השוקו הכי טעים

 
עודכן 21:22 09/01/2007
יעל ניסקי

איזה שוקו הכי דלוח, למי יש טעם של מסטיק, ואיזו שיטה היא הטובה ביותר להכנת שוקו ביתי? מבחן טעימה

 
 
 
 
 
משקה שוקו חם הוא כנראה אחד הפינוקים העילאיים ששמורים לחורף. אולי זה החום העמוק והמרירות-מתיקות השוקולדית שלו, שפשוט מחממים את האווירה והופכים כל יום שיגרתי ומבאס לקצת יותר טוב.

יש כמה דרכים להכין שוקו חם בבית. הדרך הקלאסית להכנת שוקו היא באמצעות בישול חלב עם אבקת קקאו טהור על הגז, או כמובן באמצעות אבקות מהירות הכנה כדוגמת "שוקולית" או "נסקוויק". דרך יצירתית נוספת היא פשוט לחמם משקאות שוקו קרים מוכנים או לערבב בכוס חלב חם סירופ שוקולד. כדרכנו בקודש, יצאנו לשטח כדי לקנות מספר מוצרי שוקו, וביצענו מבחן טעימה עיוור בקרב מספר נסיינים. איזה שוקו הוא האהוב ביותר, איזה המתוק ביותר, האם יש שוקו שמתאים לדיאטה ומאיזה משקה כדאי להתרחק – כל התשובות לפניכם.
 

השחר העולה

מחיר: 8.50 שקלים.

מדובר באבקת קקאו טהור, שבדרך כלל משמשת לאפיית עוגות או הכנת קינוחים - אבל אין בעיה לאלתר איתה כוס שוקו בייתית, עם טעם קקאו מריר חזק. כל מה שצריך לעשות, זה לבשל 3 כפיות גדושות של קקאו בתוך חלב או מים בסיר קטן למשך מספר דקות, ולהוסיף סוכר לפי הטעם. במבחן הטעימה, הנסיינים שלנו טענו כי המשקה הזה הוא בטעם של "שוקולד מריר" והעניקו לו ציונים גבוהים. יחד עם זאת, אולי ילדים פחות יאהבו אותו בגלל המרירות שלו, ובגלל שילדים בדרך כלל מעדיפים טעמים תעשייתיים ומתוקים מאד.

ציון: 9.5
 

שוקולית (עלית)

מחיר: 9.90 שקלים.

כל הנסיינים שלנו, אשר טעמו את המשקה בצורה עיוורת, אמרו מיד "יש לזה טעם של שוקולית". המשקה הזה כנראה הוטבע בבלוטות הטעם שלנו במשך שנים, ופשוט מסרב לרדת מהן. אולי מטעמי נוסטלגיה, המשקה עצמו היה טעים לרוב הנסיינים ולא מתוק מידי, אם כי חלקם טענו כי מורגשת בו מעט "אבקתיות". בנוסף, המשקה היה מעט דליל ולא מספיק שוקולדי לחלק גדול מהנסיינים, אולי מפני שמרכיב הקקאו יושב במקום השני בכמותו לאחר הסוכר. לסיכום, ההגדרה הטובה ביותר שקיבלנו למשקה הוא "בטעם של ילדות".

ציון: 8.5
 

סירופ בטעם שוקולד (אסם)

מחיר: 11 שקלים

אחת ההפתעות המעניינות שמצאנו להכנת שוקו חם היא סירופ בטעם שוקולד. אמנם הוא מיועד למזיגה על גלידה או עוגה, אבל החלטנו בכל זאת לנסות. המשקה שהתקבל לא היה סמיך כמו שוקו אמיתי, אבל הוא היה עדין בטעמו. מעצם היותו סירופ, המרקם שלו היה אחיד וללא משקעים אבקתיים. רוב הטועמים טענו כי המשקה קליל, מריח טוב ומאוזן מבחינת המתיקות. יחד עם זאת, יש לזכור כי מרכיב הקקאו בסירופ הזה מופיע הרבה אחרי הסוכר והמים, מה שאומר שכמותו במוצר קטנה יותר. בנוסף, הוא מכיל חומר משמר, צבעי מאכל ומרכיבים נוספים שאין להם שום קשר לקקאו, ולכן, מי שרוצה חווית שוקו אינטנסיבית, עדיף שיחפש אותה במקום אחר.

ציון: 8
 
 

שוקו טום וג'רי (טרה)

מחיר: 2.20 שקלים

את משקה החלב הזה, שמגיע בקרטון, שותים בעיקרון כמשקה קר. אבל החלטנו להתפרע ולברר מה טעמו אחרי חימום במיקרוגל. לרוב הנסיינים שלנו השוקו המחומם התברר כטעים מאד ואף הוגדר כ"שוקולדי", אם כי לא מאוד מתוק. בנוסף לכך, לאחר החימום המשקה היה בעל סמיכות עדינה המדמה שוקו חם אמיתי, לא דליל מידי ולא סמיך מידי. בסך הכול, למרות שמדובר במשקה לילדים שאמור להיות מוגש קר, הוא התגלה כהפתעה לטובה גם בצורתו החמה. אם לא בא לכם לבשל קקאו או אם אין אבקת שוקו בסביבה, המשקה הזה הוא בהחלט אלטרנטיבה.

ציון: 8
 

נסקוויק (נסטלה)

מחיר: 9.90 שקלים

האבקה של נסטלה נמסה מיד בחלב חם, ושהמשקה שהתקבל הריח טוב ולא היה מתוק מידי. אבל יש משהו בטעם שלו שקצת מרחיק אותו משוקו אמיתי. נראה כאילו הוסיפו לאבקה תמציות של אגוזים או וניל, ואחת הנסייניות אפילו טענה שיש לו "טעם של מסטיק". כנראה שלעולם לא נדע, כי כל מה שכתוב על האריזה ברשימת המרכיבים הוא "חומרי טעם וריח". אפשר לסכם בפשטות כי המשקה מתאים אולי לילדים, אבל עבור מי שאוהב שוקו קלאסי, זה פשוט לא זה.

ציון: 7
 

shock שוקו לייט (תנובה)

מחיר: 4.50 שקלים

למרות שהריח של המשקה לאחר חימומו היה נעים ומבטיח, הוא לא קצר שבחים. מרבית הנסיינים שלנו עלו מהר מאד על העובדה שמדובר בשוקו קר שחומם, ולחלק גדול מהם הוא פשוט היה מתוק מידי והרגיש דליל כמו "חלב עם סוכר וקצת שוקו" כפי שניסח זאת אחד הנסיינים, בדיוק די מדהים בהשוואה להצהרת היצרן. אולי השוקו הזה הוא בעל 0% שומן, אבל מהתבוננות ברשימת המרכיבים עולה כי יש בו יותר סוכר מקקאו. טעם השוקו לא היה מספיק מורגש וגם הסמיכות לקתה בחסר. בסך הכול, השוקו הזה נתן יותר אווירה של דליחות מאשר של חורף.

ציון: 6
 

שוקו דיאט (יוטבתה)

מחיר: 3.80 שקלים

לשוקו הקר של יוטבתה יש מקום של כבוד על בלוטות הטעם שלנו - ממש כמו אבקת שוקולית הנוסטלגית. אבל מה קורה אם מחממים אותו? עדיף לא לדעת. אחרי החימום הוא הוגדר כדליל, חסר טעם, מיימי, סינטטי ובגדול – לא טעים בכלל. הנסיינים שלנו טענו כי לא רק שהוא לא מספק את חוויית השוקו האמיתית שהחורף דורש, אלא שגם יש לו טעם "כאילו מהלו אבקה במים". רוב הנסיינים שלנו הבינו שמדובר בשוקו קר שחומם, ובקיצור - הוא פשוט לא עשה את העבודה.

ציון: 5
 

בשורה התחתונה

במרבית משקאות השוקו החם שניסינו להכין, מרכיב הקקאו הפך משום מה לזניח. יש הרבה יותר סוכר באבקות ובמשקאות המוכנים מאשר קקאו, ובמקרים רבים גם תוספות של חומרי טעם וריח שלא צריכים להיות שם בכלל. אם אתם באמת רוצים שוקו חם, כנראה שעדיך להכין אותו מקקאו טהור או פשוט לזרוק כמה קוביות שוקולד לכוס חלב רותח. מניסיון, אין לכך שום תחליף אמיתי.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות