ביקורת צרכנית: בראסרי

 
עודכן 21:12 09/01/2007
מיטל לוי

הביסטרו הצרפתי הכי נחשב בתל אביב מאכזב, ולאו דווקא בגלל האוכל

 
 
 
 
 
הבראסרי הוא ביסטרו צרפתי השוכן במרכז אבן גבירול הסואן, שם הוא נהנה מליטופי התקשורת ומאכיל סלבריטאים, מיני סלבריטאים וואנביז לרוב. התדמית שלו יוקרתית, או לפחות מתיימרת להיות, בעיקר בגלל בר היינות המגוון שלו, והתפריטים המיוחדים בעלי השיק הצרפתי המרגש. זו בדיוק הסיבה שהחלטנו לקפוץ לשם ולבדוק אם הסנוביזם באמת משתלם.

את ההרפתקה התחלנו, אני וחברתי הנזירה, בחיפוש חניה סיזיפי. הרי באבן גבירול אין מקום חניה כבר כמה שנים, ובעצם גם לא ברחובות הסובבים אותו. אחרי 20 דקות, הצלחנו איכשהוא להשתחל לתוך פיסת מדרכה בכחול לבן ברחוב צייטלין, ומרוב התרגשות כמעט ונשארנו שם לצמיתות.
 

התרשמות ראשונית

כאשר הגענו למקום, המארחת העסוקה שאלה בנימוס אם הזמנו מקומות מראש (לא) ואז זרקה בנו מבט מאשים, וענתה לנו בקוצר רוח מלא חשיבות עצמית, שנמתין או נשב בשלוחת הבָחוּץ שלהם, הבנויה מחלונות זכוכית גדולים. בניגוד לעיצוב הפנימי המושקע של בראסרי, "הבחוץ" לא רק נראה כמו קרון רכבת המשייט באמצע מדרכה סואנת, הוא גם מרגיש ככה. סידורי הישיבה בשורות צמודות קירבו אלינו אנשים שמעולם לא רצינו להכיר, ומי שמעוניין להגיע לשם לארוחה רומנטית עלול להרגיש כאילו הוא בעיצומה של תוכנית ריאליטי מציצנית. הבראסרי, כך נראה, מספק אופציה טובה יותר לארוחת צהריים משפחתית ורועשת, גם אם הפאסון הצרפתי שלה אינו מעוניין בכך.
 

תפריט למבינים (צרפתית)

מתוך אתר המסעדה
מתוך אתר המסעדה
התפריטים הענקיים בגודלם (הפיזי), מורכבים מ"פור דה זו'ר" (מיוחדים להיום), פתיחות, סלטים, פסטות ומנות עיקריות. הציונות מסתבר, לא נחתה פה עדיין - רוב התפריט כתוב במילים שזר לא יבין. בכלל, שורשים בצרפת עשוי להתברר כשימושי, היות והכיתוב בעברית לא ממש עוזר ללבן את העניינים, ודמיוני החל להתפרע במיוחד כאשר בהיתי במנה העונה לשם "גרבדלקס", ותהיתי מי מבלוטות הטעם שלי אמורה להיות מגורה עכשיו.

אלו מכם החובבים את מטבח "הפרי סטייל", יכולים לבקש להוציא מרכיבים מסוימים מהמנות, אך קחו בחשבון שהמלצר עלול לנשוף עליכם בבוז, משל ביקשתם למרוח קטשופ על השרימפסים שלו. הצמחונים שבניכם, לעומת זאת, עלולים למצוא את עצמם מורעבים קלות, בשל מספרן המצומצם של המנות בתפריט שאינן כוללת חיות מחמד .

מבין 10 הפתיחות המוצעות בתפריט (קרפצ'יו פילה, שיפודי שרימפס טרטר פילה ועוד), החלטנו דווקא ללכת על פטה כפרי והרינג כבוש עם סלט תפוחי אדמה, שהתבררו בהמשך כבחירה אמיצה ומספקת בגודלה. בתפריט העיקריות, הכולל מגוון הגון של בשר, פירות ים, עופות ופסטות ברטבים בעלי ניחוח צרפתי-אוריינטלי, החלטנו דווקא להיות יותר סולידיות, ובחרנו בחזה עוף במרינדה של חרדל בסויה, עשוי בגריל, ובסינטה עם פלפל מדגסקר.

התברר כי החזה עוף במרינדה, המונח על מצע אורז יסמין כשעל ראשו ניצב תרד גאה, ראה בפעם האחרונה את המטבל במלחמת פוקלאנד, ובאופן כללי היה חסר משמעות, יבש ומיותר. מה שהזכיר לי כי לפעמים גזר זה רק גזר, גם אם הוא מצופה בכתום רוז'. הסינטה לעומת זאת, הייתה מספקת בטעמה ומלווה בנגיעות ברנדי מעניינות.
 

מאחורי דלתות סגורות

השירותים עברו שיפוץ עיצובי רציני ומתמשך בעשור האחרון, עד לרמה שאפשר לשמוע את מדרגות העץ הכבד לוחשות פואטיקה רומנטית לכל מי שעובר. אך כשנכנסים פנימה – הפתעה, מאחורי דלתות העץ הגדולות, מחכים לכם השירותים של הגננת זהבה, עם אסלות הפלאסטיק בשחור לבן, וריצפת שיש אפורה א-לה- מסעדת פועלים בתחנת דלק. כולל ערמות נייר הטואלט המפוזרות על הרצפה.

מאחורי כל פילֶה בקר מסתתר איש קטן עם כובע לבן, ועל מנת ללמוד את סודות הקולינריה הצרפתית וההיגיינה שלה, ביקשנו להיכנס למטבח. לאחר דין ודברים עם מנהל המקום, נדחתה בקשתנו, בטוענה כי "כרגע יש לחץ". כמובן שאין כאן רמז לרמת ההיגיינה של המקום, אך יד המפריעה למצלמה תמיד עוררה אצלי חוסר נחת.
 
 
לסיכום: מינוס 300 שקלים, ופגיעה קשה באווירת הקוסמופוליטיות שהמקום מנסה לשדר. בסטנדרט הישראלי אולי מדובר בלהיט, אבל באירופה הוא היה רואה את מדרג מישלן מבחוץ.
 

בראסרי (Brasserie)

כתובת: אבן גבירול 70, תל אביב
כשר: לא
חניה: אין
הזמנה מראש: ניתן ואף רצוי להזמין מראש
מקום למעשנים: ישנם אזורי עישון, אך ההפרדה אינה ברורה
שרות: אדיב אך מתנשא
שעות פעילות: 24
גישה לנכים: יש
טלפון: 03-6967111
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות