מדריך: על האש כמו שצריך

 
עודכן 21:18 09/01/2007
מערכת כסף פלוס

למה כדאי להתרחק ממנגלים זולים, כמה זמן צריך לחכות לגחלים ואיך דואגים שהבשר יצא מושלם

 
 
 
 
 

טיפים נוספים

• הבשרים המומלצים למנגל: אנטריקוט, סינטה, פילה, שייטל ונקניקיות.
• לבשר טרי יש צבע אדום - אבל לא מבריק. שימו לב בעת הקנייה.
• בשר מומלץ לקנות בסמוך לאירוע ולאחסן במעמקי המקרר, איפה שהכי קר.
• המקפיא, כידוע, מחוץ לתחום.
• מומלץ לרכוש פחמים דחוסים מעץ הדר, בהם טעמי הלוואי הכי פחות מורגשים.
• לפני שאתם מדליקים את המנגל: וודאו כי יש לכם מלקחיים, מזלג ושיפודי עץ בהישג יד.
• הדרך המומלצת להבעיר את הגחלים: הניחו אותם בערמה מרוכזת אחת בתוך המנגל, פזרו קוביות דליקות על הערימה והדליקו באמצעות גפרור. זה השלב לנפנף בהנאה כדי ללבות את האש. אחרי כחצי שעה (או כשהגחלים מקבלים צבע אפור), פזרו את הפחמים על כל שטח המנגל. חשוב: וודאו שיש לפחות 15 ס"מ רווח בין הפחמים לרשת. ככל שהרווח גדול יותר - כך הבשר ייצא טוב יותר.
• אל תדקרו את הבשר עם מזלג ואל תהפכו אותו כל שלוש דקות - תנו לאש לעבוד בשקט.

תודה מיוחדת לאורי נחמוב ממסעדת אלגאוצ'ו
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות