמנו לתת להם עוד צ'אנס.

האנטי פסטי כלל פלפל, חציל וקישוא. הקישוא והפלפל שכבו עייפים מאוד על הצלחת, והיו נאים בקושי בתור קישוט צבעוני. רק החציל, למזלנו, הפגין סימני חיים והיה נעים ונימוח. הברוקסטה עגבניות לעומת זאת, הייתה חביבה ומרעננת למדי.

על מנת הפנה פוזרו פטריות, כבדים ורוטב סויה שאיבד קצת את הדרך. לאחר פיזור מלח על הפיצה האוורירית ועל מנת הפסטה, הבנתי כי לפעמים גם שפים צריכים לגלות אומץ - האומץ לתבל. זה לא מסובך, אבל מאוד מספק.

כאשר חצי תאוותי האיטלקית בידי, ירדתי לשרותים הלא ידידותיים בעליל של קנטינה. לאחר מדרגות ספורות מקדמות את פני מטיל המים דלתות עץ עלובות ולבנות, מלוות במרצפות כחול לבן שעושות פאדיחה לעצמן, ותאים קטנים עד כדי קלסטרופוביה.
 

בשורה התחתונה

החוויה האיטלקית שלנו היתה מבלבלת למדי. מחירי המנות סבירים, אך טעמן פחדני וחסר מאמץ. מאוד לא ברור מה מעורר את חדוות היצירה של הברנ'זה השועטת למקום. אולי זה הרצון התמידי לצפות בבחוץ, ואולי שהבחוץ יצפה בך ויגדיר אותך כיושב במקום "נכון". קנטינה היא אופציה סבירה לצהריים של פסטה, ואולי אפילו לפגישת עבודה באווירה נעימה ונינוחה. מה שבטוח – אוכל טוב לא תמצאו שם, אז אל תבואו עם ציפיות.
 
 

קנטינה

כתובת: רוטשילד 71, תל אביב
כשר: לא
חניה: אין
מקום למעשנים: יש
שרות: אדיב
שעות פעילות: 12:00-24:00
גישה לנכים: אין
טלפון: 6205051- 03
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות