זה הזמן לסטייק

 
עודכן 21:15 09/01/2007
שירה גל

מתי בפעם האחרונה אכלתם סטייק אנטריקוט מעולה באמת, כמו שסטייק צריך להיות? אם עבר יותר מידי זמן ואתם כבר מרגישים חולשה וסחרחורת, הנה מה שיציל אתכם: רשימת עשר מסעדות הבשר הטובות ביותר בישראל

 
 
 
 
 
בלי לפגוע באחינו הצמחוניים (למרות שהם יורדים עלינו בכל הזדמנות) - החלטנו להקדיש קצת זמן לאותו תחום שנוי במחלוקת, גם מבחינה מוסרית, וגם מבחינה בריאותית. נכון, בשר זה רצח, והוא גם מפוצץ בשומן וכולסטרול. אבל כמו שנהוג להגיד בעילגות האופיינית לפה מלא: אין, אין על בשר. קרניבור שמכבד את עצמו פשוט לא יכול לעמוד מול אנטריקוט עסיסי, פילה בקר משובח או שולחן מפוצץ אסאדו, ואי אפשר לדעת מאיפה להתחיל לנגוס.
 
צילום: flickr commons
צילום: flickr commons
יש אנשים ששומרים את התענוג הזה לאירועים מיוחדים, ויש כאלו שמבזבזים כל יציאה לבילוי בניסיון למצוא מסעדת בשר טובה. סליחה, אני מתקנת את עצמי - מעולה. כי סטייקים לא יכולים להיות סתם "טובים", הם חייבים לגרום לך לשכוח את העולם מסביב ולגנוח מעונג עם כל ביס. מעבר לכך, המסעדה הזו צריכה לענות על דרישת האיכות הפשוטה הזו בכל פעם מחדש, בכל שעה שתגיעו - ובלי תירוצים. השירות חייב להיות מעולה, אם כי האווירה יכולה לנוע בין ידידותית-עממית לאירופאית-פלצנית, תלוי במצב הרוח של הרעב באותו רגע. ורק דבר אחד פחות משנה בכל מה שקשור לבשרים - המחיר. אחרי ששאלתי לא מעט אנשים, תיחקרתי אותם לגבי מסעדות מומלצות וכולי, דבר אחד היה ברור לאורך כל הדרך - המחיר לא חשוב. אם הבשר באמת שווה את זה, הם יגיעו מראשל"צ לאילת ויפרסו את החשבון לשבעה תשלומים שווים.

וכך באה לעולם רשימת מסעדות הבשר הטובות ביותר שאפשר למצוא ברחבי הארץ. ביקשנו המלצות מקרניבורים מקצועיים על כל מקום שאפשר למצוא בו סטייק, פילה או ריבס ברמה גבוהה, סיננו לפי כמות ההמלצות \ השמצות על אותו מקום, ועכשיו אנחנו מגישים לכם אותה חמה מהצלייה. תהנו!
 

איזור הצפון

צילום: מתוך אתר rest
צילום: מתוך אתר rest
• לימוזין בשר נטו
מדובר בגולת הכותרת של מסעדות הבשר הצפוניות, שמשמשת בדרך כלל בתור השוואה לכל מיני מסעדות ברחבי הארץ. לימוזין ממוקמת מול נוף משגע, אותו אפשר לראות גם אם יושבים בתוך המסעדה, ותודה לחלונות הענקיים. הבשר שלהם הוא בעצם ייבוא אישי מהאטליז הסמוך, ואם נהנתם, אפשר גם לקנות איזה נתח הביתה. מנת האנטריקוט והאסאדו מומלצים בעוז, הקינוחים מעולים, ורק המנות הראשונות והתוספות מאכזבות, וחבל, כי כולם יודעים שהרושם הראשוני קובע. אז הנה, הזהרנו אתכם.

מחירים לדוגמה: סטייק אנטריקוט 350 גרם - 90 שקלים. טיבון טלה 300 גרם 80 שקלים. מנות ראשונות: 25 – 42 שקלים. כתובת רמת ישי, אזור התעשייה, לפי השילוט. פתוח: ב - ש 12:00 - 22:30. טלפון: 04-9533173, 04-9533183.
 

• צל תמר

צילום: אתר המועצה האיזורית
צילום: אתר המועצה האיזורית
העיצוב בתוך המסעדה מורכב מעץ ובקבוקי יין, ובחוץ ישנה גינה גדולה ויפה עם בריכת דגי זהב ועוד פיצ'פקייס מהסוג הזה. התחושה הכללית היא של מקום קצת כפרי, אבל בלי כל השאנטי הנלווה. בגדול, באמצע השבוע 'צל תמר' מתאימה לחבר'ה מבוגרים, קבוצה מגובשת שרוצה לחגוג כמו שצריך במסעדה טובה ומכובדת. בסופי שבוע אפשר להגיע אפילו עם הילדים. כן, יהיה קצת צפוף – אבל המלצרים כבר רגילים לכך ולא נבהלים. מומלצים: אנטריקוט, נזיד בשר ופילה יען ברוטב בצל ופטריות (למי שאוהב). גם מי שהקורניבוריות לא יושבת עליו טוב ימצא מה לאכול - גלילת חציל במילוי גבינת עיזים, לביבות בטטה ואנטי פסטי מצויין.

מחירים לדוגמה: אנטריקוט 300 גרם - 75 שקלים, גלילת חציל - 24 שקלים, מנות אחרונות - בין 18ל-32 שקלים. כתובת: כביש בית שאן-טבריה, בכניסה לקיבוץ אשדות יעקב איחוד, טבריה. פתוח: א - ש 12:00 - עד לקוח אחרון. טלפון 04-6756688.
 
 

• הטחנה

צילום: מתוך האתר
צילום: מתוך האתר
עוד לפני שאתם נכנסים, קחו בחשבון שהמחירים בתפריט עולים על הממוצע. אבל יש נחמה קלה, והיא גודל המנות המטורף, ואווירת הבוקרים הכפרית. בתור התחלה אתם מקבלים לשולחן ים מזאטים נהדרים מלווים בלחם פשוט ממכר. אם לא תצליחו להתמלא מזה, תוכלו להגיע לעיקר – סטייקים, טיבונים, סינטות, נקניקיות צ'וריסו וארוחות ילדים – הכול מומלץ ומעולה, בלי קישקושים ובלי פלצנות מיותרת. רק אזהרה אחת – לא מומלץ להגיע בשבתות, הצפיפות הורסת כל חלקה טובה.

טווח מחירים: 50 – 150 שקלים. כתובת: הראשונים 10, מטולה. שעות פתיחה: א עד שבת 00:00-12:15. טלפון 04-6944810.
>> אתר המסעדה
 

• דוריס קצבים

צילום: מתוך האתר
צילום: מתוך האתר
לעולם אל תקחו איתכם לביקור במסעדה הזו, אדם שלא מחוייב לבשר ב- 100 אחוז. כבר בכניסה הוא עשוי לחטוף סחרחורת קלה, לנוכח מקרר הבשרים העצום שמציג נתחים טריים, שנראים כאילו עד לפני שלוש דקות הם עוד ינקו חלב אם. אם אתם מסוג האנשים שמחזה מסוג זה פותח לכם את התיאבון – מה טוב. כי בדוריס קצבים שמים דגש רק על הבשר, וכל השאר (מזאטים וקינוחים) לא ממש מעניינים או טעימים. ועוד אזהרה - הסטייקים של דוריס זוכים לשבחים מראש פינה ועד פתח תקווה, אבל לא כל קרניבור מתחבר לאופן העשייה שלהם. ואזהרה אחרונה - שיטת התמחור של דוריס קצבים מזכירה קצת קוד סתרים שעובר בירושה. אין דרך להתכונן לזה מראש, אז פשוט תכינו את הארנק.

טווח מחירים: 100 עד 150 שקלים ומעלה. כתובת: הכביש הראשי, ראש פינה (יש גם סניף בת"א). טלפון: 1599-500021, 04-6801313. פתוח: א - ש 12:00 עד הלקוח האחרון.
>> אתר המסעדה
 

איזור המרכז

צילום: מתוך אתר rest
צילום: מתוך אתר rest
• NG
לא מדובר במסעדת בשרים פרופר, אבל כל מי שביקר בה מוכן להישבע שמדובר במקום עם הסטייקים הכי טובים באיזור המרכז. בעיקר מומלצת מנת הפורטרהאוס, נתח במשקל 1.2 ק"ג שיכול להספיק גם לשני אנשים, אם במקרה התבלבלתם ומלאתם את הקיבה במנות ראשונות (קשה להתנגד לחציל סלסה – קחו את זה בחשבון). תוסיפו לבשרים האיכותיים את העיצוב האירופאי של המקום, יחד עם המיקום של המסעדה עצמה (נווה צדק) ותקבלו את המתכון המושלם לארוחה קרניבורית רומנטית. החיסרון העיקרי הוא במחירים, שעומדים גם הם בסטנדרטים אירופאים משהו. לגזור ולשמור לאירועים מיוחדים.

מחירים לדוגמה: אנטריקוט 330 גרם – 95 שקלים. פילה בקר: 105 שקלים. פורטרהאוס 1.2 ק"ג – 250 שקלים. מנות ראשונות – 30 – 45 שקלים. כתובת: אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב. שעות פתיחה: א - ה 18:00 עד הלקוח האחרון. ו - ש 12:00 עד הלקוח האחרון. טלפון: 03-5167888.
 

• אל גאוצ'ו בהרצליה

צילום: מתוך האתר
צילום: מתוך האתר
רוב הסיכויים שכבר יצא לכם להכיר את אל גאוצ'ו, בהתחשב בעובדה שהם פרוסים בכל הארץ, וקיימים כבר מספיק זמן כדי להפוך לסוג של מותג. השם שיצא לרשת הזו לא בדיוק עושה לה טוב, אבל תמיד יש את היוצא דופן, ובמקרה של אל גאוצ'ו מדובר בסניף ההרצלייני. השירות מוקפד וידידותי, מנות הבשר עשויות היטב, ובמיוחד מומלצים האסאדו עגל חלב וסטייק פילה. מתפריט העופות לעומת זאת מומלץ להתרחק, אבל בסך הכול – בשרים טובים מאוד במחירים סבירים, שמוכיחים שאין לרשת הזו במה להתבייש.

מחירים לדוגמה: אסאדו בקר 400 גרם או אנטריקוט 350 - 89 שקלים. כתובת: מדינת היהודים 60, הרצליה. שעות פעילות: א - ש 12:00 - חצות. טלפון: 09-9555037.
>> אתר המסעדה
 

• בלאק בורגר

צילום: מתוך האתר
צילום: מתוך האתר
די מפתיע, אבל דווקא בבר-מסעדה המוקדש להמבורגרים מצאנו את אחד האנטריקוטים היותר טובים בארץ. הנתח עצמו איכותי, והעשייה המדוייקת הופכת אותו למעדן שקולע לטעם של כולם, החל ממכורים כבדים לבשר, ועד לבחורות עדינות שהחליטו לשבור דיאטה בסטייל. שאר מטעמי הבשר במקום מציעים המבוגרים בגדלים שונים לאניני טעם, שניצל ענקי, שצר לנו להודיע זאת – אבל הוא הרבה יותר טעים מהשניצל של אמא, ולאמיצים - אנטריקוט Durum, שמוגש עם הרבה בצל, עגבניות, ופלפל חריף. אם כל שאר הסטייקים בארץ כבר יצאו לכם מהאף – שווה לנסות.

מחירים לדוגמה: אנטריקוט 300 גרם - 85 שקלים. האמבוגרים - 38 עד 58 שקלים. שניצל ענק - 45 שקלים. כתובת: סינמה סיטי, רמת השרון (יש גם ברחובות וברמת החייל). שעות פעילות: א - ש 12:00 - אחרון הלקוחות. טלפון: 03-6991100.
>> אתר המסעדה
 

• מו ומו

צילום: מתוך אתר rest
צילום: מתוך אתר rest
ככל שמתרחקים קצת מאיזור המרכז הקלאסי, כך מגלים יותר מסעדות בשר סודיות, שמיקומן ידוע רק לתושבים המקומיים ובני משפחותיהם. הם לא עובדים עם יחסי ציבור ואין להם לוגו מגניב ושלטים זוהרים, אבל אחרי שיושבים בהם פעם אחת קשה לשכוח את החוויה. 'מו ומו' למשל, זו מסעדה משפחתית שהתחילה בתור אטליז, ועם השנים התפתחה. היות והבעלים מכירים, יודעים ועובדים עם בשר כל חייהם, אתם יכולים להיות בטוחים שיהיה לכם טעים. ויותר מזה – המנות במקום הן מהנדיבות שהוגשו לי בשנים האחרונות, והמחירים בארוחות העיסקיות בהחלט משתלמים.

מחירים לדוגמא: אנטריקוט 400 גרם פלוס – 98 שקלים או 88 שקלים בעסקית. כתובת: הרצל 177, רחובות. שעות פעילות: ב - ה 12:00 - 22:30 ו 12:00 - עד הלקוח האחרון. טלפון 08-9462690, 08-9473073
 

איזור הדרום

צילום: מתוך האתר
צילום: מתוך האתר
• אל גאוצ'ו אילת
למען האמת, אילת לא ממש מצטיינת בבשרים. לא ברור למה – אולי בגלל ריבוי הגמלים באיזור. אמנם לא חסרות שם מסעדות בשרים ואסאדו, אבל בסופו של דבר, אחרי שיקלול כל מיני גורמים כמו איכות לאורך זמן, שירות ומחירים – אל גאוצ'ו האלתית עומדת על תילה. נכון, זה לא הסניף של הרצליה, אבל כשנמצאים בעיר לרגל חופשה, או עם חבורת ילדים שפרקו אנרגיה בכל מקום אפשרי ועכשיו הם מתים מרעב - כדאי ללכת על הפיתרון הבטוח. המחירים זהים לשאר המסעדות ברשת, והבשר ברמה טובה – אם כי מומלץ לפקוח עין ולוודא שהם מדייקים ברמת הצלייה.

מחירים לדוגמה: אסאדו בקר 400 גרם או אנטריקוט 350 - 89 שקלים. כתובת: אילת, דרך הערבה, בכניסה לעיר. שעות פעילות: א -שבת 23:00-12:00. טלפון: 08-6331549 או 1800-422-000
>> אתר המסעדה
 

• סמי וסוסו

תמונת אילוסטרציה (flickr commons)
תמונת אילוסטרציה (flickr commons)
אז נתקעתם בבאר שבע בדיוק בעיצומו של דחף בלתי נשלט למנת בשר ראוייה. למזלכם, באר שבע היא מסוג הערים שעדיין אפשר למצוא בהם מסעדות פועלים רומניות אסליות, עם רומנים אמיתיים שעובדים במקום כבר שנים, ושום דבר לא יכול להפתיע אותם. קשוחים כאלו. קחו לדוגמא את המסעדה של מרסלו – "סמי וסוסו" קיימת בשוק העירוני כבר שנים, ותסמכו על מרסלו שהוא יודע איך להכין את האנטריקוט שלו – רך, שומני, גדול (400 גרם), ומלווה בצ'יפס ביתי וג'אנקי לחלוטין. תוכלו למצוא שם גם קבב רומני אסלי, עסיסי ומלא בשום, ובצד – אלכוהול אולד פאשין, לזירוז העיכול.

טווח מחירים: 60 – 100 שקלים. כתובת רמב''ם 12, השוק העירוני (חנויות 179-180) באר שבע. שעות הפעילות: א - ה 11:00 - 20:30, שישי 10:30 - 15:30. טלפון 08-6652135.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות